Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under december 2007

Av Larsson - 19 december 2007 23:58


På väg till jobbet stannade jag till på det stora köpcentret. Men herre min dag - där var ju folk fullkomligt galna!

Vad ÄR det med den stundande helgen som får folk att uppföra sig som om julafton var den sista dagen i deras och alla andras liv...???? Folk sprang runt med sina varuvagnar som om det hela var ett enda stort Folkrace å inköpslistorna de viftade med, var lika långa som Mississippifloden. Hos vissa kunde man skönja att vansinnet började pyra ut ur öronen...Man hade behövt både vadderad dräkt samt stålskodda skor.


Alltså, så länge jag har levt - å det är mååånga år! - så har livet lunkat vidare efter varje jul. Så vad är det jag har missat???


Nu lyckades jag trots detta kaos, både få tag på det jag sökte och ta mig till kassan....helskinnad.  

Kassörskan var den enda som uppvisade någon form av lugn. Förmodligen knaprade hon på något av Apotekets digra utbud av pillerpastiller...


Nu får man hålla sig borta från affärerna ett tag - i alla fall om man vill överleva denna jul... 


ANNONS
Av Larsson - 19 december 2007 15:20


Skatter, deklaration å blanketter - det är sååå boring!! Men deadline börjar närma sig så det var bara att ta tjuren vid de berömda hornen *stöön*

När väl alla siffror var införda i rätt kolumner (borde ha skrivit med romerska siffror som en liten hämnd....) och plus och minus hade räknats så kändes det rätt bra - Duktig jag!!!

Tänk att man alltid har en förmåga att låta sånt här ligga och jäsa till en obehaglig surdeg....

(För er som undrar; det är husförsäljningen som deklareras. Den vanliga är ju som bekant inte förrän i maj 08 å den är ju tack och lov, plättlätt numer. Signa med e-leg - klart!!!!)


Nåväl, eftersom jag varit så flitig blev belöningen en lååång promenad i skogen i ett strålande väder! Grabbarna ville att deras kompisar från Panget skulle få följa, så vi tog vägen förbi hos dem och lastade in Kejla och Putte Phu.

Det blev ett lekande och ett springande så det stod härliga till! Gjorde ett tappert försök att fota men det är ju inte alldeles enkelt att få 4 jyckar att fastna på bild... å helst då samma bild!!


Nu återstår bara att mumma sig under armen samt borsta några framtänder och sen blir det till att hasta till jobbet.


ANNONS
Av Larsson - 18 december 2007 21:34


Om det är många "vuxenpoäng" på att mata småfåglar då har nog jag skrapat ihop en ansenlig mängd!

Började i höstas med att hänga upp ett rör med jordnötter, ett rör med solrosfrön och en hel del talgbollar. Å vad de små fåglarna smaskade!!

Från början var de bara en handfull men nu känns det som att traktens ALLA fåglar har hittat hit!! Jag har fullt sjå att hinna med att fylla på ny mat. Man skulle tycka att de åtminstone kunde tacka för sig genom lite skönsång men det enda som hörs är några enstaka pfrip pfrip prfip.


Hjalmar har varit på gott humör idag. Har nog förträngt vad som hände igår...Han har ägnat dagen åt att sova i sängen,under sängen, på mattan, under bordet och i soffan. Där ligger han ännu och har intagit formen av en David Crockett-mössa!


Nu ska jag ta mig an julen. Ska fixa lite med julkort, julklappar och övrigt julstök.

Av Larsson - 17 december 2007 23:00


Att ha sovmorgon är en bra start på dagen. Å efter att man har haft sovmorgon så måste man slappa några timmar....

Gusten såg betydligt piggare ut i sitt öga idag. Ja, inte bara ögat, utan hela han. Då höjdes även min nivå från jo-tack-det-knallar till här-vilar-inga-ledsamheter!!


Åkte tillsammans med Grannen till skogen för en långpromenad i solskenet. Granne körde en form av "power walking" då lilla Edith 7 kg,  idag bars i sele istället för att ligga i vagn. Själv körde jag vanlig "soft walking" och bar endast på ett par mjuka koppel! (Kanske kan jag dra nytta av Grannens träning när det blir dax att bygga stödmur..hm??)


 

 -Borde inte den där Tomten komma snart???Kl 15.40 var det dax att infinna sig hos vet för att bespruta katten. Han var osedvanligt bångstyrig när jag skulle få in honom i transportburen och när han insåg att han förlorat kampen så blev han omåttligt putt & purken. Han är så söööt när han är sur :))

Nåväl, hos vet gick det galant - ett stick gjort på ett kick! 340 pengar bytte ägare och vi var åter på väg hem efter ca 10 min.


Ikväll kom även Fru Massage på hembesök - lyxigt värre!! Behandlingen började med att vi båda drack kaffe (nog så viktigt!!) Sen vidtog själva masserandet och först ut var Ymer. Jodå, nog kunde han stundvis ligga ned på rygg men så särdeles avslappnad var han inte...Måste helt klart fortsätta att öva på Lugnande signaler med honom! Gusten däremot både stod och satt och låg...stilla! Även om inte heller han slappnar av till hundra i sina muskler så går det klart framåt med honom.

Nästa tillfälle - det 4:e - blir i början av januari. Får vara flitig med "handpåläggningsträningen" tills dess.


Dagens ordspråk:

Dan efter man ingenting gjort

ska man inte behöva göra någonting.


Av Larsson - 16 december 2007 00:06


Dagen idag började i stort som många andra dagar. En första kort morgonrastning av Grabbarna. In och på med kaffepetter. Serverade frukost till hundar och katt. Gusten har sen fredag varit lite "låg" och inte verkade han må bättre idag. Lite intresse för mat och med synbar irritation i ena ögat - hm??

Nåväl, gick på promenad och då var båda Grabbarna som vanligt.

- Bra, tänkte jag, då var det nog bara något övergående med Gusten.


På em kom det gäster och vi åt Jansson och fikade banan & chokladkaka samt drack glögg - mycket trivsamt!! Gästerna och jag lyckades också lösa gåtan med att få datorn att visa de filmer jag spelat in med videokameran. Det borde finnas en lag mot krånglig teknik!!! För att inte tala om folk som skriver ännu krångligare instruktionsböcker - de borde det vara skottpengar på!!! **GRRR...MORR**

Hur som helst - nu är den nöten knäckt så nu kan jag snart lägga ut videoklipp i parti och minut - hihihi!


Grabbarna Grus de sov sig genom eftermiddagen. Rastade de kort efter deras kvällsmål. När vi kom in så var Gusten enögd! Försökte kolla om han fått något skräp i ögat men såg ingenting. Sköljde försiktigt ögat men inte blev det bättre av det. Hm, vad kunde detta vara??

- Jag får höra med vet imorgon- ska ändå dit med Hjalmar, sa jag.


Gästerna och jag gjorde oss beredda för en andra sittning med kaffe och kaka då jag ser att Gusten inte heller vill öppna det andra ögat...

- Men vad är nu detta???

Ringde Strömsholm för rådfrågning.

- Gäller det ögon så ska man vara försiktig. Bäst att du kommer in, blev svaret.

- Ooops...jahaja, men ska jag verkligen komma ikväll? Du tror inte det kan vänta till imorgon? frågade jag lite undrande

- Nä, det finns en del ögonåkommor som kräver snar behandling så jag rekommenderar att du kommer in!


Det var bara till att stuva in hundar och gäster i bilen och åka mot Strömsholm. Väl där blev Gusten grundligt undersökt av en supertrevlig dansk vet som förkunnade diagnosen: Akut ytligt ulcus i cornea.

På svenska ungefär: Sår på hornhinnan.

Man kunde tydligt se en reva över hela ögat efter "färgbehandlingen".

Fick med en tub antibiotikasalva...rackarns katt kan du flytta dig från skärmen!!!....hem samt tid för återbesök på fredag. Då ska man kontrollera...men snälla misse - flytta på dig!!!...så att såret har blivit mindre. Har det inte det så måste man göra en noggrannare kontroll av ögat.

Tänk att jämt & samt...men nedrans katt - du kan inte ligga på tangentbordet!!!! händer det saker & ting...Bara nu Gusten blir frisk och kry å det snaraste - tycker så synd om honom när han inte mår bra!


Av Larsson - 15 december 2007 22:39


Idag var det då dax för Stora Stockholm på Mässan i Älvsjö.

Från början var det ju tänkt att Gusten skulle följa med och göra lite reklam för Västgötaspetsen men som för vissa andra stora stjärnor, drabbades han av "rampfeber" så Ymer fick rycka in.

Iklädd sin nya "väst" (som förärats honom av www.dogaccess.se) travade han morskt in genom entrén till självaste hundutställningen. Den första inomhus han varit på. I kön till vet.besiktningen stötte vi på en man som pekade på Ymer och frågade:

- Är det där en dvärgschäfer? Å sen började han gapskratta.

- Gubbtjuv, tänkte jag och Ymer han tänkte så många fula tankar så det lämpar sig absolut inte i skrift!!!

Stolt Ymer i sin nya "väst"!


Karin och Anna hade gjort ett JÄTTEJOBB med montern! Temat var i år "Ladugård" och ingen rekvisita saknades för att åskådliggöra detta - utom möjligen kon då!!!


Många var de som kom för att prata om och med Västgötaspetsarna.


Monterskapandet föll även SKK´s jury på läppen. För andra året i rad fick rasmontern Västgötaspets ett Hedersomnämnande!

Bra jobbat, flickor!!!

Diplom och rosett hängdes genast upp till allmän beskådan.


Ymer hade fullt sjå att hålla kollen på allt och alla. Tyckte nog att det mellan varven blev alldeles för mycket prat och alldeles för lite action. Detta löste han på sitt vis genom att avge några mycket höga och MYCKET gälla skall så att all uppmärksamhet riktades mot honom - *suck*

Men vartefter timmarna gick så coolade även han ned sig. Passade då på att störningsträna lite. Körde bl a Fritt Följ bland folk och fä i gången utanför montern och mera störning än så är nog svårt att hitta!! Å den lilla Gossen skötte sig jättebra - STOR guldstjärna!!!


Vi hann även med att botanisera lite bland alla bra-att-ha-saker som salufördes men överallt var det så mycket folk så shoppinglusten ville aldrig riktigt infinna sig. Men för att inte behöva gå hem tomhänt - ve & fasa!

så blev det i allafall en påse torkade grisöron och en rosa leksaksgris....!!!

Full kommers hos Dogaccess.


Nöjda med dagen gav vi oss av mot hemmet. Stannade bara till på vägen för att plocka upp Gusten som tillbringat dagen hos min syster.


Nu ligger båda hundarna utslagna i sängen. Ymer har knappt rört sig de senaste timmarna...Äntligen har jag kommit på vad som kan få hans batteri att ladda ur!!!!


Tack Karin & Anna för jättetrevlig dag!

Av Larsson - 14 december 2007 19:48


Hastade hem från jobbet imorse. Tog vägen förbi Panget för att hämta upp Gossarna. Passade även på att bjuda in mig på lite frukostkaffe - trevligt!

Ilade sen hem för att kunna slå ikull mig i cirkus en timma. Sen var det till att hoppa upp och ge sig iväg till frissan....(vill ju se någorlunda civiliserad ut imorgon på Mässan...!)

Granne hörde av sig på em och inbjöd till hundpromenad och en sådan tackar man ju aldrig nej till! Känns sååå skönt nu när man kan gå "torrskodd" och inte behöver ägna flera timmar åt att torka hundar när man kommer hem.

Nu är middagen precis intagen och jag skall förbereda lite inför morgondagens uppgift .

... inte glömma: vacc.intyg å biljett, bevis å bajspåsar.... kameran för allt i världen!....plånbok - måste ta med STOR plånbok!!!


Dagens ordspråk får bli:


Varför oroa sig för morgondagen. Den här dagen är ju inte slut än...

Av Larsson - 13 december 2007 15:39


 Guud så tomt det är hemma när Grabbarna inte är här!! Lämnade de på Pang igår eftersom jobbet kallar. De fick dessutom åka dit tidigare än vanligt då jag var tvungen att hasta in till staden för att få mina glasögon fixade. Man vill ju inte behöva treva sig fram här i livet....

Bäste optiker fixade "ögonen" medans jag väntade så nu har jag full koll på omgivningen igen!

Helt tomt är det ju trots allt inte här hemma. Trogne Hjalmar finns ju!

Rund och lurvig ligger han här och spinner. Han brukar få köttfärs och äggula 1 gång/vecka men idag blev det bara äggula.

"- Nä du Hjalmar, köttfärs törs jag inte köpa längre. Man vet aldrig vad den har varit med om," sa jag till honom.

Då tittade han frågande upp på mig, lade huvudet lite på sned och såg ut att säga

"- Du..jag brukar äta råa råttor....!!"

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se