Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under december 2007

Av Larsson - 11 december 2007 23:10


Idag känns det som jag varit flitig!

Började morgonen med att klara av en hel del "måste-samtal". Promenad med hundarna i klart godkänt väder. Åter hem för dammsugning och torkning av golv. Hundarna fick då ta plats i burarna med varsitt ben. Nu är mina jyckar lite roliga för det går inte an för de att gnaga ben när burdörren är stängd...Nä, istället försöker Gusten "gömma" sitt ben genom ihärdigt grävande och därefter puttar han över benet med "jorden". Benet är fullt synligt men han ser det inte för i hans värld har han ju nogsamt grävt ned det! Ymer han sätter sig helt sonika på benet för att gömma det...

Öppnar man sen burdörrarna, ja då blir det ett gnagande och sörplande.

Vilka knallkorkar - undrar var de får alla ideér ifrån???


På em blev det ny promenad men nu i sällskap av granne med barnvagn och hundar. Lilla Edit (eller om det stavas Edith..?) har alltid sovit när vi tidigare varit på promenad. Jag har trott att hon skulle hinna bli myndig innan jag fick se henne slå upp sina ljusblå - men idag bestämde hon sig för att ta sig en titt. Låg i vagnen och tittade upp mot träd och himmel och "pratade" tyst för sig själv. Jamen, hur söööt får man vara?!


Träningen idag blev gripa-hämta för Gustens del. Dels tomburk och dels pyttepinnar. Blev även en del sitta-grip-övningar. Här måste det övas mycket!! Har inte råkat ut för ett sånt problem förrut att hunden inte kan sitta och hålla föremål...Sen övade vi hans trix som nu sitter riktigt bra!


För Ymers del blev det att öva Mellan, Åtta, Runt, Back och Under. Idag blev det att träna alla delar i en kedja och detta gick över förväntan! Duktig duktig - nästan guldstjärna!!! Vi övade även vidare på hans "Jag är deppig"-konst. Här gäller det att vara noga med kriterierna och gå långsamt fram. Han är ju som sagt en ganska ...understatement...bättre ord är nog: VÄLDIGT ivrig hund och moment som är passiva är svårare att få till med honom.

Rumssök fick båda hundarna träna och det går riktigt bra nu. De har båda varit lite för försiktiga i sitt sökande men nu tar de för sig och vågar hoppa upp på stolar och bord osv för att söka.


Dagen avslutades med att katten blev kammad och en kaka blev bakad.

ANNONS
Av Larsson - 7 december 2007 23:57


 Jaha, så var det helg igen - jobbarhelg. Inte för det gör så mycket med tanke på rådande väderlek. Gossarna är på Pang och fraterniserar med schäferflickor.


Gusten och jag har fått i uppdrag att hjälpa till med rasmontern på Stora Stockholm. Det ska bli kul att få träffa alla kända och okända hundmänniskor och dito jyckar!


Denna vecka har det inte blivit mycket träning. Inget alls om sanningen ska fram. Nä, alla dagar har liksom gått i torkandets tecken *pust*

Är det för mycket begärt att någon gör nåt åt vädret???

ANNONS
Av Larsson - 5 december 2007 22:45Vilken "klipphängare" det blev i förra inlägget...!


Jomenvisst - jag vann ingenting - 10 gånger!!!!

Det är det närmaste en storvinst jag någonsin har varit *asg*Av Larsson - 5 december 2007 05:40

Köpte igår en Trisslott för att pigga upp mig lite.Nu har jag skrapat den.Jippie!!!!!! Jag har....(fortsättning följer!)

Av Larsson - 5 december 2007 00:01


Håhåjaja...kom hem senare och tröttare än vanligt i morse. Bums i säng för att uppnå en sömnkvot på sju kvartar i timmen. Hann inte med mer än fem - då ringer det på dörren...*STÖN*

Utanför står Byggare Bob och hans handgångne. Deras plan för dagen var att gjuta färdigt grunden till den tidigare omtalade stödmuren.

- Ja, ja, ja - gjut så mycket ni vill men BLANDA inte in mig!!!

Kvickt tillbaka till lopplådan - znark, znark. Då hörs plötsligt ett bestämt mjau från hallen som efterföljdes av ett utdraget MJAAAU!

Den förgrömmade katten hade vaknat ur sin dvala och kände nu en längtan efter socialt umgänge.

- Det kan du glömma din lilla kisse misse kattf..n, väste jag och föste ut honom.

Tillbaka till sängen -  znark.

Då ringer telefonen...å den ringer....å den ringer. Nu är käringen Larsson inte ens harmonisk...Med ögon stora som myntspringor trevar jag mig runt i jakt på denna eländiga Belluppfinning. Just som jag får tag i luren, trycker på Svara...då hörs bara ett Klick! i örat....


Jo, ni gissar rätt! Jag gav upp - kastade in handduken - erkände mig slagen.

No more sleep....iaf inte denna tisdag.

Nu sitter jag återigen här på jobbet med ett EEG som ett rakt streck....

Måtte morgondagen bjuda på bättre, längre och djupare sömn!

Av Larsson - 3 december 2007 09:24


...och tillika jobbarvecka. Lite motigt men man måste ju få in lite mat- och potatispengar.


Gårdagen var då desto roligare! Tjejerna från specialsöksgänget kom på besök. Det blev MYCKET prat och skratt och hundpromenad!!!

Rottweiler-Johanna gav Grabbarna varsitt ben i present. Ben som i storlek var avsett för en 50-kilos Ulmerdogg och inte en 10-kilos vätte...

- YES! Den e min, min MIN!!!

- Ja e skeptisk...menar du att jag får hela?!?


Som sagt - Ymer hade inga problem. Han lever ju i tron att han är det största som hundvärlden skådat. Gusten har en lite mer ödmjuk (??) uppfattning om sin storlek i förhållande till saker & ting...


Inför den träningshelg som vi planerar att ha kommer Johanna särskilt att få träna på "Stort/litet i förhållande till Stort/litet"...

Av Larsson - 1 december 2007 21:35


Ja, det var ju bara förnamnet efter dagens utevistelse *stön*

Att duscha vid hemkomsten efter en trivsam promenad är att lägga sordin på stämningen, tycker Grabbarna. De verkar få en nära-döden-upplevelse bara man viskar Badrum...Ute går det hur bra som helst att bada i både diken och sjöar men i badrummet - nix, pix!!

När man väl efter lite trixande har lyckats spola bort det värsta då gäller det att hålla i mattor och möbler. Då måste Grabbarna nämligen "fira" att de klarat livhanken genom att snurra, rulla och skaka sig i och över varje tänkbart tygstycke i hela huset...(Varför blev man inte frimärkssamlare istället??)


Kvällens träning blev för Gustens del hämta-övningar. Dels div köksattiraljer och dels små pinnar typ tändstickor. Hade en bättre belöning idag (skinkost på tub) och genast blev farten en annan!!

Ymer fick köra Väska. Packa - stänga - bära. Han är för söööt! Sen började vi träna så smått på att han ska se deppad ut...!! Vet inte hur det kommer att gå men fortsätt gärna att läsa min blogg så kanske svaret kommer endera dagen...:)

Av Larsson - 1 december 2007 11:05


Sådär - nu har jag löst Melodikrysset. Nyttigt att motionera de grå.


Nu ska även Grabbarna få lite motion. Promenad och ett litet uppletande kanske...


Idag börjar Adventskalendern och radion sänder Teskedsgumman.

Göta Petter - va´roligt!!! 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se