Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 22 februari 2008

Såg vi verkligen det vi tror vi såg ? ? ?

Av Larsson - 22 februari 2008 08:56


Igår när Granne och jag gick den dagliga rundan så fick vi syn på en otroligt vacker och oootroligt stor fågel!

Den seglade över ett öppet fält där det även finns en mindre "sjö" (från början säkert bara ett sankt område där människan hjälpt naturen lite - gräv och dämt upp - så att det bildats en mindre sjö).


Varken jag eller Granne är fågelexperter men vi kunde direkt utesluta bofink och papegoja...Nä, vi var rörande ense om att detta var en sorts rovfågel. Jojo - snillen spekulerar, liksom!

Brunaktig fjäderdräkt, enormt vingspann och längst bak på stjärten ett mycket distinkt vitt triangelformat fält.


När vi kom hem slog Granne i fågelböcker och jag googlade och vi kom fram till att vi förmodligen sett -  å håll i er nu! - en havsörn!


Nu är vi ju inte helt övertygade om att vi lyckats artbestämma rätt men vad vi kan utläsa så finns det ingen annan rovfågel som har det typiska vita fältet på stjärfjädrarna.  Kanske någon här i bloggvärlden som kan detta?


Om det nu var en havsörn så har man ju varit med om en minst sagt annorlunda naturupplevelse! En uppgift på nätet sa att det finns ca 1500 indivder av denna art. Inte så där värst vanlig alltså.


Synd bara att kameran inte var med :(

 
 
Britta

Britta

22 februari 2008 16:56

Åh! Den skulle jag ha velat se! Jag är urdålig på fåglar, men att se stora rovfåglar är verkligen mäktigt, även om jag i stort sett aldrig vet VAD jag ser:0)

http://www.oxberget.se

 
Ingen bild

Larsson

22 februari 2008 19:19

Nä, det är ju samma här! Skilja en svan från en talgoxe är ju ungefär vad jag klara av :)

Därför är det ju så frustrerande att inte veta...säkert alltså....

Jag har iaf tillskrivit den lokala ornitologföreningen om det över huvud är TROLIGT att vi såg det vi tror vi såg.

Väntar med spänning på deras svar!

 
Ingen bild

Jenny

25 februari 2008 10:17

Tur att det finns en biolog i bekantskapskretsen : ) Jovisst var det med stor sannolikhet en havsörn! Det är inte alls omöjligt att se en sådan nu för tiden. En viss reservation dock att det var en fjällvråk som också har vit övergump. De är också stora, men en havsörn ser ENORMT stor ut, så man brukar inte ta fel.

Molly hälsar. Det blev inga valpar.

 
Ingen bild

Larsson

25 februari 2008 15:42

Hej Jenny!
Ja, jag hoppades att du skulle "titta förbi" och komma med något klarläggande!

Ryktet säger att fler har sett fågeln (men som Britta, inte vetat VAD man sett *hihi* )
så nu är planen att ALLTID ha kameran med när den rundan gås så kanske den fastnar på bild. Om den nu flyttat in här vill säga:))

Tråkigt att det inte blev några valpar. Tänker du göra ett nytt försök?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Skapa flashcards