Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 26 februari 2008

Avresedagen snart här !

Av Larsson - 26 februari 2008 02:03


Bara 4 dagar kvar - ahh, vad det ska bli skönt!!!


Det mesta är ordnat. Hundarna är inbokade på pensionat. Tjocka Trisse liksaå. Huset tittar Granne till - visst då? ;) Pass, pilett & pengar, ja som sagt, det mesta är ordnat. Återstår att packa väska och sen är man resklar!


* * *

Tränade lydnad med Ymer i helgen. Gick inte riktigt bra. Just nu är han väldigt obalanserad - ivrigt till max och svårt att koncentrera sig. Ljudgivning i var och varannat moment...suck! Verkar vara mera slumpen som avgör om det ska bli rätt eller fel i utförandet. Moment som inte fungerar är bl a Krypet, Rutan, "Dumrutan" och sidoförflyttningarna i FF .


Jag får klura lite på hur jag ska kunna ändra i träningen så att jag får honom på lagom aktivitetsnivå. Förslag någon???

Kanske kan pröva ett "minisök" innan jag äntrar planen...hmm....


 Men några moment som han/vi gjort framsteg i är Dirigering och Inkallning med ställ/lägg.

I det sistnämnda har jag kört mycket Ligg/Stå under bakåtmarsch och då belönat med leksak som jag kastat alternativt med avståndsbelöning (leksak redan utlagd bakom honom) Sen har jag även övat mycket på att säga Ligg med tjockt, gulligt L....*hihi*

När det gäller Dirigeringen har vi kommit till att köra två skålar med godis  - ställa Ymer vid tänkt kon - placera mig själv på rätt avstånd och sen köra höger/vänster.

I söndags gick han faktiskt felfritt på fem repetioner - mattes lilla ögonsten, då kunde han fokusera!!! Nästa gång lägger jag till den tredje (mittersta) skålen -  som får vara tom till att börja med - så får vi se hur det går.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Grannen

26 februari 2008 10:19

oooh ja, apselut!

 
Ingen bild

Larsson

26 februari 2008 14:42

Känns tryggt!

Lovar att lata även dig cirkus ett par timmar var dag samt att dricka MINST en drink tillägnad dig.
Oxå detta var dag...hick!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se