Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

Vi spårar tändstickor & leker struts

Av Larsson - 28 februari 2008 22:19


Ingen budföringsträning men väl spår blev det idag.


Gusten fick ett kortare, 1 timme gammal skogsspår. 3 apporter + slut i form av godisask. Han "tänkte" spår redan när jag tog ut honom ur bilen. Lite som:


"Var är spåret syster? Var är spåret broder? Undran och skräck jag känner.

 Var, var var? "


Lite för triggad alltså :)

Blev både slarv och larv och en missad apport men geisten och glädjen var det absolut inget fel på.

Dagens övning var nog i enklaste laget (därav slarvet) så hädanefter blir det till att ge honom lite mer utmaning i spåret. Läxa till nästa gång:

Länga  liggtiden och se till att spåret skiftar i underlag.


Ymer fick också ett skogsspår med vanliga apporter blandat med tändstickor (tre olika storlekar). Detta för att försöka dämpa honom något och få honom att jobba mera noggrannt. Framförallt att få honom att "jobba ut" när han får vittring av apport. Ysterkvistaren har alldeles egna åsikter om hur saker ska utföras...


- Asch! Jag har inte tid  att leta efter den pytteprylar. Leta du matte, så spårar jag!


Bra upptag och tog 1:a apport. 2:a apport var en sticka och där slängde han bara till med näsan och det så snabbt att jag inte hann med att klicka. Vi fortsatte. Nästa apport var också en sticka och här lyckades jag få till det!

Ymer stannade till, glad över berömmet och apporterade stickan. Duktig duktig gosse!!! Fast kanske var berömmet lite för översvallande för när han skulle lämna av så var det bara en ytterst liten bit av stickan som hamnade i min hand. Resten hade han nog tuggat i sig! Ja, ja huvudsaken var ju att få den lilla gossen att förstå att man MÅSTE vara noggrann.


Spåret gick vidare. En 90-gradersvinkel med vanlig apport direkt efter fixade han galant. Därefter ett snårigt stycke spår och sen var vi framme vid nästa tändsticksapport. Yes - där satt den!! Ymer markerar och apporterar. Hela stickan! Hundar dom kan dom...:))


Ska träna ett antal såna här spår med Ymer och sen får vi se om han snäpper upp sig vad gäller noggrannheten.


På kvällen blev det lite inomhusträning. Påbörjade ett nytt trix med båda grabbarna. "Hur gör sstrutsen?" är arbetsnamnet och går ut på att de ska stoppa ner huvudet i en kruka och stå kvar där. Ja, inte i tid och evighet men iaf till annat sägs :)

Vad det ska vara bra för? Tja, inte vet jag men roligt var det!!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se