Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under februari 2008

Av Larsson - 13 februari 2008 21:47


Återigen en dag i STRÅLANDE väder! Fick både en och två vårkänslor:)

Efter några timmars utevistelse i skog och mark med Grabbarna kunde jag ta en kopp fika sittandes mot en solig och varmt husvägg.

Jamen, hur mysigt är det inte med vårsol??!!


Dagens sol gav mig också kraft att både rasta Snabeldraken och Moppen samt att hänga upp de nyinköpta vardagsrumsgardinerna. Det blev väldigt tjusigt, om jag får säga det själv. Å det får jag ju...


* * *


Idag har jag införskaffat en större resväska.

Nu kommer jag att få med mig varenda fiffig & piffig pinal som behövs för en resa till solen. Häpp!


* * *


Imorgon kommer det leverans av ett antal ton sten som jag shoppade i ett svagt ögonblick! Denna sten ska så småningom bli en mur på baksidan av huset.

Någon som känner för några styrketräningspass???

ANNONS
Av Larsson - 12 februari 2008 19:33


Idag var det träff & träning med Britta och Karin!


Vi värmde upp med rastning av alla åtta jyckarna. Det blev ett hälsande och ett springande och ett lekande.


 - Hej på dej!  Å, va´kul att du kom! Ska vi springa ikapp? - Sisten till appellplan är en knähund!


Gusten fick träna Fritt följ med störning. Störningen bestod i att både Britta och Karin rörde sig runt på plan, pratade och klappade i händerna.

Gusten släppte lite i fokus men på det stora hela, skötte han sig bra.

Han fick även göra en apportering samt läggande under gång.Ymer - ivrig och "på" som alltid!! - fick även han träna på Fria följet med störning. Inkallning med stå/ligg körde vi också. Ymer jobbar bra men problemet med detta moment är fortfarande JAG! Förbenat, att jag inte kan säga Ligg utan att gå upp i falsett och låta ilsken *stön*

Nä - gult kort på mig! Jag får sätta mig på avbytarbänken och träna på att säga Ligg med tjockt gulligt L - basta!!


Lilla söta Alva tränade apportering!


Platsliggning blev sista moment för fyra av hundarna. Alla låg tryggt och säkert. Guldstjärna till samtliga !


 * * *


Sen blev det obligatorisk fika och pratstund.

Vi slutade som vi började - alltså med rastning av hela gänget. Betydligt mycket lugnare dock. Tror att de var rätt trötta i mössan:)


Ymer svara på handen-i-fickan-gesten och

Bittens framben...jamen kära värld, vad har hänt med Bittes framben??


 * * * * * * * * * * * * * * * *  *

Tack Britta & Karin för en kul dag.

Alltid lika roligt med Vätte-plus-en-Collie-träff!!


ANNONS
Av Larsson - 12 februari 2008 18:55


Blev ni lite förvirrade av gårdagens inlägg?


- Varför åker människan till IKEA om hon ska handla inför utlandsresan? Har de börjat sälja sommarkläder och bikini? I "byggsats" då eller....?? Typ - Bikinin Barm eller Strandklänning Superpuma....undrar kanske ni.


Nix! svarar jag. Jag var ute efter en behändig knallorange resväska som saluförs på nämnda varuhus. Planen var att denna gång INTE ta med en uppsjö bra-att-ha-saker utan strikt hålla mig till att packa det absolut nödvändigaste. Därav behovet av liten väska.


Dessvärre har den planen redan spruckit!

Jag fick ångest när jag insåg att extrabyxor, extratröja, 1:a-hjälpenkudden, ficklampan, syskrinet (ja vadå? - byxor kan spricka, biknin kan falla isär...)

m m inte fick plats! Måste bara ha en större resväska, sådeså!


  * * *


Igår var det ju ett strålande väder på eftermiddagen! Jag satt i lä intill husväggen, tog en kopp kaffe och bara NJÖT av solens värmande strålar och fåglarnas glada vårkonsert.

Man ville bara inte gå in så Granne & jag gick på promenad. Edith, vår trogne följeslagare, hängde med. Så också Grabbarna Grus. Dock inte grannhundarna Ville och Sixten. De hade Grannen lämnat iväg på tillfälligt Kollo. Det blev en lång och mycket givande tur. Vi hann med att avhandla belysning, frösådd, bantning, det-är-nog-inte-aktuellt-att-spela-fotboll samt Gud-vilket-tråkigt-bostadsområde!! 


Av Larsson - 11 februari 2008 09:00


Då var helgens jobb avklarat - skönt! Grabbarna hämtade jag på vägen hem och för de var det raka vägen in i sovrummet, upp i sängen, snurra snurra snurra och sen...total kollaps! Undrar vad de gör där på Panget egentligen??


Själv ska jag bara inmundiga lite frukost och sen bär det av för lite shopping inför resan.


IKEA here I come!!

Av Larsson - 9 februari 2008 15:41


Ringde den lokala Vårdcentralen igår för att få lite råd & dåd ang vaccinationer inför stundande resa. Har förvisso en ansenlig mängd bra-att-ha-doser i min kropp sen tidigare FN-tjänst och resa i Afrika men ville kolla  eventuella bäst-före-datum på dessa.


Jag berättade för Frk Distrikssköterskan vart jag skulle åka och undrade om hon trodde att jag behövde någon ytterligare spruta.

- Vad har du sen tidigare då? frågade hon

Jag började läsa innantill från mitt vaccinationskort och hann väl inte mer än halvvägs förrän hon avbröt.

- Nä nä, du har så det räcker!

- Men tror du jag behöver knapra något för ev malaria då? frågade jag

- Känns inte nödvändigt - ta en extra whiskey istället, sa hon med ett skratt!


Bästa råd jag någonsin fått! ! !   Heder åt en sån Vårdcentral :))

Av Larsson - 8 februari 2008 13:12


Nu har vi varit på långpromenad jag, Grannen, Edith & alla hundarna. Trivsamt väder med några enstaka strålar sol och glatt vårkvittrande fåglar.


Den senaste tiden har det blivit alldeles för dåligt med strukturerad träning. Mest har vi pysslat med uppletande och platsliggning under promenaderna (som istället varit många & långa) men det räcker ju inte långt om vi nu vill tävla till våren. Och att bara "vila sig i form" är ju heller ingen bra taktik. Så under onsdag & torsdag gjorde vi ett ryck.


Gusten övades i position- både under gång och att snabbt hitta rätt utgångställning. Stabilitetsträning på läggande och ställande. Sen även fortsatt träning på framförgående. Det jag lagt till nu är att jag börjat gå efter honom mot target och att belöning kommer både vid target och bakom honom.  Han går från klarhet till klarhet den lille vätten!


Ymer fick öva backa. Kanske inte så mycket ett tävlingsmoment men dock en bra grundfärdighet. Nu har vi kommit så långt att han förstår att röra sig bakåt utan att jag rör mig. Mycket bra! Sen har jag även varit mycket noga med att han ska röra sig rakt bakåt och inte som förr, kringelikrokigt. Så när det gäller Backa så är vi på rätt väg!

Sen blev det mera övande på delarna i Dumrutan och det artar sig bra. Ska nog bara lära in ett bra "startord" för detta moment så att han redan från början är med på att:

Nu-gäller-det-att-koncentrera-sig-på-vad-matte-säger!


Det här dagarna har det varit riktigt kul att träna! Ska nog inte bli så stressad över att det blir lite uppehåll mellan varven. Det måste vara bättre med kvalitet än med kvantitet inbillar jag mig. Å med tanke på att vätten kan bli uppåt 15 år så har vi ju ingen brådska :))

Av Larsson - 7 februari 2008 22:40Brottet del V - är gärningsmannen någon av de man nu "mött" eller är det någon fullständigt okänd som kommer in snett från vänster i sista avsnittet? Och den där pappan - vad har han för märkliga bekanta och vad betyder det att det nyinköpta huset har källaren full av hussvamp??

Spännande!!


Spännande var det tidigare idag också. Jag gick igenom garderoben i jakt efter passande kläder till kommande utlandsresa. Märkligt fenomen detta att kläder krymper om man inte använder de dagligen...hmm

Nåväl, provade även de bikinisar...bikiniar...bikinin - äh, de tudelade baddräkter som jag hittade. Å nu, gott folk - nu övergick spänningen i ren skär SKRÄCK!


Aaahaa - iiiiiiii- oooooooo!!


-Never!   -Totalt uteslutet!   -Inte om jag så var ensam i hela universum!


Med flämtande andetag och darrande knän lyckades jag snabbt få på mig stor bylsig fleecetröja och träningsbyxor storlek oversized.

- Gör ALDRIG om det där Larsson, sa jag strängt till mig själv

- Nä, du får sola iklädd något Burkaliknande plagg och bada det får du göra i vassen!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se