Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under mars 2008

Av Larsson - 18 mars 2008 13:55


Tjosan därute! Det är jag - Ymer Ysterkvist - som plitar. Jag har kommit över Morsans lösen! Nu ska jag kolla vad som är så märkvärdigt med den här burken som hon sitter framför i tid och otid...


Hallå - är ni där ute??

Undrar om det här funkar....


Tänkte lägga ut en bild på mig när jag surfar. Försökte få min imbecille lillbrorsa Gurra att fota men han blåvägrade. Påstod att Morsan sagt att vi inte fick leka med kameran.

Jamen - skulle leka väluppfostrad då...helt plötsligt....

Pilutta han!


Igår var vi hos Klämma-Känna-Sticka-Gubben.

Vi skulle få varsin spruta sa Morsan.

MEN vad hon inte sa va´att han skulle pilla mig där bak i akterröret.

Igen!!!!

Alltså, Människorna tycker vi är äckliga när vi äter harpluttar, hästpruttar och andra delikatesser som vi hittar ute men att köra in ett finger där bak på hundar och rota runt  - det kan de inte se något konstigt med....va´?!?


När Morsan kommer hem ska jag pussa på henne - he he he....!Å ni - skvallra inte för Morsan...snälla....

ANNONS
Av Larsson - 17 mars 2008 15:10


Som nedskräpning! Hur f-n är en sån människa funtad som lastar sitt skräp och åker ut i naturen och bara dumpar skiten????     *Grrr*


Vad är det för fel på återvinningsstationer? - jag bara undrar...Det finns ett antal i varje kommun, de har generösa öppettider och de är GRATIS.


Så lagom trivsamt att på var och varannan p-ficka utmed skogarnas slingriga grusvägar behöva hoppa över soffor, jätteberg med uttjänta däck eller plastpåsar med okänt innehåll.


Det värsta är att det blivit mer & mer av denna vara under de senaste åren.

Som om det ingick i de mänskliga rättigheterna att få slänga sitt skräp varsomhelst! Global uppvärmning, ozonhål, växthuseffekt i all ära men hur vore det om vi städade framför egen dörr oxå!!!


HÅLL SVERIGE RENT!

ANNONS
Av Larsson - 16 mars 2008 17:38


Det blev en tidig morgon trots en sen kväll - trött, trött.

Träningskamrat Inger var på besök igår och efter hundprat, hundprat, hundprat och mat & god dryck så slog klockan helt plötsligt mitt i natten...


Inger hade med sig riesenflickorna Gina (min fosterhund) och Vicky till Grabbarnas STORA glädje. Iaf Gusten som knappt skydde några medel i sin iver att ragga upp Vicky... *suck*


- Övernattande tjejer!! Yes - då var denna lördan fixad, flinade Gusten och blev sen fullständigt tillintetgjord när Inger stängde dörren om sig och Tjejerna när det var dax att sova.

Snacka om att han såg ut som en jourhavande fågelholk! *garv*


Som sagt, tidigt uppe för att hinna frukostera med gästen och sen iväg på möte i föreningen Samfälligheten.

Därefter tog Granne och jag  Sjörundan med doggarna. Solen sken och tussilagon blommade - ljuvligt! Dagens ämnen som avhandlades var maträtter, husfärger och det olämpliga i att dekorera trädgården med troll å andra oknytt... :))Av Larsson - 15 mars 2008 15:13


Altanen börjar nu ta form och idag kunde jag & Grabbarna premiärfika på nämnda anordning. Jag drack kaffe och jyckarna fick varsitt märgben.


Nu har bygget kommit så långt så det är dax att planera det sista - det är nu det "kuliga" börjar :) alltså att "inreda" med markis, belysning, spaljeér, möbler å MÅNGA krukor med blommor & blader!

Betongkrukor t ex är ett MÅSTE HA!


Belysningen tror jag blir dessa pollare som jag hitta på Lampgrossen.


Jag har inte tänkt klart vad gäller möbler men tror att det kan bli något liknande detta.


När det gäller blommor & blader så botaniserar jag för fullt. Har lite svårt att bestämma mig...Det blir antagligen det gamla vanliga; pelargon, surfinia, rävsvans och Lyckliga Lotta. Tåliga växter som blommor som attan!

Enda nya blir nog någon form av prydnadsgräs - i betongkrukor. Snyggt!! 


Hittade en annan sak på nätet ( lite självporträttaktigt... ) som jag fick ha-begär på och som kommer att få grannarna att ta sig för pannan....*hihihi*


Ett litet trädgårdstroll - blir ju liksom självaste pricken!!! Yes...Av Larsson - 14 mars 2008 17:37


Tiken Echo följde idag med ut i skogen för att för första gången prova på mera organiserade näsövningar. Att använda näsan är ju inget vi behöver lära hunden men att använda näsan i de "lekar" vi människor hittar på är ju en annan 5:a!


Det började med att jag, Echo och matte gick ut på en äng där Echo fick springa lös, "känna in" miljön och leta lite godbitar. Sen plockade matte fram favoritleksaken - en väl intuggad och upptuggad tross. Efter lite uppvärmande lek så gjordes då första övningen i uppletande.


Jag höll Echo medan matte tog trossen och gick iväg ca 30 m och släppte den i högt gräs. Matte kom åter och hunden släpptes. I full galopp och med rätt fokus, satte Echo av mot trossen. Fick vittring, ringade och grep trossen direkt och vände åter mot oss - i full galopp!!! Kanonbra!


Vi gjorde ytterligare två sådana övningar och det gick bara bättre och bättre.


Provade även på att spåra. Matte fick instruktioner och gick ett ca 50 m långt spår i medvind och lade trossen som slut. Spåret fick ligga ca 40 min.

Därefter ikläddes Echo sin nya spårsele och hund och matte gick 90 grader rakt mot spåret. Echo noterade direkt spåret, kände av några meter åt "fel" håll, vände självmant och snusade sig lugnt och metodiskt iväg i spårets riktning. Hittade sin tross och nu må ni tro att det blev Klang & jubelföreställning! Duktig, duktig hund. Å matte!!


Echo visade sig vara en riktig naturbegåvning och det är alltid lika kul att se hur stolt en matte - och en hund:) - kan bli när de provat och lyckats i en ny "lek"!

Nu ska Echo och matte träna själva på detta några veckor framöver och sen kommer de åter för att få nya "lekar" att träna på.


Grabbarna Grus tyckte att detta upplägg på träning inte var ett dugg kul.

- Hörru matte, vaffö leka med den jycken? Du, vi kan det däringa mycke bättre! Matte, hör du oss?!? Voff, voff, morr...grrrrr....


Så för att blidga Gossarna något så gick vi alla på promenad när Echo tränat färdigt. Gurra tyckte att det var ok men Ymer var fortfarande lite putt över att han inte fått jobba.

- Dumma matte, du ska inga andra hundar öva jämte mig, skällde Ymer.


Efter att vi vinkat hejdå till Echo och hennes matte så fick jag lov att ta mig an Ymer och göra honom lite mera välvilligt inställd mot mig:))

Vi körde lite uppletande, framförgående samt diverse balansövningar. Ojojoj, nu var han på hugget och ville verkligen få mig att förstå vilken klok och läraktig hund han är!

(I vissa fall är konkurrens en bra träningsmetod *hihi* )


Gusten fick öva läggande under gång, fotgående samt balansövningar på stock, sten och stubbe. Även han verkade nöjd med att få ha matte för sig själv en stund.


Nu blir det till att sanera huset lite medan Grabbarna sover middag och sen blir det nog fredagsmys till Morden i Midsomer. Lite tedrickning, gamla tanter, glättig musk och sen....Ond Bråd Död!!!

Nu har man ju sett avsnitten både en och tre gånger men jag tycker det är lika spännande varje gång.

Kanske har något att göra med min "pyspunka"...

Av Larsson - 13 mars 2008 18:24


Dagens väder: 

Vindstilla, strålande sol och 14 grader varmt...

Nää, nu ljuger jag så det hoppar svarta grodor ur käften på mig!!! 


Dagens träning:

"Strutsen", Backa, Kliva i låda, Skall

( som om man behöver lära vättar att skälla....*fniss* )


Dagens piff:

Påskris, kruka med påskliljor och vas med rosa tulpaner


Dagens händelse:

Byggare Bob med hantlangare bygger oförtrutet vidare med altanen.

Snart är den helt klar.

Oh, så bra det blir!!


Dagens telefonsamtal:

SBK har ändrat uppgifter i sitt medlemsregister.

Jag kommer hädanefter att få tidningen.

Yes! ...tog ju bara ett år....


Dagens middag: ......grythund ?!?


Av Larsson - 12 mars 2008 21:44


Gusten:

Lite uppvärmning med fotposition och ligg, sitt, stå.

Sen gick vi över på:


  • "Hur gör strutsen"
  • Ligga död
  • "Fyra tassar i liten låda"

Det sistnämnda är ett nytt trix och när det är färdigt så ska Gurra - förhoppningsvis :) - kunna stå med alla fyra tassarna i en liten, liten låda. Lite av en balansövning, alltså.


Så här 1:a gången använde jag en hyfsat stor plastlåda som jag ställde på golvet framför honom. Glatt kastade sig Gurra över plastlådan och försökte på alla sätt klura ut vad som skulle medföra ett klick. Det är såå kul att se honom numer när han verkligen förstått att det är han som styr "klickandet" genom att försöka och försöka och försöka...Mattes gullegurra!


Vi kom så långt att han klev i och ställde sig med båda framtassarna. Nästa övning ska vi jobba på att även baktassarna hamnar i lådan.


Ymer:

Lite uppvärmning med Mellan, Åtta och Runt.

Sen blev det:


  • Smyga på boll
  • Deppig
  • "Hur gör strutsen"
  • Ligga död
  • Backa

Backandet går nu riktigt bra! Han håller nu fokus på mitt ansikte vilket gör att det blir ett rakare backande. Nästa övning får bli utomhus.


"Är du deppig?"-trixet går framåt men han tittar fortfarande "under lugg" varför han ser mer full-i-f..n än deppig ut *hihi*. Får försöka rätta till detta genom att belöna nedåt/bakåt.


Träningen av Ligga död har kommit så långt att han i farten kan kasta sig ned. Men han blir liggande med tassarna något i vädret så han ser ut som rigor mortis har ansatt honom :))


Nästa övning i Strutsen blir att han ska hålla positionen med huvudet nere i krukan. Här får jag ha lite tålamod och vara mycket noga med klicket. Ymer är ju som bekant en väldigt ivrig herre och då är det lätt att man klickar för "fel" beteende.


* * *


rigor mortis = likstelhet

Av Larsson - 12 mars 2008 18:55


Tog bilen och Grabbarna och åkte till djupaste Sörmland för att hälsa på hos Fru Uppfödare.


När man väl lyckats ta sig förbi och igenom den första välkomstkommittén - Hej, hej hemskt mycket hej! Å hej på dej! Ja, du är oxå fin... - så kom man då fram till "di sma". Uj uj uj, det är att utmana ödet att besöka ett gäng leveransklara valpar....sååå söta och luktar såå gott!!!


Vågade inte ta några bilder för då hade man väl suttit hemma och dreglat och sen hade man på något märkligt vis manipulerat hjärnan till att upprepa: Måste ha - måste ha - måste ha....


För att inte få bilden av söt valp etsad på näthinnan så tog jag Fru Uppfödare med mig till skogs. Grabbarna samt två av hennes götar följde med.

 

Vädret hade fram till dess varierat mellan lite regn till lite mera regn men under tiden vi gick så var det faktiskt uppehåll!

Efter promenaden bjöds det på lunch - utsökt fisksoppa! - och därefter kaffe med dopp. Under tiden vi åt och mumsade hann vi med att avhandla allt från Gustens spolformade utseende, köksinredning, maträtter, hund kontra lera samt böcker, böcker, böcker. Mycket trivsamt!


Blev även bjuden på en kort sightseeing av Sveriges Tråkigaste Stad samt dess omgivningar. Det var...hm...fint.  :))


Stort tack Fru Uppfödare!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se