Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under maj 2008

Av Larsson - 19 maj 2008 22:12  • Hudcancer hos hund behandlas med genterapi -

      läs artiklarna här och här.  • Den optimala hundleksaken!!  Man behöver inte ens ha en hund :))


ANNONS
Av Larsson - 19 maj 2008 14:21


När nu dagen bjöd på solsken och uppehåll så skyndade vi oss ut i skogen för att träna lite spår.


Båda spåren gick första biten på ängsmark (som är fullkomligt nedlusad av dofter efter rådjur, älg, vildsvin och hare!!!) för att sen ha övergång till skog och därefter ny övergång till ängsmark.

Gusten fick 3+slut och Ymer 4+slut och spåren fick ligga dryga timmen.


Båda jyckarna jobbade jättefint och fick med sig alla apporter. Ingen av de visade heller något intresse för djurspår och bara vid ett tillfälle stannade Gusten upp för att kolla av en hög med harpluttar men valde själv att fortsätta - guldstjärna! 

Det enda som drog ned helheten var påsläppet som i bådas fall, var slarvigt och ofokuserat MEN här får jag ta på mig skulden! Jag tror att felet ligger i att jag är för otydlig och för snabb vid påsläppet och  inte ger Grabbarna tid att samla ihop sig. Här krävs skärpning från min sida!!!


Nu ska Gossarna vara på Pang till onsdag för jag måste tjäna ihop lite mat-och-potatispengar.


ANNONS
Av Larsson - 18 maj 2008 23:26


Nu har jag suttit en stund och njutit av min vackra utebelysning!


Så här ser det ut i dagsljus...

...och så här när mörkret lagt sig!


Tjusigt eller hur?


* * *


Träningen idag gick riktigt, riktigt bra!!

Körde genom lägremomenten med Ymer och det märktes en KLAR skillnad på honom - han var med, han var "på" och han hade rätt attityd :)

Man förstår ju nu varför han innan operationen kändes väldigt ofokuserad...tänk att ständigt känna sig kissnödig ! Inte lätt att koncentrera sig då :(

Men nu var det som sagt, ett helt annat drag under galoscherna :))


Trist att det inte finns några lägretävlingar förrän i augusti (jag vill tävla NU!) men vi får ge oss till tåls. Skulle ju kunna börja fila på högremomenten under tiden även om utsikterna att bli uppflyttad utan plats och budföring är väldigt liten, så finns ju chansen...lite som att skrapa en Trisslott; plötsligt så händer det!...å tänk om det hände och man inte har påbörjat träningen med högremomenten. Ja, då blir det ju återigen en lång tid utan tävlingsmöjlighet...


Vi kan ju även tävla lite lydnad om nu tävlingsivern skulle bli alldeles ohanterlig :)


Kvällspasset ägnades åt trix.


Gusten fortsatte att öva Buga och Klossen samt att vi började med Hakan i backen-tricket. Han fick även köra lite Hur gör strutsen? som han nu gör på kommando. Goa lilla Gurra!


Ymer fick också öva Buga samt Backa. Backandet går nu riktigt bra även om han ibland inte kan styrsla sig utan hoppar iväg bakåt, glatt skällande *hihihi*

Fortsatt övning på Polistricket där han nu har helt klart för sig vad det går ut på. Nu gäller det bara att öva stadgan och orken att hålla upp tassarna.

Han fick även Packa väskan, vilket är ett trick som han tycker är väldigt roligt varför det ibland blir både fort men fel - men idag slog han till och gjorde det med glans!!!


* * *


Efter promenaden (som idag blev riktigt lång trots vädret) stannade vi till hemma hos hästen Joker. Nu var det ju mattes tur att ta över träningen och efter en kort instruktion så körde vi igång att öva lastning.


Joker ställdes precis framför den nedfällda luckan och när han stod stilla och hade intresset riktat framåt så höll A (= matte!) fram target och gick in i transporten och Joker följde efter.


Fram till idag har vi nöjt oss med att han gått in och inte brytt oss i att han direkt backat ut igen på eget bevåg,  men idag höjde vi kriterierna lite. Nu fick han gå in halvvägs, stå kvar och backa ut först när han fick kommando Back (vilket är ett ord han kan). Backningen belönades när han åter stod vid luckans kant.

Detta upplägg fungera riktigt bra - duktig matte å duktig Joker!!


Nu får de fortsätta träna på egen hand och jag är övertygad om att det kommer att gå galant!

Av Larsson - 17 maj 2008 20:21 "..en motoriserad skokartong..." skulle väl passa mig & Grabbarna perfekt !!


...undrar om jag ska slå till ?


Läs annons!


:))

Av Larsson - 17 maj 2008 18:20


Ännu en dag med strilande regn!


Efter en kort men blöt morgonrastning fördrev jag tiden med att baka lite hundkex i avvaktan på att regnet skulle upphöra. Men det bara fortsatte att strila så dagens promenad fick anstå ytterligare några timmar.


Men Grabbarna hade ändå lite sysselsättning då Herr Ström och Målarmästaren anlände. Det sista med altanbelysningen skulle fixas och sen var det min hallampa som skulle lagas. Jag har cirkus 4 meter i takhöjd i hallen och dessutom väger lampan som en hel elefant, så det är inget jag fixar på egen hand!!

Men efter ett gediget teamwork mellan nämnda herrar OCH Grabbarna Grus så lyser nu lampan så fint, så fint :)


När det var dax för fika anslöt även Hundpensionatsföreståndarinnan och det blev en trevlig sittning med hund som det stora samtalsämnet. Allt medan regnet fortsatte att ösa ned....


När folket tackat för sig och åkt fanns ingen återvändo. Det var bara att klä sig regntåligt och stövla iväg!

Det gick åt både en och tre handdukar för att hjälpligt få Grabbarna torra efteråt. Och efter torkningen så drabbades de, i vanlig ordning, av SPUNK...!!!

Racet gick via gästsängen till köket, runt vardagsrummet, ut i hallen och åter till gästsängen - i varv efter varv efter varv - för att sluta i gästsängen. Å nu, nu skulle det.... 

...FLUFFAS ! ! !


- Myyysigt se´ru Morsan!


.... å sen ringde visst sovklockan :)

Av Larsson - 16 maj 2008 19:44


Osedvanligt tråkigt har det varit idag. Regn och bara en handfull plusgrader....ruggigt :(


Det har endast blivit snabba rastningar med jyckarna men inte ens de verkade ha något emot att tillbringa dagen inomhus.


Jag sysselsatte mig med att göra korvgryta och baka rabarberkaka. Grabbarna Grus, de lekte "Ulv i fårakläder"... *gapskratt*
 


Det blev lite träning oxå! 

Ymer fick fortsätta att öva "Polistricket" samt lite Samla ihop (han samlar ihop utspridda saker och lägger i en hink) och vi övade oxå lite ordförståelse i den bemärkelsen att han ska kunna skilja på ett antal mjukisdjur - groda, anka, myra och pingvin. Idag körde vi Groda. Började med bara grodan och lade sen till de andra djuren. I 90% av fallen hämtade han grodan - mycket bra! Nästa gång ska jag prova att köra in Anka och då blir det ju genast lite klurigare....


Gusten fick öva sitt Buga, Fjärren, Klossen och sina frambenslyft - han ser för söööt ut när han håller upp ömsom det högra och ömsom det vänstra frambenet :)

Nästa gång ska jag börja med att få honom att förflytta sig framåt.


BamBam; hoppas du inte har något emot att vi "snodde" ditt trick?!

Av Larsson - 15 maj 2008 22:15


Precis när man trodde sig ha bilden fullständigt klar då...då kommer det nya bitar som ska få plats i pusslet...gah!!!


Den där Bremer - vad döljer han? För att inte tala om taxichauffören/flyttkillen han var det nåt skumt med....men skulle han vara mördaren??? 

Å vem är det som "spanar" på Lund???


Idag var det del 16 - återstår hela fyra (4) avsnitt innan man får svaret...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se