Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under juni 2008

Av Larsson - 4 juni 2008 01:17


 När det gäller artiklar i dagspressen så är övervägande delen såna som bara beskriver elände, elände och ännu mera elände. När det gäller nyheter med hundanknytning så är det inget undantag.


Självklart tycker jag inte att man ska blunda för att vissa hundar i vårt land lever under urusla förhållanden och blir utsatta för allehanda övergrepp men vissa dagar ORKAR man bara inte!


Så dagens uppnosade hundnyheter är få - bara två artiklar - som inte på något vis handlar om missförhållanden eller ond bråd död.Coola Ester vann!


Honda siktar in sig på hundar och dess ägare

ANNONS
Av Larsson - 2 juni 2008 16:46


Har nu haft första lektionen i detta trick med Grabbarna. Å kan man tänka sig att den som snabbast greppade detta med laserpennan var Gusten!

Jojo...där ser man hur det blir när man tror sig veta  *skakar på huvudet* 


Nåväl, Ymer lyckades oxå till slut klura ut vad det  gick ut på, även om han först gick igenom HELA sin repertoar - sitt, stå, rulla runt, ligga platt,  peka osv  i en enda röra :)


Målet med denna lektion var att de skulle förstå att sätta näsan på pricken gav belöning och detta klarade båda två. Nästa steg blir att säkra den kunskapen och att introducera strumporna. Tror att jag försöker med två strumpor och jobbar på att få de att välja den strumpa som är "prickbelyst".

Att apportera strumpan väntar vi med OM det nu inte kommer spontant.


Fortsättning följer....

ANNONS
Av Larsson - 2 juni 2008 10:28


Denna gång gäller det att lära hunden att sortera strumpor. Tur att det inte är Gusten som är aktuell för detta...han hade, sin vana trogen, "dödat" alla strumporna och sen lämnat de åt sitt öde lite varstans i huset :)


Nä, vad jag ska försöka lära Ymer är att med hjälp av laserpennan få honom att hämta den strumpa som jag "pekar" på. Så själva ihopparandet får jag stå för. Borde inte vara alltför krångligt att få till...tror jag.

Iaf blir denna syssla MYCKET roligare på detta sätt!


Roligt blir det nog också för utmanaren J med Bambam som förmodligen måste tvätta om alla strumpor efter att Bambam dreglat i de...såvida hon inte har en väldigt förstående familj som står ut med att ha lite "stela" strumpor... *fniss*


Låt spelet börja!

Av Larsson - 1 juni 2008 23:47


Denna helg har gått i solens tecken - och värmens!

Grabbarna Grus har hållit en väldigt låg profil. Det de möjligtvis aktiverat sig med är sökande efter skugga :)

Nja, inte helt sant för vi har faktiskt varit iväg till sjön, både i fredags och idag för simträning. I fredags var det mer en organiserad utflykt då Granne, Edith och snuserpojkarna gjorde oss sällskap. Grabbarna badade, snuserpojkarna drack endast av vattnet och vi andra fikade. Ja, inte Edith då. Hon åt blåbärspure - med hela ansiktet  :))


På kvällen korkades champagnen upp och både herr & fru Granne hjälpte till att officiellt inviga altanen. Härmed förklara jag...osv - trevligt, trevligt!


Å i lördags var det dax för nästa sittning å nu skulle det grillas - marinerad fläskytterfilé med klyftpotatis - det blev nästan onödigt gott!!


Hann även med att träna några trix med Gossarna framåt kvällningen. Lite Hur gör strutsen? - Sitt fint - Rulla - Vad gör du när polisen kommer? och

Höga frambenslyft.


Idag tog vi oss en rejäl skogspromenad och sen åkte vi som sagt, till sjön för att simma. Grabbarna har sen spenderat resten av dagen på någon skuggig plats på tomten medans jag däremot, gett mig hän åt att utrota myror

* nu ska ni dödens dö! *


Dessa enbarmliga kryp - svarta, röda, stora & små - har fullkomligt invaderat min tomt å mina blomlådor så i fredags bar det iväg till den lokala handlaren för inköp av giftigt gift och det var det som jag idag strödde, hällde & vattnade ut. I morgon hoppas jag förtjust kunna beskåda drösar med döda myror lite varstans på tomten!! Jojo, sån är jag - riktigt mordlysten när jag sätter den sidan till...


Något annat att beskåda är denna varelse som varit synlig på tomten...

Råttan Ragna Rök, dotter till Ronja Rövarråtta...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se