Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 31 juli 2008

~Hundens Nyheter~

Av Larsson - 31 juli 2008 23:43


Inslagen om aggressiva hundar fortsätter i en, som det verkar, aldrig sinande ström!

Hundar som biter barn, som biter vuxna, som biter andra hundar osv osv.

Det är inte utan att man tänker sig för innan man beger sig ut i staden med Grabbarna!


En annan "nyhet" som är ständigt återkommande så här års är alla stackars hundar som  räddas ur kokheta bilar.  Värmlandspolisen rapporterar t ex om tre (3!!) utryckningar  under en och samma eftermiddag i detta ärende!


NÄR ska folk lära sig???


Det kan väl inte ha undgått någon svensktalande människa i detta land att en stekhet bil INTE är någon lämplig plats för en hund. Eller för något annat djur heller, för den delen.

Vad är det för bokstav i det svenska språket som dessa människor inte förstår???


* * *


Hund utestängd på balkong räddas av polis


Nationellt register över djurplågare på förslag


Dvärgbandmasken - snart i Sverige?


Hundägare tvingas hålla hund isolerad


Fall av valpsjuka stängde djursjukhus


Bodils Minicirkus får kritik


Varg slog följe vid hundpromenad


Vårdhundskola startar till hösten

 
ANNONS
 
Ingen bild

Utmanaren

1 augusti 2008 10:33

Hunden på balkongen: Inte utan att jag blir trött på djurskyddslagen i detta land, när en ägare som lämnar två hundar i allmänt dåligt skick ensamma i en lägenhet under längre tid, ändå får fortsätta att ha kvar de aktuella djuren. Vatten och mat tar slut, blåsor och tarmar måste tömmas och framförallt så måste man ta ett stort ansvar för sina djur. Nån som tror att dom efter denna incident kommer att bli bättre djurägare...?! Nä, trodde väl det!
Släpphänt lag!

Nationellt register: En bra idé som åtminstonde ytterligare försvårar något för en del att ha djur, men jag tycker fortfarande att det är en alldeles för släpphänt lag i detta land. Ett djur ska ju vara allt med död och knappt synbara livstecken innan det omhändertas. Suck...

Dvärgbandmask: Ja, suck även här.....

Bodils Micicirkus: Kan känna att jag är splittrad i denna fråga. Ena sidan av mig tänker: Men Bodil!! Det är inte ok!!
Den andra sidan känner: Ja, men hon gör ju nåt med sina djur. Hon tränar, belönar och bekräftar dom med långt mer uppmärksamhet än vad alltför många djur i detta land ens kommer i närheten av.
MEN!: valpar ska INTE sitta i bur så länge och de ska sjävklart ha konstant tillgång på vatten!
där säger jag: Men Bodil! Skärpning!!

Varg på prommenad: Asså, vad skithäftigt!! Jag hade varit alldeles kanonlycklig och lyrisk om jag fått följe av en varg och se den på så nära håll! Har mycket, mycket svårt att tro att vargen på något sätt skulle uppträda hotfullt eller anfalla en kopplad hund som går tillsammans med människor!
Att hundar blir ihjälbitna av vargar beror på att hunden är lös i vargens revir, och till 99% varit den som inte förstått att den klivit över en gräns. Vanligast är att det är jakthundar som råkar illa ut. Jag kan därmed endast klandra människor som släpper ut sina hundar lösa utan tillsyn och att hunden då blir ihjälbiten. I det aktuella fallet som nämns i artikeln hade hunden släppts ut ensam på gården, varmed den stuckit iväg. Vilket jag trodde var ett lagbrott, men vad vet väl jag...suck...

 
Ingen bild

Larsson

1 augusti 2008 11:53

Håller med dig!!

Lagstiftaren verkar oförmögen (eller ovillig??) att få till en verksam lag som fyller sitt syft i verkliga verkligheten.
Kanske för att djuren inte har den rätta "statusen"...
Hur löser man detta då?
Bra fråga - men dessvärre saknar jag ett klart och kraftfullt svar.
Det enda jag kan tänka mig i nuläget är ständig information, utbildning, opionsbildning och uppvaktning av våra riksdagspolitiker.
Tjata, tjata och åter tjata är ju en metod som ibland kan fungera. Gäller bara att ha ork & tålamod!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se