Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under juli 2008

Av Larsson - 11 juli 2008 23:03


Då haver man ätit - mycket, länge & gott !


Det blev lite prat om ditten och datten, mest hund förstås. Bad gästerna komma med förslag om trix för Grabbarna och ett var att de skulle lära sig skala en banan!

Urkul idé - måste jag genast testa. Måste bara fara till affären och införskaffa en klase först.

Sen kanske jag måste klä ut de till apor...ungefär som i Djungelboken.

Om jag sen lär mig sjunga "...ja vill ju va som duuu, se ut som du, gå som du...." så kanske vi kan åka land & rike kring och uppträda *asg*

ANNONS
Av Larsson - 11 juli 2008 17:30...det kommer nog att bli lite vatten oxå.


Å vin.... :))

ANNONS
Av Larsson - 11 juli 2008 17:24


Det är just vad det blir ikväll!


 Herr & Fru Pensionat kommer ikväll för att äta lite middag och ikväll serveras det ugnsbakad lax med vildmixris, en rödbetssallad med fetaost och till efterrätt blir det en kladdkaka med hallontopping.

Ja, det var vad som stod på menyn...Av Larsson - 10 juli 2008 00:41


Det flesta nyheterna de senaste dagarna rör World Dog Show . Inte så konstigt eftersom ett sånt stort hundevenemang aldrig tidigare arrangerats i Sverige. Men jag antar att de flesta av er redan har läst det mesta som rapporterats från denna tillställning.På andra plats i nyhetsflödet kommer s k hundattacker.

Hundar som bitit andra hundar. Hundar som bitit människor.

De senaste utspelade sig under onsdagkvällen i Säter.

"Våldsam hund bet sina ägare"


Övriga nyheter är både glädjande, hjärtknipande och lite oroande...


Landets första mobila smådjursklinik


Hund som medarbetar på nyöppnat äldreboende


Hund stals ur bil


Hund åter efter två månader


Ormserum slut!


Till slut något för den kräsne hunden...


Prova lyxhotell för hundarAv Larsson - 9 juli 2008 14:16


Jag gillar projekt. Stora som små. Gärna många. Och samtidigt...


Nu är de större projekten färdiga...nja, nästan iaf...så nu känner jag mig lite rastlös. Vad göra nu då ? ? ?


MEN idag när solen strålade och värmde så slog det mig - jag gör en bilderbok!*  

Har gjort en tidigare med titeln "Vättarnas Vardag" och den handlar naturligtvis om Ymer och Gusten...

(hade ni ALDRIG kunnat gissa, eller hur? *fniss fniss*)

Den här tänkte jag, skulle handla om alla de tricks/konster/moment som de lärt / lär sig. Så nu blir det till att göra en grovskiss över kapitelindelning. Jag måste gå igenom bildbanken och se vad som är användbart. Mycket troligt måste det tas nya bilder. OCH sist men inte minst; jag måste träna hundarna så att jag har något att fota :)


Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång!


* Bilderboken är av det enklare slaget. Lite mer som ett fotoalbum med texter. Finns ett flertal sidor på nätet där man kan göra detta och sen beställa valfritt antal.

"Vättarna Vardag" tryckte jag bara i ett (1) exemplar för det kändes inte som att den skulle nå några försäljningsrekord *hihi*. Möjligt att de närmaste hade köpt några ex men de kan ju lika bra titta i den när de kommer på besök !
Av Larsson - 8 juli 2008 22:45


Regn, regn, regn...Fast idag var det iaf några grader varmare.

Man får vara glad åt det lilla :)


Större delen av dagen har Grabbarna & jag varit i skogen. Hade en plan på att vi skulle träna spår men det blev liksom inte av. Nä, istället strosade vi mest runt, kollade om blåbären var ätfärdiga och om kantarellerna vuxit till sig. Efter några timmar kände Grabbarna Grus sig färdigstrosade så vi åkte hem. Och sov middag!

Jamen, hur skönt var inte det ?!?


Lite trixträning blev det iaf före maten.

Gusten han värmde upp med sitt Skämmas och sina Frambenslyft.

Ymer fick öva Backa. Fick tips på lägret hur jag skulle komma tillrätta med hans krokiga backande, så detta provade jag idag. Med mycket gott resultat! Tack Tina ! Är jag nu lite flitig med träningen så borde jag ha ett rakt backande in notime :)


Har oxå börjat tränat in Vänd med lille Ymer och här gäller det att hålla tungan i rätt mun - för han är SNABB - och det blir mera Snurr av alltihopa!  *fniss* . Kan vara att jag måste lära in en långsamtarget för att få till detta.


(Vänd = vända 180 grader - - - Snurr = snurra runt 360 grader)


Sen körde jag även den första lektionen i att Slicka sig om munnen.

Tog lite filmjölk till hjälp för att få honom att börja slicka. Funkade jättebra! Nu ska jag bara komma på vad jag ska "döpa" detta till...hm...kanske Var det gott? eller Tvätta dig om munnen!...får se vad det blir. Kanske någon som har ett förslag?


Både Ymer och Gusten tränade sen på att Ducka. Det började vi med på lägret och det börjar nu sitta ganska bra.


* * *


Jaha, nu är det snart slut på denna dagen. Imorgon kallar arbetet och då kommer visst solen att skena enligt TV4:as väderprognos. Typiskt...

Av Larsson - 7 juli 2008 14:56


Idag kom bilderna som fotograf Lucia Roed tog på DogModellägret.* * *


Av Larsson - 7 juli 2008 10:55


Jag drömmer inte ofta. Eller jo, det gör jag nog men det är ingenting jag kommer ihåg när jag vaknar.


Men imorse..*rys rys*


Jag drömde att jag gick omkring ute bland folk tillsammans med Ymer och att människor sa till mig att min hund hade bitit de. Jag ställde mig tvivlande, kunde helt enkelt inte tro på vad de sa. Inte skulle väl Ymer göra något sånt?

Men fler och fler sa att de blivit bitna - i hälarna..

Jag blev mer & mer stressad och helt plötsligt tyckte jag att Ymer inte längre såg ut som Ymer. Han hade fått ett riktigt elakt utseende - sneda ögon och vassa tänder!

Jag gick vidare bland dessa människor och helt plötsligt hoppade Ymer upp och nafsade en gubbe i ändan! Folk i närheten stannade upp, tittade på oss och kommenterade. Allt kändes bara sååå obehagligt och pinsamt!!

Även gubben vände sig om och det visade sig vara Alf Svensson, den gamle Kd-ledaren!


Då vaknade jag.


Var tvungen att tända lampan och kolla att Ymer fortfarande var Ymer och inte hade förvandlats till någon elak liten gremlin...


Men allt var i sin ordning och jag kunde andas ut. Även Ymer kunde andas ut efter att jag "överfallit" honom där i sängen mitt natten och klämt, känt och kollat hans tänder :)


* * *

Undrar vad en sån här dröm betyder? ? ? Är det månne en "sanndröm" - att Ymer kommer att bita någon? Hu, så hemskt!

Men varför Alf Svensson? Av alla människor - varför just han??

Märkligt....

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se