Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 25 september 2008

Plötsligt så händer det!

Av Larsson - 25 september 2008 19:39


Idag vad det lydnadsträning i Åkersberga.

L och jag kunde samåka vilket alltid är trevligt. Visserligen var jag lite lur på att Ymer inte skulle sköta sig när han skulle dela kuppe med 2 schäfrar, varav den ena var en hane (Ysterkvistaren har nämligen ett inte alldeles för okomplicerat förhållande till just schäferhanar...) men se L´s Herman hade han inga åsikter om. Mycket bra!!


När vi väl landade - blev liiite sightseeing i Åkerberga city :) - så bjöd Lina på kaffe & äppelpaj.

Lina; kan vi inte ha det så varje gång vi tränar? Att du tar med dig äppelpaj, alltså :)


Stärkta efter fikat tog vi tag i träningen.


Lina körde grundövningar i budföring med sin tik och kunde till sin stora häpnad, konstatera att hunden redan kunde ordet "Marsch"!

Inte varje dag man stöter på en hund som ägnar sig åt självstudier *hihihi*


L körde grip-och-håll-övningar med Herman. Han tänkte & klurade så det rök ur öronen, men kom sen snabbt på vad som betalade sig.

Tänk att det alltid är lika kul att se när hundar får den där Aha-nu-förstår-jag-precis-tanken!


Ymer och jag gav oss bl a i kast med Dumrutan. Denna gång med koner för att träna på en tävlingsmässig ruta. Fick nån idé efter sista träningen att problemet kanske låg i att Ymer inte hade något att "hänga upp" momentet på. Men icke då - same same resultat :(


För att utesluta att det INTE handlar om att han inte KAN de olika orden så körde jag ligg/sitt/stå när han stod framför mig -inga problem.

Fjärren - inga problem. I fotposition när jag stod stilla - inga problem.


-Tänk om man kunde ta sig in i hans hjärna för att se vad som försigår där inne, sa Lina och sen suckade hon. Djupt!


Jag kände att jag nog inte VILLE ta mig in där - skulle bli snurrig av alla hans ystra & yviga tankar!!! - utan menade att lösningen på problemet MÅSTE finnas närmare till hands.


Nu utbröt det ett seriöst brainstormande!!! Och...plötsligt...


-Om jag provar att byta ligg mot lägg - så blir det större skillnad i orden (sitt - lägg - stå), sa jag och gick för att testa och....


det FUNGERADE! Javisst - ingen tvekan whatsoever!!


Körde hela Dumrutan två gånger för säkerhetsskull och det satt klockrent varje gång!!!


Jag tänker inte analysera varför det har varit som det har varit eller varför det blev som det blev. NIX!!

Jag tänker bara vara jädrigt glad att jag med hjälp av snälla och tålmodiga träningskamrater, kom på lösningen. Tiddelipom!!!


Hemma igen vid 16.30 och lagade mat till mig och Grabbarna och vid strax före 18.00 gjorde vi sällskap med Grannen+jyckar på en kvällspromenad.

Edith följde oxå med. Fast hon promenerade ju inte. Nä, hon satt förnöjd tillbakalutad i vagnen med en grötstinn mage. Jojo - det gäller att grunda innan man ger sig iväg på långturer :))


Nu har Grabbarna Grus knoppat in för kvällen. Förmodligen rätt nöjda efter ännu en dag med träning och promenad.

Själv tror jag att jag ska fixa lite fika och se på en film.


* * *


Ja, jädrar att det löste sig med dumrutan!!! *ler stort*

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fru uppfödare

26 september 2008 10:01

Hurra!!

 
Ingen bild

Larsson

26 september 2008 10:30

Tack bästa Fru Uppfödare för glada tillrop!

 
Ingen bild

Karin med Y,D och A

26 september 2008 17:27

Samma, lika för mig fast i ett annat moment, inkallning med ställande, ändrade från stå till stay och vips enbart några steg. Dumt i och för sig med stegen, men ändå en liten framgång. Undrar om min uppfödare hurrar?

 
Ingen bild

Larsson

26 september 2008 21:10

Aha, det är fler som råkat ut för liknande fenomen...intressant!
Även om jag skrev att jag INTE skulle analysera så kan jag ju inte låta bli att klura :)

Jag är ganska säker på att i Ymers fall är det så att jag har trott att jag lärt honom ett ord men vad han i själva verket har lärt sig är ord+situation.

Tänk, jämt & samt lär man sig nya saker :)Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se