Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2008

Historia - modell småkul... :-)

Av Larsson - 19 oktober 2008 01:13En bonde står och passar en stor flock med får.


Då kommer det plötsligt en splitter ny BMW på vägen. En kille i Broni-kostym, Gucci-skor, Ray Ban-solglasögon och en YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden;


- Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då?


Bonden tittar på killen och på flocken med får och svarar;


- Det är ok för mig!


Killen kör fram BMW´n till bonden och tar fram en Dell Notebook. Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA-sida på Internet. Han kontaktar ett GPS-satellit- navigationssystem, hämta den exakta positionen och matar in den i en annan NASA-satellit, vilken scannar betesområdet med en ultrahögupplösningskamera.


Så öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och exporterar den till ett annat ställe på Internet; Image Processing Facility i Hamburg. Inom några sekunder får han ett e-postsvar i retur i sin PalmPilote, där det står:


"Picture processed and data stored"


Så loggar han in på en MS-SQL-databas via ODBC och kopplar upp ett Excel-dokument med flera hundra avancerade formler. När detta är gjort, kör han all data genom e-posten till en Xircomoch och på ett ögonblick får han respons. Avslutningsvis skriver han ut en 150-sidors 4-färgsrapport på sin miniatyr-hitech-HPColourLaserJet, kastar ett öga på den sista sidan och säger nöjd;


- Du har exakt 1586 djur!


- Det stämmer, säger bonden, så du får ta ett får.


Killen går runt i flocken för att välja ut ett får och jobbar sen hårt med att få ner detsamma i bagageluckan på BMW´n.


Då säger bonden;

- Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med kan jag då få tillbaka mitt djur?


- OK, säger killen efter att ha tänkt en stund.


- Du är konsult, säger bonden


- Det stämmer, säger killen, märkbart förvånad, hur kunde du veta det?


- Det var inte så svårt, säger bonden. Du kom hit utan att någon bett dig, du ville ha betalt för något som jag redan visste, gav svar på en fråga jag inte ställt och tagit massor av resurser i anspråk!

Dessutom har du ingen aning om hur den här branschen fungerar!!


Så kan du nu vara så snäll och öppna bagageluckan så jag får tillbaka min hund....


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se