Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

Viljornas kamp

Av Larsson - 27 oktober 2008 21:01


Storrengöring av ugnen kan jag nu bocka av som klart!


Nu är väl detta ingenting som ni vill veta mer om så jag avhåller mig från någon fördjupad redogörelse...kan väl bara nämna att jag är mycket nöjd med min arbetsinsats. Jo då, duktighetsstapeln gick i topp :)


På em sammanstrålade jag med B och Loxi för lydnadsträning. Den första faktiskt sen den gången när allt gick åt pipsvängen...

Nu gick dagens träning inte helt felfritt MEN Ymers attityd var en helt annan!!


Rutan -  Bra tempo till rutan och ett stabilt ställande/stående.


Fritt följ - 1,5 minut sammanhängande ff (inga halter) som enligt B såg riktigt bra ut. Det enda var att han blev lite "skuttig" vid språng marsch men det kan jag bota med ett fot-kommando.


Dumrutan - Körde tävlingsmässigt och det enda som B drog ned på var att han tog balanssteg i ställandet. Så himla skönt att det här momentet äntligen sitter!!!  Ska putsa lite på ställandet vid sidan av så vi får tillbaka vårt 10-mässiga Stå.


Inkallning stå/ligg - Idag var nog detta ett moment som utlöste viljornas kamp och frågan var; vem skulle gå segrande ur det - jag eller Ymer?

Jag körde med avståndsbelöning och Ymer gjorde några tappra försök att komma åt belöningen UTAN att fullgöra momentet, vilket resulterade i att han åkte på en time-out.


Under tiden han satt å begrundade sitt öde så körde B och Loxi lite lydnad.


Är lite osäker på vad de tränar ...hmmm...kan det vara "Loss" ???


Nää - det ser ju mer ut som tango - tango för två!!!    :)


Sen var det dax för Ymer igen.

- Jag kan oxå! Faktiskt!!, såg han ut att tänka när jag hämtade honom och direkt när jag kopplade loss honom så rusade han iväg för att fraternisera med Loxi och var inte ett dugg uppmärksam på mig.

Detta resulterade i att jag tyst gick fram och hämtade honom för att återigen binda upp honom. Nu tyckte Ysterkvistaren att han hamnat i ett sunkigt läge och man kunde riktigt se på honom när han kom till insikt att;


Det finns inga genvägar -

endast och enbart rätt utfört arbete ger belöning!Gjorde ett nytt försök å se, nu blev det ett annat utförande på momentet och han kunde äntligen få sin efterlängtade belöning.

Här fick jag verkligen kvitto på att i vissa situationer måste jag framhärda i att "Te sagt ä te sagt, å te sagt gäller".


Fjärren - Helt enkelt strålande!!


* * *


Gusten fick göra några varv på agilitybanan vilket han som vanligt fann stor glädje i och ännu större blev glädjen när han efter avslutad träning fick leka med Loxi.  Ymer fick också delta i leken så det blev ett redigt spring-och-kuta-runt :))

 
ANNONS
 
Ingen bild

Britta och Eztah

28 oktober 2008 20:08

Se där; nu skymtar jag den briljante Ymer!
Och jag ser klart och tydligt hans ännu mer briljanta och kreativa matte!!

 
Ingen bild

Larsson

29 oktober 2008 15:10

Aha..."ögonsystern" har tittat genom sina speciella linser!!

Men jag tror att du behöver rätta till de litegranna...

"Kreativlinsen" har nog rätt slipning (känner mig åter i fas där. Stubbträningen har gett resultat!) men "briljantlinsen" - uj uj, den måste absolut justeras!! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se