Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Tekniska installationer - djävulens påfund?

Av Larsson - 26 november 2008 22:37


Tekniska installationer är djävulens påfund. Simple as that!

Någon annan förklaring finns inte. Ingen trovärdig iaf. Nä, allt som på något sätt är behäftat med sladd, verkar leva sitt eget liv. Ett liv helt vid sidan av oss människor (ja i varje fall, mig!! ) och på INTET sätt, ett liv som präglas av någon form av sam- whatsoever.

Väldigt mycket som Bin Laden skulle man kunna säga....


Först var det datan som gav upp, sen var det TV´n som under en period hade en underlig till- och frånfunktion - med betoning på från...

Kaffebryggaren satte en ära i att koka kaffe överallt utom i kannan och nu har turen (öhh??) kommit till värmepannan.


Kunde idag höra från tvättstugan ett besynnerligt ljud. Det lät som en blandning mellan porlande vatten och en nyss antänd raket. Plask...plask...pyyyyyssst...plask...

Blev för mig att klia mig i huvudet och sen konstatera;

- Detta låter INTE bra!


Fattar telefonen och ringer Granne. Förklarar mitt ärende och undrar försiktigt om Granne kanske råkat ut för något liknande.

Svaret blev ett tveklöst:

- Nix!


Men Granne ger mig ändå några goda råd;

-...kan vara någon ventil som behöver justering....


Jahaja - hur svårt kan det vara, tänkte jag och greppade instruktionshäftet, demonterade skyddsplåten nedtill på pannan och stack in min lilla nuna. Det absolut första jag ser är en liten klisterlapp med texten:*

VARNING

Om säkerhetsventilen tjänstgör otillfredställande

föreligger risk för att vattenvärmaren spränges

*


 


Min värmepanna var ingen värmepanna - det var en förtäckt bomb!!!


Förflyttade mig raskt ut ur tvättstugan, stängde dörren och kastade mig över telefonen och kallade på assistans.

I väntan på den, lyssnade jag oroligt efter varje förändring i ljudnivån innefrån tvättstugan, samtidigt som jag som ett mantra upprepade:

- Dj*vla Bin Laden, dj*vla Bin Laden....


Assistansen kom - i form av Riddaren av De Blå Snickarbyxorna och en Sakkunnig. Utan att tveka klev de in i tvättstugan och ställde sig att beskåda min värmepanna, som vid det här laget- märkligt nog! - uppvisade ett nästan normalt tillstånd.

Det hmm-ades och aha-ades och sen avkunnade den Sakkunnige diagnosen;

- Det är inget fel - den avfrostar bara...


På mindre än 43,8 sek hade de hunnit komma, kolla, konstatera, tackat för sig OCH åkt...


Å kvar stod jag. Väldigt blond, om jag säger så.... :))


Samtidigt kan jag tycka att det inte vore för mycket begärt att tillverkaren infogat en liiiten brasklapp på helt vanlig svenska, om att detta fenomen uppstod mellan varven och att det var  fullkomligt ofarligt och alldeles normalt med hänsyn till konstruktionen.

Men det är ju vad jag tycker.


Säg...är det nån som har en vanlig vedspis till salu?

 
ANNONS
 
Amanda

Amanda

27 november 2008 02:01

Äntligen har jag funnit en annan med tekniska problem. Trodde det bara var jag.

http://happylittleboozer.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Utmanaren

27 november 2008 08:07

Vi har en gammal rostig, trasig vedeldad köksspis kvar i gömmorna någonstans (tror den står straxt bakom komposten....).
Om jag kastar in den tillsammans med den slemmiga giraffen men tar bort blodpuddingen, kanske vi kan komma till avslut i kameraaffären....?

 
Ingen bild

Larsson

27 november 2008 18:07

Amanda; Aha - en frände! Känns bra att det finns flera där ute. Tillsammans kan vi ju då vara...hmm...eh...många?? ;-)

Utmanaren; Now we´r talking!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se