Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 19 januari 2009

En ledig måndag är en bra måndag!

Av Larsson - 19 januari 2009 18:56


Klev upp i arla morgonstund. Snabbrastning av jyckarna och sen lite morgonkaffe. Bäddade om i gästsängen,  laddade tvättmaskinen och sen var det dax för promenad. 


Efter en timma i skogen och en snabb sväng in på den lokala matbutiken, där reda pengar byttes mot två kassar mat och ett stort knippe tulpaner, så bar det av hemåt.


Smackade i mig en något försenad frukost, plockade i och ur diskmaskinen, tömde tvättmaskinen på tvättad tvätt, fyllde den ånyo med otvättad tvätt och langade in den tvättade tvätten i torktumlaren. Sanerade köksgolvet från jord efter att en krukväxt tappat livslusten och gått i golvet, snodde ihop en spenatpaj och passade på att torka kylskåpet medan pajen gräddade sig i ugnen. Finfördelade en bit blodpudding som  fick stå i ugnen och torka till i eftervärmen efter pajgräddningen. Satte ut katten på vädring och kånkade in fikusen i badrummet för att den skulle få duscha.


Sen satte jag mig ner. Å funderade på om jag inte borde göra nån nytta...


Men jag blev avbruten i funderingarna då Pensionatsföreståndarinnan kom på besök. (hon har förresten valpat klart nu och här kan ni se resultatet! )


Innan kaffet ville hon se (eller om det var jag som ville visa...) Grabbarna utföra balanstricket "Träplatta på fem kuddar". Sen fick hon även se Ymer jobba med sitt Skala banan-trick.


Javisst ja - det glömde jag ju att nämna!

Mellan Katten... och Fikusen...så började jag & Ymer nämligen att träna på detta trick. Först några klick för dutt med nosen mot bananänden - sen vänta ut tills jag fick antydan till bitförsök. Sen "öppnade" jag bananen lite så att han skulle få tag på skalet men då stötte vi på patrull ! Ymer tycker nämligen om banan så det blev att han ställde sig och försökte slicka i sig så mycket av bananen som han bara kunde :)


Nu blev det genast liiite klurigt! Han fick ju inget klick och alltså ingen belöning av mig för slicket...MEN han tycker ju om banan så han belönade ju sig själv!!!

Hmmm...HUR löser jag detta??? Mitt blonda huvud tänkte å tänkte....å tänkte...och det slutade med att jag tog en bit maskeringstejp och lindade runt toppen på den lossade skalbiten, sen höll jag handen över själva fruktköttet och sen väntade jag.....


Ymer såg lite besviken ut och försökte komma åt bananen genom att dutta på min hand. När inte det betalade sig så började han nosa på den maskeringstejpsförsedda skalbiten å se där blev det klick! Därefter gick det snabbt att få honom att förstå att leken gick ut på att han skulle ta tag och dra i skalbiten!

Ibland är det bara SÅÅÅÅ roligt att träna hund :)))


Tre bananer senare har vi nu kommit så långt att maskeringstejpen inte behövs, utan Ymer tar tag i själva skalet och drar.


I morgon ska vi öva på att "öppna banan"!

 
ANNONS
 
Helena

Helena" title="http://bloggagratis.se]Helena[/url]" target="_blank">bloggagratis.se]Helena[/url]

19 januari 2009 22:09

Jösses så himla flitig du är. Jag önskar jag hade hälften av din energi.

http://www.helenaofia. bloggagratis.se

 
Ingen bild

Larsson

19 januari 2009 22:50

Jodu Helena - jag säger bara; spikmatta!!

hahahahaha!!!!

 
Ingen bild

Utmanaren

21 januari 2009 08:58

Du, jag SKA testa din spikmatta i helgen, för den energi du uppvisar känns som ett måste!

Här kommer en rapport från Testinstitutet gällande innebandymålet.
Skala 1-5 där 1 är icke godkänt och 5 mycket väl godkänt.

Förpackning: 3
Utseende: 2
Enkelhet vid montering: 4 (neddrag för nätmonteringen)
Hållfasthet: 2+
Miljövänlig: 1
Funktionalitet: 4 (litet avdrag för att den är lätt och därmed inte står riktigt still vid målgörande)
Prisvärdhet: 4

Medeltal: 3

Testinstitutet kan därmed rekommendera ett inköp av denna produkt.

 
Ingen bild

Larsson

21 januari 2009 09:37

Utmanaren; Vilken djupgående och klarläggande test!!

Absolut, jag följer rekommendationen och slår till på ett sådant!

 
Myntdrottning

Myntdrottning

21 januari 2009 15:03

Fy skiiit vad du flyger runt som ett "torrt skinn".. Jag är alldeles svettig! Puh.. Den är inte så dum den där klickern :)

http://www.metrobloggen.se/bloggerinan

 
Ingen bild

Larsson

21 januari 2009 20:40

Hej på sig, Myntdrottning!

Jo, nog är klickern en fiffig grej, alltid!

Prova på gubben, vetja!!
Tänk så mycket du skulle kunna lära honom....som du har nytta av, vill säga :))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se