Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under maj 2009

Av Larsson - 23 maj 2009 15:37


Nu har Ymer och jag talat ut ang detta med "modellägret". Han förstår nu att det handlar om att träna å  inte om att göra sig vacker. Därmed är prenumerationen på Vouge avbeställd :)


Här är en kort film om instruktören som kommer till lägret. Mer om henne kan du läsa på Dogmodels hemsida.


ANNONS
Av Larsson - 20 maj 2009 15:16


Jag berättade idag för Grabbarna att vi ska åka på "modelläger" sista helgen i juni. Ymer blev eld & lågor!

Han sprang direkt till kylskåpet och klargjorde för mig att han måste in där. Och det snabbt!

Men vad är det NU han har fått för sig? tänkte jag och kunde ju inte låta bli att öppna för honom. Döm om min förvåning när han stack in huvudet och kom ut med...EN GURKA!?!?!- Nu har han sett nåt olämpligt program på TV igen, var min första tanke  när han tog gurkan och skuttade iväg in i gästrummet.

Men när jag väl kom in i rummet fick jag förklaringen...
- Men H E R R E  J Ö S S E S, Ymer!!! Varför kan inte du va´ som en vanlig hund? Va?!? En som drar i kopplet, skäller på brevbäraren, sover i hundkorg och kräks på finmattan? Det är väl inte för mycket begärt...ANNONS
Av Larsson - 20 maj 2009 10:53


I DN har man idag en artikel om Konsten att fota husdjur. Bl a tog man  upp detta med perspektivet;


"...Testa alltså att byta ställning: på knä eller liggande för katt och små hundar, stående för hästar och stora hundar, på en trappstege för elefantporträtt. Giraffer kräver specialkunskaper..."


Vaa?...elefanter?!...giraffer??!!...specialkunskap!!!!!


Nedrans tur att man bara har små hundar :))

Av Larsson - 19 maj 2009 21:59


Nu har jag färgsatt min altan!


Hela em ägnade jag åt att planera å plantera.

Det blev pelargoner här, petunior där, svarta violer i framkant och stjärnöga vid entrén. Surfinia i hög kruka och surfinia i låg kruka osv osv. 

När jag var färdig, tittade solen fram så jag kunde avsluta dagen med att sitta i kvällssolen med en stoor kopp kaffe å bara njuta!!


Grabbarna de njöt också av att få vara ute hela eftermiddagen. Ömsom stod de och spanade, ömsom låg de och vilade. Än strosade de runt på tomten och än försökte de vara mig behjälplig med planteringen.


Det var bara vid ett tillfälle som Ymer blev något härsken och det var när han gick fram och puttade på gungsängen.

Ymer har nämligen den lilla egenheten att han måste putta med nosen på saker & ting. Oftast då på saker som är nya för honom. Å gungsängen är ny i hans ögon!

Så, fram till den å... putt, putt. Å vad händer? Jo,den "puttar" tillbaka!!!!!

Jösses amalia, vilket liv det blev på ordningsman Ysterkvist. Han höll en låååång utläggning om hur oansvarigt det var av mig att införskaffa en sån bakslug tingest och gick länge och väl runt på altanen och gav gungsängen "onda ögat"...

mutter, mutter....putta tillbaka?!...mutter...absolut livsfarlig!...mutter, mutter...ful är den oxå....mutter...


Ibland är han mer än lovligt stollig :))


Granne & jag kom även iväg på vår promenad. Vi tog samma runda som jag gick i förmiddags fast vi gick den åt andra hållet. Lite omväxling är ju alltid roligt... Granne tyckte att jag rörde mig väldigt raskt och obehindrat. Tänk vad lite träning ändå kan göra ;)


Nu har jag precis tagit in Surfiniorna och bäddat ner Trumpeterna men resten får klara sig som de står.

Vore väl skräp till plantor om de inte skulle stå pall för en frostnatt :) 

Av Larsson - 19 maj 2009 13:52


...ska vi gå" - trallalalala... Det hade jag kunnat sjunga men gjorde det inte för allt fokus låg på själva gåträningen. Å den gick (hihihi) så bra, så bra!


Vi lekte lite Kurragömma oxå.


Det går till så att jag drar mig lite efter på promenaden (eller om det är att Grabbarna drar sig före??...hmm...är liiite osäker där...) hursom, när jyckarna försvunnit ur åsyn smyger jag iväg och gömmer mig.

Å det säger jag, det är inte många som klår Grabbarna i den här leken, hur kluriga gömslena än är! Visserligen är det olika hur mycket jobb de måste lägga ner på själva sökandet men det har aldrig hänt att de fått ropa;  

Fritt fram! :))

Av Larsson - 19 maj 2009 09:07


Lagom mulet och ingen vind är morgonens väder. Inget som gör att man kommer i jopphejdi-stämning precis men perfekt för trumpeterna att få titta fram ur sina gömslen. De ser ut att ha klarat sig riktigt bra. Några enstaka blad som vissnat men knopparna är kvar och det är ju huvudsaken :)


Igår lät jag Pangföreståndarinnan köra runt mig till diverse växtförsäljningsställen. Trots gårdagens väder -  några ynka plusgrader och iskallt regn ( sulle haft lovikkavantar å sydväst ) - fick jag med mig ett helt knippe blommor som jag idag ämnar plantera.

Kommer att bli så fint, så fint!


Granne kom över igår em på lite fika och hon tyckte att vi på allvar skulle ta tag i detta med våra gemensamma hundpromenader. Ett rent lysande förslag, tyckte jag! Det är ju bra att få röra på sig lite.... ;)


Vi kör igång redan ikväll.


Bäst att öva lite först...Kom Grabbarna!.. nu åker vi till skogen och har  "gåträning"....

Av Larsson - 17 maj 2009 05:50


...HEJA NORGE!!!

Av Larsson - 16 maj 2009 15:36


...vad jag har köpt! Häftig va´!?!Jag hittade den på det stora byggvaruhuset och greps av ett kraftigt ha-begär. Visserligen insåg jag där & då att jag aldrig skulle få in det långa, tunga paketet i bilen men det var inget som hindrade mig. O nej, o nej - problem är till för att lösas!!

Åkte hem, konfererade med Pangföreståndarinnan (som jag vet äger en släpkärra) och inom några timmar var vi tillbaka på byggvaruhuset. Rackarn´s tur att vi kom när vi kom för det fanns bara en (1) kvar och det är den som nu står på min altan.

Jag monterade ihop den alldeles själv med hjälp av en mycket pedagogisk beskrivning. Det var bara vid två tillfällen som utfallet blev;

Gör om - gör rätt!


I den där kommer Grabbarna & jag framleva h e l a sommaren. Gungeligung...gungeligung :)


När jag ändå var i byggartaget så konstruerade jag detta:Ja - vad är det jag har skapat?!? Kom igen, gissa vetja!


Tror ni att det är:


a) ett fruktlöst försök att tilläggsisolera huset

b) en koja till Grabbarna

c) ett misslyckat försök till insynsskydd

d) inget av ovanstående


Finfina priser kommer att utdelas till de/den som gissar rätt. Jodå, jag kan avslöja att 1:a priset t ex är en promenad i omgivningarna!!!

Jamen, ett sånt fint pris VILL ni väl bara inte missa...  :))
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se