Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under september 2009

Av Larsson - 14 september 2009 14:18


... och sen var den lediga veckan förbi. Märkligt fenomen detta att tiden rusar som besatt när man är ledig...


Nåväl, jyckarna och jag iaf hunnit med lite träning idag.


Quba fick öva sig i grunderna till uppletande. Han har haft lite problem med att jobba "ut från mig" men idag tror jag att vi hittade en metod som kan fungera. Tog helt enkelt fotbollen och startade upp lite lek. Sen fick han gå med (jag höll honom i halsbandet) i uppletandekorridoren och se när jag lade bollen.

Gick tillbaka till startpunkten och "riktade in" honom och sen släppte jag. Första gången stod han tvekande kvar. Försökte få kontakt med mig men när jag bara stod tyst och tittade i riktning mot bollen, så sprang han faktiskt iväg och tog den! Körde ytterligare tre såna övningar och redan vid andra skicket så var han helt på det klara med vad denna lek gick ut på. Å det bästa var att han också kom hela vägen in till mig med bollen. Kanonbra!

Han fick också köra lite "framförmapp" och här går han från klarhet till klarhet :)

Min bästa Quba, du kan så många saker du!!  


Med Ymer körde jag inkallning med stå/ligg, dumrutan och fjärren. Märktes att vi inte kört detta på länge för Ysterkvist blev alldeles galet glad! Men trots att han höll på att slå knut på sig själv så gjorde han allt både fort OCH rätt!

Ymer, Ymer - du är allt mattes bästis du!!


Även Gusten fick öva lydnad och han skötte sig riktigt bra. Som belöning fick han köra ett uppletande av fotboll. Oj, så lycklig han blev :) Dessvärre blev han SÅ lycklig så han i sitt hoppande & skuttande råkade trampa snett med ena frambenet.

Aj, aj, aj :( 

Nu haltar han på vänster fram - scheisse!!!. Hoppas nu att det inte är värre än att några dagars vila och ett ömt omhändertagande av Pensionatsföreståndarinnan, gör susen för hans lilla ben.


Nu blir det till att mumma sig under armen och sen bege sig till arbetet.

ANNONS
Av Larsson - 14 september 2009 10:04  


Gurra han är SÅ stolt.

Han går runt här och är riktigt mallig för att hans bror blev champion igår!

Jovisst, broder Asko kan nu som första vätte i Sverige;  

titulera sig Svensk Agilitychampion.


Helt oootrolig bra, tycker vi och sänder

"grattisar" i stora lass!!

ANNONS
Av Larsson - 11 september 2009 19:33
  

Det är kul med nya kompisar!


  

- Du Prinsen, vi har kul i vårat gäng. Så länge jag får bestämma, alltså.

Bara så att du vet...


 

Att leka är kul! Kurragömma t ex.  

- Du Prinsen, du får räkna för du är ny!  

- Vaddå - KAN du inte räkna?? Ähh, jag hjälper dig. Ett..sju..elva...  

- TRETTITOLV! Nu förstår du Prinsen, nu gäller det att leta...  

Det är kul att springa så man blir alldeles suddig  

- Men Gurra, det är INTE kul med dina närgångna pussar!!           

Ibland kan en schäfer se riktigt kul ut :)Av Larsson - 10 september 2009 21:31

En helt underbar dag i spårskogen har det varit idag :)


Fastän jag vid det här laget nog har avverkat tusentals spår så är det lika spännande varje gång!

Inte bara att gå med egna hundar utan att prata spår och att titta på andra hundar som spårar.


Konstigt nog så händer det alltid något nytt! Idag t ex fick Ymer ett riktigt Så-går-vi-runt-ett-enerissnår-spår där spårläggaren (i det här fallet, självaste Spårfröken) dessutom på sista sträckan hade tagit sig fram med en kraftigt haltande gång!


Ymer jobbade ut spåret sååå bra men när vi kom till slutsträckan så kunde jag inte klura ut varför han betedde sig som han gjorde - jag trodde ett tag att det var jag som var lite vimmelkantig efter att ha gått i cirklar :)) -

han liksom sicksackade sig fram i spåret.  Men innan jag klurat färdigt så markerade Ymer slutapporten.


Då fick jag också förklaringen till hans något märkliga spårarbete.


Tänk att en så "liten" förändring ger utslag hos hunden. Mycket intressant!!


Nu blev det inte bara spår. Nädå, vi fikade oxå :) Och sen fick  hundarna tillfälle att ägna sig åt lek under fria former. Vilket Gurra Aktersnurra var särskilt glad över.

- Schysst! Leka de´e´ju min bästa gren, sa han och skuttade glatt runt bland gamla och nya vänner :)


(Mera om det en annan dag. Måste hinna redigera bilderna först)


  

Snäll OCH glad Spårfröken ställde kluriga frågor.


  

Spårfröken hade förberett "intressespår" och helt gratis fick vi också förledningsspår!


  

Prinsen visade stort intresse för spåret...


  

...för att inte tala om Putte Phu!


  

Quba, min lilla Gooding, han...ja...han jobbade så bra så jag nästan blev tårögd!


  

Hittade OCH markerade slutet gjorde han oxå!


  

Med spänning följde vi (i??) varandras spår!


  

Fröken och Torun resonerar runt Prinsens spårinsats.


Jag längtar redan nu till nästa torsdag!

Då har Spårfröken lovat att vi ska öva "hårda spår".

 


Av Larsson - 9 september 2009 20:22Då kan jag meddela att det GÖR jag ockå!


Kära värld – utan tvivel är jag nog inte riktigt klok.

Förutom allt annat, så har jag nu fått för mig att jag ska köpa hus. Jodå!

Ett hus – Drömhuset – har redan gått mig  ur händerna (inte klokt vad mycket pengar en del har!!) men ger jag upp? Nix!


Nu har jag lagt bud på ett annat hus men resultatet av det får jag inte veta förrän om fjorton dagar. Det är ju värre än väntan på tomten när man var liten!!!


När jag går här i väntans tider så kan jag inte avhålla mig från att  planera & projektera.


Gråa köksluckor, det kan väl vara snyggt?... eller ska man ha det gråa på golvet istället?  Mosaik i badrummet det är ju vansinnigt snyggt! Fast jag kanske ska ha ett badrum först…hmm…AHA! Jag  får helt enkelt bygga ut med 2 eller 22 kvadrat.  … Tomten måste gallras… Asken får nog stå kvar men granen ryker. På tal om ryker, måste kanske kolla skorstenen… Undrar om det blir snyggt med en röd soffa?... Och VAR ska min superduperjätteenorma appellplan ligga???


Sen gör jag kalkyler också. Uj uj uj, vilka kalkyler!. Plus å minus å reavinst å lagfartskostnad å arvoden å rotavdrag. Jag flyttar siffror hit & dit och räknar både högt & lågt.. Lite som den gamle matematikern sa när han flyttade decimalkommat; Lite ljuga pryder tal :))


Grabbarna, de ligger lågt. De har inte många åsikter när det kommer till att köpa/sälja hus.

Även om Ymer nog inte skulle säga nej till att vara Byggare Bobs hantlangare :)


  


* * *


Mellan mäklarsamtalen och skatteuträkningen tog Grabbarna & jag en promenad till sjön  för säsongens sista utomhusbad. Mycket uppskattat, kan jag säga!

Igår sysslade vi mest med balansövningar och imorgon blir det spår för hela slanten.


Nu blir det kvällskaffe och "Livvakterna" - en ny dansk serie som direkt hamnade på min Måste-se-lista.

Av Larsson - 8 september 2009 16:20

Om ni inte redan har gjort det, så läs artikeln i DN.


Mycket intressant!!Av Larsson - 8 september 2009 10:04


Nu känner jag ett stort behov att få komma ut i skogen och lufta mig. Även Grabbarna är av samma åsikt. Tror att vi ska passa på att reka lite "hårda-spår-marker" inför torsdagens spårkurs.


Jovisst, om torsdag ska vi faktiskt gå kurs, jag & Grabbarna. Även Quba ska få följa. Kul att äntligen få vara med på lite organiserad träning med en Fröken som säger var/när/hur och...åt vilket håll! 

Det sista är inte helt oviktigt för mig som just nu. Hugaligen, så mycket ideér om filmer, foton & trix som just nu frodas i min hjärna!! Jag blir alldeles yr :)


Hoppas Spårfröken har MÅNGA snitslar och en DUKTIG spårhund med sig för man vet aldrig vart jag kan ta vägen. Det är nog bäst att jag ta på mig mina illande röda gummistövlar...utifallatt... :)Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se