Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2009

Två härliga dagar

Av Larsson - 28 oktober 2009 08:45


...har vi haft, jag & Grabbarna!


Igår blev det lite promenad, lite fika med Pensionatsföreståndarinnan, lite kloklipp, lite städning och ett litet besök på IKEA. Ny röd kökslampa inköptes samt tretton fjorton andra bra-att-ha-saker ;)


I måndags körde vi spår. Trevlig omväxling till att sitta i skorstenen, tycker Ymer :)

Alla hundarna gjorde ett bra jobb. Särskilt Quba som fick nya svårigheter i sitt spår. Upptag och första sträckan på grusväg och dessutom lite annorlunda apporter, små "flärpar" i tyg/läder.

Det visade sig att han varit en uppmärksam elev på spårkursen för han löste allt galant!

Du har näsa för spår, du Quba!

 

Ymer fick även han första sträckan på grus men här var det mer "grusgropsgrus". Sen blev det övergång till skog för att mot slutet  gå över till grusväg.

Det har ju tidigare varit lite problem för honom att kunna samla ihop sig och verkligen "jobba ut" såna spår. - Framåt, framåt, fort, fort, är lite hans motto ;) - men se, en helg med filmning och skorstenssittande gjorde susen. 


Lugnt och metodiskt och med näsan i spårkärnan, jobbade han sig framåt. Inte ens vid övergången till grusvägen där jag fick stoppa honom eftersom det kom bilar, blev han otålig. Inte bara spårade han som en Gud, han fick med sig alla apporterna också.

Jag blev rent lyrisk över hans arbete!!! Alltså, han har nåt speciellt min alldeles egna Ysterkvist! :))

 

På em var det dax för Hjalmar att besöka vet för årlig vaccination.

Det här med katt och veterinärbesök är ju alltid lika spännande eftersom det inbegriper ett ofrånkomligt moment.

Nämligen; transportbur!


Min Hjalmar tycker INTE om transportburar. Han verkar ha ett sjätte sinne för dessa.

Den här gången körde jag taktiken att hämta in buren strax innan han skulle "fångas in". Hjalmar låg i pinnsoffan och sov och jag smööög så försiktigt jag kunde in med buren. Ställde den på kökbordet och sen gick jag och hämtade den inte ont anande katten. Jollrade med honom om hur fin, snäll, söt & gullig han var. Han kurade ihop sig i min famn och spann som en välsmord V8:a.


Precis när det bara återstod att lägga ner honom i buren så vaknade han till och förstod vad klockan var slagen!

Herre min dar - fattar ni hur S T O R... å  B R E D... å  B Y N G L I G  en katt kan bli ? ! ? !


Till slut avgick jag trots allt med seger och vi kunde ge oss iväg.


Hos vet uppförde han sig exemplariskt.


- Åh, han är väl för mysig denna katt! Inte alla katter som tillåter att man skrapar tandsten på dem i vaket tillstånd. Kissemisse, så duktig du är! sa vet och tog sig en kelstund med Hjalmar. Och Hjalmar han spann & kurrade.


- Ditt lismiga kattskrälle, tänkte jag, nu passar det att uppföra sig....Nu skiner solen. Bäst att ge sig ut. Man vet ju aldrig när den visar sig igen...


 
ANNONS
 
Ingen bild

Grannen

28 oktober 2009 10:24

Jag har oxå varit hos vet och blivit vaccinerad!
Men jag körde dit i egen bil, gick in, ställde mej i kö och väntade på min tur, satte mej på stolen jag tilldelats och drog SJÄLVMANT upp ärmen på tröjan så tanten kunde sticka sprutan i mej. Det du, Hjalmar...
Duktiga jag!

 
Ingen bild

Larsson

28 oktober 2009 16:37

Grannen; Jaa, duktiga du. Inte klokt vad många saker du kan!! ;)

 
Thomas

Thomas

28 oktober 2009 23:23

Ha ha ha! Först om främst. Vilken underbar film! Du (ni) är ju helt underbar! Jag är så otroligt imponerad! Wow! Älskar alla dina filmer, favoriten fram tills nu har varit Madrasslåten men jag tror jag nu har en nu favvo! ;)
Sen känner jag igen det där med katten! Ho ho! Hade en gång en stooor grå katt som gjorde ALLT för att inte komma i buren. Kändes ungefär som en tecknad film där katten blev som en gummisnodd då den med alla fyra tassarna stretade emot! Fick in den tillslut.. Vad tror du den gör då?
Jo, med ENBART kraft tryckte han upp grinden! Pang! En ny kamp och katten i buren (fick låsa med buntband)
Hi hi! Som tur var slapp han åka bur efter det!d

Tack för att ni underhåller mig!

http://www.hovfixaren.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

29 oktober 2009 09:37

Thomas; Tack å tack!! Å TACK igen! *ler stort*

Det är helt otroligt - det här med att filma var ju bara tänkt som en skojig aktivitet för mig och hundarna. Att vi hade nåt kul att göra tillsammans.
Inte hade jag ju trott att det skulle bli sån respons! Det är helt GALET!!!!! Det är SÅÅÅ roligt och jag blir så glad över alla uppskattande ord som skrivs :)

Nästa steg kanske blir att inbegripa katten i filmandet. Då kan det ju verkligen bli action... :))

 
Ingen bild

Utmanaren

29 oktober 2009 10:21

Mjukost, Larsson! Mjukost!

Jag var oxå hos veterinären för första vaccinering av OjOj igår, och då var det åka bur (eller låda som mina katter kallar våran specialfiffiga bur för) som gällde.
Men för att få den lille att tycka att det var kul att åka låda kletade jag in väggarna i buren med... ja just det, MJUKOST!
Kan säga att den lille gynnaren slank in i buren med ljusets hastighet och satt och slickade burväggarna ända tills vi kom fram.
Väl framme slank han ut ur lådan med en diskret liten rap, lät sig välvilligt vaccineras och sedan var det samma procedur för hemfärden. Lite kladdig päls, men vad gör väl det?
Jag säger bara en sak: Mjukost!

 
Ingen bild

Larsson

29 oktober 2009 13:48

Utmanaren; Jamen naturligtvis!! Att jag inte tänkte på det...

 
Lotti

Lotti

29 oktober 2009 20:29

HAHAHAHA!!! Mjukost!! Det måste jag testa på Trollis. Inte för att han inte går in i buren, men det kanske får tyst på jamandet som pågår från att vi åker till att vi är framme. Huuur långt vi än åker.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

30 oktober 2009 00:03

Lotti; Jag ska ABSOLUT prova det på Hjalmar. Han både vägrar att gå in i buren OCH håller serenad. En uuutdragen entonig serenad. Huga, huga :(

Jag kan t o m sträcka mig till att köra mjukost med räkor och DÅ borde väl kattrackarn´få så han tiger.
Fast...tänk om han då tror att han ÄR en tiger??? Gahh!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se