Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009

Gula löv och röd lampa

Av Larsson - 29 oktober 2009 13:48


Helt underbar promenad idag! Gula, fina asplöv i drivor (det luktar ju sååå gott!) och solsken. Jo, jag lovar - det VAR solen som sken! Gurras favorittjej alla kategorier, Kejla, följde med idag. Quba blev lite putt & tjurig. Tyckte ju att Kejla skulle välja honom framför en sån tramsig jycke som Gurra. Håhåjaja...


Nåväl, efter att jag tröstat och klappat om så blev stämningen lite gladare.


Nu är Quba åter i barndomshemmet för några dagar. Jag & Grabbarna ska ha lite annat för oss.


Bl a ska den nya köklampan hängas upp. Och för det behövs det en elektriker! 

Jojomensan, nu har IKEA även börjat med att lampor kommer i delar (i mitt fall tre) som ska meckas ihop. Jag satt en stund i går och stirrade på sladdstumpen och själva lampan och insåg att börjar jag tvinna och sätta eltejp och koppla ihop då kommer förmodligen hela grannskapet att mörkläggas. Känner INTE för att tillbringa denna kalla årstid i skenet av värmeljus och värma frystorkat på Trangiakök. Nääee!!! Då får heller lampeländet ligga tredelad på köksbordet tills Herr Ström behagar komma.


Varför ska allt vara så krångligt??  * bligar med "Nu-är-jag-arg-och-elak-minen" *

 

När jag ändå är inne på ämnet belysning...Har ni köpt glödlampor nyligen?

Det har jag.


- Hej! Jag skulle vilja ha en glödlampa till min utebelysning.

- Vilken sort?

- Sort å sort...

- Ja, vilken tillverkare?

- Tillverkare!?!?...Ja, det spelar ingen roll, bara lampan passar. Och lyser!

- Ska det vara halogen eller vanlig?

- Halogen...tror jag. Alltså det ska vara en sån där ny sorts glödlampa med platt front.

- Jahaja. Hur många watt?

- Uuuuu...osäker på det faktiskt. Det stod IP23 på lampan - kan det vara en ledtråd?

- Det finns inte längre.

- VA!?

- Nä, nu är det nya beteckningar. Det kan tänkas att den här passar, (räcker fram en lampa för påseende) GU10 heter den.

(tar lampan, granskar den)

- Men lampan som satt i hade en liten vit sockel...Det har inte den här.

- Vi har inga lampor med vita socklar.

- Nähänä...men tror du den kan passa iallafall? 

- Kan göra, kan göra. Men man vet aldrig. Du kan väl prova...Så gott folk - tag lärdom! Ska ni köpa nya glödlampor - ta med den trasiga som jämförelseobjekt.


När jag tänker efter - montera ner hela lamphe*tet och tag med den oxå!!!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se