Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 16 november 2009

Dan efter man ingenting gjort ska man inte behöva göra nåt...

Av Larsson - 16 november 2009 22:14


Efter lördagens kursande så gick större delen av söndagen i vilandets tecken.


Sen frukost, lång promenad, god lunch och sen latade vi oss. Både på längden och på bredden.

Härligt!


Det var först framåt kvällen som det blev lite aktivitet.

För att effektivisera träningen så körde jag Ymer & Gusten samtidigt. Det blev Fritt följ, Läggande/Ställande under gång, Inkallning och Hopp. Nu blev det inte ett regelmässigt Hopp över hinder eftersom vi körde hemma i hallen, utan Gurra fick leka hinder och Ymer fick hoppa. Gick bra det med :)


Quba tränade Bakbensövningar, Gripande och stabilitet i Sitt och Ligg.


Grabbarna Grus övade även in ett nytt trick - Rulla matta. Ymer rullade ut mattan och Gurra rullade ihop den!

Himla fiffigt trix. Nu kan ju jag få hjälp med städningen :)

 

Och efter träningen så var söndagen slut.


Idag har inte heller flitens lampa lyst, om jag säger så. Vi har mest bara "varit". Faktiskt ganska skönt såhär på en måndag :)


Till dagens promenad passade jag på att "låna in" några hundar så det blev totalt sex (!!) hundar & jag som strövade runt i skogen. Förutom mina jyckar så var det Kejla ( bästa schäfern i stan, om ni frågar Gurra ;) och Mini (hon med örat om ni kommer ihåg) och Hicka. Hicka är också en schäfer men en äldre variant. Hon är pigg i benen men hör inte ett kvatt! Tur då att jag kunde skicka övriga hundar och "hämta" henne när hon blev efter.

Kul att se hur hon då verkade "vakna till" och liksom Jonas Gardell i berättelsen om sin mormor säga;

- Jasså, är det HÄR ni är!

 

Det är trots allt nåt väldigt charmigt över gamla hundar :)

 

Besök hos massören har det också blivit idag. Den kvinnan kan verkligen göra underverk. Jodåminsann!

Inom loppet av en timme hade hon fått mig att anta en längd av minst 1,80 (mot normala 1,64) samt att hon trollade fram en hals. (jag måste ha gått runt och sett ut som Herr Skalman den senaste tiden..)

Dessutom är hela min kropp nu märkligt avslappnad. Har gung i knäna, en halvt "påtänd" blick och känner en stark lust att gå loss på några oljefat.... Groovy!! :)

 


 

 

 

 

 
 
Lotti

Lotti

17 november 2009 09:46

En gång för länge sedan när Emil var så där en trehundra vita strån på hakan färre gammal, så tog Anders Hallgren initiativ till att vår brukshundklubb skulle ordna seniorkurser i vår kommun. Det gjordes också, men vi fick ju inte vara med. Ingen aning varför jag berättade allt det där, men det jag skulle komma till var i alla fall det här:

Huuuur gulligt skulle det inte vara?? Ett gäng gråa nosar, lite lomhörda, inte lika snabba som förr, lyckliga att få vara med och ja.... är det inte en underbar bild? Pensionärslydnad :D

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

17 november 2009 10:29

Lotti; Jo, verkligen!! :)

 
Ingen bild

Pia

17 november 2009 12:37

Hej. Jag frågade Nike, (storpudel, 12 år 6/3-10) om hon ville vara med i "pensionistklubben"....hon gäspade, suckade o la sig på rosenörat igen ;-).
På morgonpromenaden går vi förbi en äng där det brukar tränas med hund...hon vill gärna sitta o titta på när andra jobbar. Men det som lockar mest är nog vad den matten eller hussen har i fickan. Luktar det riktigt gott kan hon gå fram o sitta fint bredvid den människan o räcka vacker tass. Och det ger ju utdelning varje gång.......så kanske hon tycker att hon inte behöver mer kurs?

 
Ingen bild

Larsson

17 november 2009 15:54

Pia; Hi hi hi...Ja, räcka vacker tass kan ju vara nog så jobbigt. Å börjar man bli till åren så är det dumt att förivra sig :)

 
Ingen bild

Lars P

17 november 2009 21:43

Det måste vara jättekul att vara hund hos Dej jag tror att jag skolar om mej till vovve och tassar över någon dag så kanske jag får vara med på ett hörn !

 
Ingen bild

Larsson

17 november 2009 23:18

Lars P; Kan du bara "Sitta fint" och "Buga", så ska väl det gå bra... :))

 
Ingen bild

Anna-Karin

18 november 2009 18:01

Hej Gusten!
Har du pratat med din brorsa Asko på sistone, han har inte bloggat på ett tag nu. Han kanske fastnade i någon tunnel på agilityn i Rättvik! Det kanske är bäst att ni Grabbar åker dit med kranen som hjälpte upp en viss annan herre som fastnade....

 
Ingen bild

A-K Igen......

18 november 2009 22:05

Blev lite fel i förra inlägget, syftade på Tomtefar men han blev ju upplyft av en KROK från en helikopter... Kran skrev jag fast jag sett filmen säkert tio gånger... Även solen har fläckar!

 
Ingen bild

Larsson

18 november 2009 22:30

Anna-Karin; Haha - inte lätt att hålla rätt på alla "smådetaljer" ;)

Gusten låter hälsa att han inte har riktig koll på sin brorsa. Nä, han har såå mycket att stå i med alla sina "flickvänner"!

Men jag däremot, vet att Asko nu ligger lite på "latsidan" medans hans matte är i full gång med projekt "Komma i form".
Hon kommer säkert att uppdatera hemsidan så fort hon har pustat ut! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Ovido - Quiz & Flashcards