Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 9 februari 2010

Skönt att vara hemma!

Av Larsson - 9 februari 2010 15:33


Borta är väldans bra men hemma är väldans mycket bättre! Saknar dock Grabbarna. De är kvar på Panget eftersom jobbet kallar även inatt. Men imorgon - DÅ ska vi bilda grupp och bara umgås :)

Hoppas jag iaf. Så att det inte blir som med Hjalmar...


Honom hämtade jag igår och jag kan ju säga att jag möttes ju inte av stora famnen precis. Ändå gjorde jag mig till och lät honom åka bak i hundburen.


- Titta Hjalmar, nu ska du få åka lika ståndsmässigt som Grabbarna och slippa din trånga kattbur, sa jag glatt.


Hjalmar han bara blängde surt.


- Men du ser ju ut som en riktig brukskatt där du sitter bland spårselar och snitslar, sa jag beundrande.


Då tyckte Hjalmar att gränsen var nådd. Inte nog med att han tvingats vara på kattpensionat hela helgen, han skulle nu också förnedras i en hundbur.

Han stämde missbelåtet upp i en klagovisa, en elegi som varade hela vägen hem.

Jösses ändå!


Idag är han på liiite bättre humör. Inte för att han till fullo har förlåtit mig. 

O nej, o nej -  DET kommer att ta några dagar, men svansen har åter antagit metkroksform och klagosången har avklingat och ersatts av ett lätt spinnande.

Men bara när han tror att jag inte hör :)


 
 
Ingen bild

A-K

9 februari 2010 16:58

Hjalmar kanske kan ta in på samma hotell som Gossarna nästa gång, där verkar det ju vara så trevligt!!

 
Ingen bild

Larsson

9 februari 2010 17:05

A-K; De tankarna har funnits men.......nja, tror nog att Hjalmar skulle vara lika missbelåten där.

Hjalmar skulle nog helst se att han fick vara hemma och att jag skulle ordna med en uppassare. En som ständigt svassade runt och fjäskade för den lille kissen ;)

 
Jenny

Jenny

9 februari 2010 22:27

Han verkar väldigt svår den där Hjalmar ;)

http://www.lydnadsladyn.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 februari 2010 22:43

När jag läste din blogg kom jag att tänka på min katt, Magda, som gick bort för en sådär 15 år sedan. Hon var Gotländska, väldigt vacker och väldigt cool. När ett helt gäng stora hundar kom skenande mot henne skrikandes "Jiihaaa, låt oss döda katten" satt hon bara kvar, med halvslutna ögon och lugn som en filbunke, varvid hundarna gjorde en tvärbromsning och hummande, småvisslande och lätt generade försökte se upptagna ut med något annat.
Hur som helst, hon gillade inte att åka bil men hon hade ett lömskare sätt att visa det på. De första milen satt hon bara surmulet tyst i sin bur i baksätet. Sedan, när man helt glömt bort att man hade en katt med sig och satt försjunken i sina egna små funderingar, hävde hon upp ett MJAAAOOO! som kunnat väcka döda. För de som undrar kan jag berätta att sådana katter är utomordentligt trafikfarliga! Det var nog bara min erkänt säkra körstil och den lagstadgade hastigheten ;) som gjorde att vi fortfarande befann oss på vägen efter ett sådant verbalt vulkanutbrott.
Jag tycker Hjalmar verkar säkrare!

http://www.kogar.se

 
Ingen bild

Larsson

10 februari 2010 06:37

Jenny; Tja svår å svår...han är ju katt. Vääldigt mycket katt! :)

Lena; O nej, ett sånt där vrål som får en att stelna a´ la rigor mortis! Ruskigt!!
Ser man det så så är nog Hjalmar lite säkrare. Hans ljudgivning håller i sig från början till slut, liksom. INGEN risk att man skulle glömma att han är med!

 
Lotti

Lotti

10 februari 2010 07:51

När Trollis var ny i familjen och vi inte kände honom så väl trodde vi att han älskade oss så högt att han alltid ville vara där vi var. Som Emil ungefär. Så vi tog med honom till Stockholm på föräldrabesök. I bilen.

Fyra timmar av gapande som började med ett ihållande, hjärtskärande MJJJAAAAOOOOOOOOO som typ höll i sig i tjugo sekunder åt gången för att sedan avklinga till ett betydligt lägre decibelinnehållande men så mycket mer irriterande mjaomjaomjaomjaommjaomjaomjao... ja ni fattar.

Sedan dess får han stanna hemma med uppassare när vi åker dit.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Irene

Irene

10 februari 2010 11:04

Brukskatt?! ;-)
Jag tycker han verkar lämpa sig för att träna skydd, kanske?

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

10 februari 2010 11:56

Lotti; Ja, JAG fattar! INGA som helst frågetecken!!
Men du, tala tyst om det där med uppassare. Får Hjalmar reda på det...ja, DÅ kan jag glömma allt vad kattpensionat heter.

Irene; Tror inte skydds är aktuellt. Nä, han är liite för klen i bettet. Och att jabba loss på figurant impar ju inte mycket. Rapport är heller inte aktuellt. Visst, han KAN springa fort men väldigt korta sträckor och då oftast med avslut i ett träd. Blir inga höga på poäng på det. Sök? Ja, om man ändrar upplägget så att grenen går ut på att figurant skall komma till Hjalmar. Då återstår Spår...hm...tveksam...det är ju det här med sele och lina - i Hjalmars värld så går sånt "fetbort"!!!

 
Bitte

Bitte

10 februari 2010 18:24

Låt Hjalmar vara hemma nästa gång. Kolla lite teve, softa i soffan, kanske bjuda hem lite kompisar. Klart att det blir ett jäkla röj men å andra sidan brukar röjarna städa MYCKET noga efteråt för att det inte ska märkas. Varje chipssmula, varje tomflaska, varje repa i parketten är åtgärdad. Klart att man märker det men då har man ju fått huset städat och väldans prydligt.

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Ingen bild

Larsson

10 februari 2010 20:57

Bitte; Hjalmar lämnas hemma?! Ensam!?! NO WAY ! ! ! !
Att det skulle röjas, det har du helt rätt i men att han skulle städa...pjuff, skulle lixom inte tro det.
Han som inte ens har vett att torka tassarna när han kommer in. Å soffan, den skulle han kloa till oigenkännlighet å han skulle ohämmat breda ut sig och sin håriga kropp över H E L A köksbordet utan en tanke på att jag sen ska sitta där och äta!
Nähädu - några MF (mattefria)-dagar blir det inte för hans del.
Basta!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Ovido - Quiz & Flashcards