Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Äntligen...

Av Larsson - 26 februari 2010 15:49


...har jag fått näsan ovanför snökanten. Tog sin rundliga tid, kan jag säga.


Så här såg det ut efter det sista/senaste ovädret.


Snö, snö, MASSOR av snö.


Första tanken var;

- Fly Larsson, fly medans du kan! Fly till Barmarkens förlovade land!!

 

Andra tanken var;

- Barmarkens förlovade land - var ligger det? Svänger jag till vänster eller...??

 

*bläddrar i kartbok, knappar på GPS, googlar = inte ett skit om Barmark* 

Upp på taket var ju inte att tänka på. Där var ju mer snö än vad som fick plats. Grabbarna visste inget. Bara att de behövde stå på baktårna för att se ut över snökanten.Ut genom altandörren i gästrummet var INTE vägen till Barmarken. Det såg man ju direkt!


Kände mig smått klaustrofobisk innan jag fick upp ytterdörren och kunde greppa skyffeln och börja skotta, skotta, skotta å skotta som en tok! 

Fjortitolv spadtag senare hade jag röjt en smal, smal gång OCH kunde åter


...skåda min Scoda!!


Ah, flyktväg och flyktmedel säkerställt!! Kände stor lycka :) 

Sen flydde vi, jag och Grabbarna.

.

.

.Till skogen...

.

.

.

.
Alltså, det var inte så genomtänkt, jag medger det.

Typiskt BlondinLarsson-med-huvudet-under-armen-tänk, skulle man kunna säga.


Tog inte lång tid att konstaterat att skogen INTE var Barmarkens förlovade land. Bara att vända hemåt. Surt men sant :(


Återstod att kalla in Trupperna för att om möjligt frambringa lite barmark hemmavid. Eller ja, Trupperna var kanske att överdriva, det var nog mer att betrakta som Trupp , bestående av en ingenjör och en brandman.


De började med garagetaket. Kunde det verkligen vara rätta platsen för Barmark??  


Snödjupet uppmättes till sjuttio (70!!) centimeter  


Ingenjören ser glad ut men jag vet nog jag. Jo för se, jag tror att den glada mimiken helt enkelt var en släng av kolik, typ 3 månadersvarianten. Han är ju inte så gammal, trots allt och ingen människa med förståndet i behåll kan ju tycka att skottning är nåt att glädjas över. 


Truppen de skottade och...


...skottade...


... och skottade!!


Om de fann Barmarken? Nääe!! Inte så mycket som en uttegnuttaminimicro

bar mark :(

Å jag som trodde att brandmän var en yrkesgrupp att lita på. Starka, uthålliga män som inte försatte en chans att rädda en kvinna i nöd.

Pyttsan, säger jag bara! 


Det närmaste de kom var en bar altan. 


Före  


Efter  


Före  


Efter


Ingenjören (han med den diagnostiserade koliken, ni minns) han räknade ut hur många kubikmeter snö de skyfflat och det var då det slog mig;


- Herre Gud, betalningen! Saldot på pengakontot kommer att falla lika djupt som vinterns snö!!!!!!!!

 

Och mycket riktigt. Han är ju ingenjör och således flink med siffror, så han kom  fram till att jag blev skyldig en sån...

... HÄR STOR SLANT!  Jämrans...Trots dagens plusgrader och trots Truppens skottinsats omges jag fortfarande av drivor med snö (bara lite omflyttade) ingen barmark och...


... en möjlig flyktväg som är lika spärrad som mitt pengakonto :(

.

.

.

.

.

.- Jag vill ha V Å R ! ! !

 

Jag vill, jag vill, jag V I L L ! ! !


*ligger på alla fyra och bankar snyftande nävarna i golvet*

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars P

26 februari 2010 21:11

Ja vem vill inte ha vår !! Trevligt att Du så att säga är på banan igen !!!

 
Lotti

Lotti

26 februari 2010 22:45

Men kära lilla Larsson då! Om jag skickar en cyberkram, blir du glad igen då?

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

27 februari 2010 00:27

Herre Gud. Jag förstod nog aldrig att det var såååå illa. Välkommen ner till Skåneland, här har det nämligen börjat smälta och i skogen idag skymtade jag barmark! Oj, vad det dumt att berätta kanske?

http://www.lydnadsladyn.blogspot.com

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

27 februari 2010 07:40

Orättvist att du fick hjälp att skotta!
Jag ska också stänga min blogg för att se om någon kommer och skottar åt mig!
Morr, morr, mutter, mutter...
Kommer det snö denna helg är det dock ok, sambon är ledig och jag jobbar förtielva timmar så det blir han som får skotta!

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

27 februari 2010 08:36

Lars P; Bra, då kanske vi tillsammans kan åkalla nån form av hjälp ovanifrån :)

Lotti; Men...men...är inte du i Norge?? Fast vad spelar det för roll var du är - kramar blir man ALLTID glad över!!
Även om de är norska ;)

Jenny; Jag visst det!! Jag skulle ha tagit till vänster...
"Skymta barmark"...uj uj uj *blir grön av avund*

Jeanette; I krig och snöstorm är ALLT tillåtet.... ;)

 
Irene

Irene

27 februari 2010 09:44

Jaha, då måste det bli så att du kommer till Skåne då, för här finns det numera barmark! Kom in med en genomblöt och lerig och grusig huligan, och tyckte att det var en underbar omväxling tll snön.

Bara säg hur dags du anländer så skickar jag ner maken att botanisera i vinkällaren!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Utmanaren

27 februari 2010 10:01

Asså...jag har snö. Mycket snö!
Men inte fullt SÅ mycket snö som du har!! speciellt inte utanför dörrar och fönster
Tjohopp, du Larsson! Men så fantastiskt underbara trupper du har!! Skicka gärna ner dom hit om dom får tråkigt och inte har nåt att skotta, för jag kan nog bidra med en 2682 kvm tomt som gärna blir lite mindre snöig.
Tror nog att det nog ligger sisådär en 60-70 cm som snitt på tomten så det finns att göra en lite stund.
I mitt hallonsnår vågar jag nog påstå att att det drivit ihop en jättelik vitval som nog är bortåt en 130 cm djup.
Det blir blöta hallon i år.

Men vet ni vad!
På min grusväg har jag i dag skymtat just grusvägen!
På en yta om säkert 1x5 dm hade det smält fram en grusväg!
Yipiie! Våren är här!!!!
(jag bortser numera helt från den packade blötsnön i knähöjd och isgatan på resten av grusvägen. Kommer endast att fokusera på den grusvägiga grusvägsbiten!)

 
Ingen bild

Larsson

27 februari 2010 10:42

Irene; Skåne...varför bosatte jag mig inte i Skåne?
Okej, de pratar grötigt. Och det är väldigt platt...men va´tusan gör de´, de har ju BARMARK!!!

Irene, plocka upp vad du har i källaren och håll i hatten, för snart kommer jag på kvasten!
(ja, jag vet att det är lite tidigt men det verkar vara det säkraste färdmedlet just nu)

Utmanaren; Utmärkt! Fokusera på den snöfria ytan. Å BARA på den snöfria ytan!!

PS Truppen har återgått till ordinarie sysslor. Mumlade nåt om att deras kroppar inte behövde så mycket skottning...att det fanns ett skäl till varför de valt att bo i lägenhet...

Håhåjaja, det går utför med den svenske mannen.

 
Lena

Lena

27 februari 2010 11:57

Jag vet inte om det är inbillning men jag tycker mig kunna höra en något gnällig ton i ditt senaste inlägg!? Lugn Larsson, det kommer bli vår även i år! Först ska vi bara igenom den regniga och leriga perioden som är mycket värre än snö *skrattar rått*
Seså, upp med hakan nu, snart kommer vi att klaga över att det är för VARMT!
Kram Lena

http://www.kogar.se

 
Ingen bild

Larsson

27 februari 2010 15:59

Lena; Gnällig? Jag?? Å nej! Du hör tonen från kvinna som passerat gränsen för sammanbrott. Japp!!

Oh, regn, ljuva iskalla regn. Å lera! *skrattar glatt och dansar runt i hallen*

Det där med "upp med hakan" blir värre. För detta tarvas det att jag gör ett besök hos nån kirurg med rätt att lyfta. Till dess så lutar jag huvudet bakåt vilket gör att hakan kommer lite mer i högläge, så att säga och sen säger jag med emfas;

- JAG kommer ALDRIG att klaga över värmen!!

 
Ingen bild

A-K

27 februari 2010 17:12

Så underbart att du har återuppstått :-D Väldigt vad lille Gusten ser allvarlig ut när han kikar ut genom fönstret, han borde ju le och vara glad att han slipper skotta snö!

 
Ingen bild

Gunvor

27 februari 2010 18:32

Skönt att du är tillbaka igen. Dina fans på bloggen behöver muntras upp av dina tokiga ideer ibland.
Jag ser verkkligen fram emot din nästa film. Den kommer väl snart?
Jagmisstänker att grabbarna inte har tyckt lika illa om snön som du. Mina tjejer verkar uppskatta allt det vita, även om de har det lite jobbigt att ta sig fram, och deras matte tycker att det är skönt med rena fina hundar.

 
Ingen bild

Larsson

27 februari 2010 19:20

A-K; Haha, ja det är kanske lite Jesus över mig :)

Även om han inte behövde skotta så var han klart bekymrad över sakernas tillstånd. Att inte kunna hålla utkik som han brukar, det tyckte han INTE om!

Gunvor; Tack! :)
Jag ser också fram mot att börja med filmen men det kommer att dröja. För att den ska göra sig måste det både vara barmark och någorlunda varmt. Hoppas du orkar vänta.

Alltså, jag tycker inte så illa om snö. Nej, faktiskt inte. Bara det inte är såååå mycket och ligger så lääänge. Sen skulle jag önska att de kalla graderna inte var så många. Härom morgonen var de typ 27 stycken. Brrr!

 
pezze

pezze

27 februari 2010 20:47

jösses!!! de va mye snô du ha.. :P
mer än vad vi har här....
o välkommen tebax te cyberbloggen :)

http://humbybumbysknasigavarld.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Larsson

27 februari 2010 21:55

Pezze; Tack!

 
Kerstin

Kerstin

28 februari 2010 02:35

Härligt med livstecken! Men det var väldigt mycket med snö hos dig. Tycker vi har JÄTTEMYCKET men du slår oss med råge kan man säga. Trösten är att det varit plusgrader sen i torsdagskväll och faktum är att jag sett lite lite lite barmark på min plogade grusväg. Så snart är det lera och åter lera och grus igen:-)
Fast jag är hundlös ett tag nu och kan inte njuta av att torka tassar och blöta hundmagar och tvätta hundhandukar.

http://kerstinnilsson.blogspot.com

 
Ingen bild

Qsinen

28 februari 2010 17:36

Men varför passade du inte på! En vintrig agentfilm med våghalsiga snömortaler, Ymer simmandes fram på Iskallt uppdrag genom snö-på-korsen-o-tvärsen. Snödyk i solsnö med sin Ymrigt charmigt trotsiga glada nos.
Vill bara utfärda en liten varning när du störtar ner mot Barmarken i skåne att ta med båten för den behövs när ni passerar småland...

 
Bitte

Bitte

28 februari 2010 18:34

Även jag står och trampar i välkomstkommittén, men liksom lite blygt och väldigt längst bak (jadå, sån är jag). Men tro mig, även du, my dear Larsson kommer att säga "annat var det förr, DÅ var det riktiga vintrar men SNÖ". Lite humlesurr, lite hödoft, lite rosé på terrassen och du har glömt. Djärvt av dig att påstå att Irene pratar grötigt och bor i ett platt landskap - hade jag aldrig vågat antyda.

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Irene

Irene

1 mars 2010 08:27

Bitte, det kan ju hända att Larsson är en alldeles rasande modig kvinna?

Grötigt? Moi?! Icke sa nicke. Men däremot en massa diftonger. Och härrrrligt skorrande r:n. Det är bara att lyssna och njuta!
Medan man njuter kan man beskåda det vackra, öppna landskapet där himlavalvet är oändligt stort och själen får rymd och bärkraft! (Medge, nu blev ni förvånade eller hur? Över min poetiska ådra, menar jag).

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Lotti

Lotti

1 mars 2010 09:39

Mmm du Larsson. Hur ska jag säga det här på ett fint sätt... Alltså... "cyber" det är liksom världsomspännande. Du vet, World Wide Web. Och Norge, det visade sig vara ganska civiliserat så de har internet där med! *asg*

http://lottiestrin.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se