Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 18 mars 2010

Besiktning

Av Larsson - 18 mars 2010 16:56



Det blev en tidig uppstigning denna torsdag. Skulle nämligen infinna mig vid den årliga besiktningen kl 09.35 och innan dess skulle hundar rastas och matas och jag skulle hinna med mitt frukostkaffe. Sen slog det mig att mina möjligheter att klara besiktningen med UA i protokollet,  avsevärt skulle förbättras om jag såg lite välvårdad ut. Så det blev in i duschen, ut ur duschen, kamma hår, nypa rosor på kind och skvätt, skvätt med luktagott.


Sen slog det mig. Igen! Vad håller jag på med? Det är ju bilen och inte jag som ska besiktas!!

 

Nåväl. Gjort är gjort, tänkte jag och lastade den nystädade (jodå, ägnade HELA onsdagen åt att damsuga, torka, gnugga, tvätta hunddynor m m osv) bilen med mig själv och alla jyckarna.


Sen ställde jag färden mot - Biltvätten!


Som en gnistrande diamant gled vi in på parkeringen framför självaste Besiktningshuset och där fick vi vänta. Och vänta. Och vänta...


Herremindar, jag skulle hunnit virka ett överkast!! Förutsatt att jag haft nål och garn och kunnandet, vill säga.


Många, långa minuter efter utsatt tid blev det äntligen min tur. Och några korta, snabba minuter senare kunde jag glatt vifta med mitt UA-protokoll!


Jodosåatt, det lönar sig att jolla till det :)

 

För att fira den lyckade besiktningen sammanträffade jag med I, Vicky och Hekla och det blev en lååång promenad med mycket klatjofs och lera. Härligt! :)



 
 
Irene

Irene

18 mars 2010 18:43

Lerpromenad? Som belöning? CHAMPAGNE ska det ju va'!

*muttrar* nog för att det är trevligt med promenader, men när man nu har ett osökt tillfälle till lite flärd och gamman... och luktegottad och allt... här måste nog någon ha tänkt väldigt galet.

Men

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ann-Louise

Ann-Louise

18 mars 2010 18:46

Läckert! Lite kvinnlig fägring och väldoft ska nog inte underskattas ;-)

http://hastochhund.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Larsson

18 mars 2010 19:23

Irene; Hmm...tja, det kanske var liiite bortkastat att gå runt i snösörjan och dofta gott...
Men det kan jag ändra på!
*springer och slår upp "Champagne" i ordboken*

Ann-Louise; Nej, verkligen inte! Och det var tur att jag valde bort nätstrumporna. Det hade blivit lite "overkill"... ;)

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

19 mars 2010 05:35

Jag tror att det var lukta gottet och nyp i kinderna som gjordet´!
Jag håller inte med Irené idag... Jag skulle hellre klafsa runt i lera än dricka champagne efter denna vinter. Det skulle verkligen kännas som en belöning om snön var ett minne blott och leran ett faktum.
MEN jag kan avslöja att IGÅR hade det börja smälta såpass att kungen kunde leta sig lååångt in under en gran och pinka på barmark, de ni´! :)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

19 mars 2010 08:27

Jeanette; - Pinka på barmark?!? Gustens ögon blir stora som tefat när jag berättar om Kungen. Sen blir blicken lite grumlig och han drömmer sig bort, förmodligen mot Barmarkens förlovade land.

Visserligen är delar av grusvägar snöfria men mitt på vägen vill ju ingen hund pinka. Nä, de är fortfarande hänvisade till snövallarna. Fast igår lyckades Gurra med konststycket att klättra upp på en snövall och där nå att lyfta på benet mot snöfria grangrenar!
Lycka!! :)

 
Ingen bild

Utmanaren

19 mars 2010 08:44

Ber att få gratulera till ännu ett UA-protokoll!
Först Qubanen, nu bilen. Strålande!
Undrar nu bara... var du ondulerad under armarma och luktade som en ros även när Qubanen fick sina leder besiktigade?
För om det är vägen till framgång för ua-protokoll så ska jag omgående hem för att vaxa benen, bada i getmjölk och fiffa håret!

 
Ingen bild

Larsson

19 mars 2010 10:22

Utmanaren; Tror inte det...Tycker mig bestämt komma ihåg att jag då kom iförd bästa hundträningsbyxorna, fickorna putande av hundgodis, tröja förstärkt med tjockt lager hundhår och med frisyr modell "Tidig morgonpromenad i motvind" samt med jargongen; Tjena! Då kör vi väl igång då. Förkläde hit! Jo, man har ju varit med förr..."

 
Ingen bild

Utmanaren

19 mars 2010 13:54

Aha, du menar att bruksschäfer-overallen inklusive manér var receptet...?
Som muffenweiser-mamma får det väl bli skinnbrallor, kedjor och batong samt komma med jycken iförd munkorg för att visa att man menar allvar med att man ska ha ett ua-protokoll, då.

 
Ingen bild

A-K

19 mars 2010 14:23

Nu blir jag lite fundersam om min pappa använde samma parfym som dig, han var så snäll och besiktigade min bil förra veckan och den blev också godkänd. Vad använder ni två för parfym egentligen??

 
Ingen bild

Larsson

19 mars 2010 17:01

Utmanaren; DÄR tror jag du tänker helt rätt!

A-K; Jag vet inte om det hänger på parfymen. Kan vara så att det är den ärliga uppsynen och den genomtrevliga attityden som spelar in. För det är väl din pappa? Ärlig och genomtrevlig, alltså?? ;)

 
Ingen bild

A-K

19 mars 2010 17:17

YES där har vi den gemensamma nämnaren!!!! Blev nästan orolig att min far börjat använda damparfym :-D

 
Ingen bild

Larsson

19 mars 2010 19:02

A-K; Eller ännu värre, att jag pomadar mig med Aqua Herrparfym!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Ovido - Quiz & Flashcards