Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

Skylten är upphängd....igen!

Av Larsson - 27 mars 2010 14:44


Skylten med texten "Sjukstuga" har vi haft mycket användning för i vår flock och nu hänger den på dörren igen! :(

Och som så många gånger förr så handlar det om Ymer.
I torsdags visade han att han hade ont och jag kunde efter lite granskande komma fram till att det onda satt någonstans i ryggområdet. Han fick ta det lite lugnt under dagen men mot kvällen blev det värre. Han hade svårt för att sätta sig och att lägga sig var ett helt företag. Jag gav honom Rimadyl som smärtlindring och bestämde tillsammans med Pensionatsföreståndarinnan  (inte klokt vad mycket bättre man tänker när man är två!) att direkt på fredagmorgon åka till veterinären för kontroll.


Snälla veterinären tog emot på förmiddagen och kontroll vidtogs.

  • Framben - ingen reaktion
  • Rygg - njae, ingen överdriven reaktion.
  • Höger bakben - ingenting
  • Vänster bakben - här gjorde det ont!

Vet kollade även prostatan eftersom den tydligen kan ge upphov till märkliga symptom. Den bedömdes som ok.


Det blev röntgen men inga skelettskador upptäcktes. So far so good!

Däremot upptäckte man något som var misstänkt likt nya urinstenar samt att den fistelgång man gjorde på Ymer för två år sen, i stort hade växt igen. Detta innebär att om det är stenar och om de fastnar i urinröret som förra gången och han inte har den lilla "nödutgången", ja då blir läget riktigt akut!

  

Jag bannar mig själv för att inte ha sett detta med hans fistelgång. För man vill ju vara en bra hundägare som har koll på sina djur. Men, men... jag får ta lärdom och vara att glad att någon annan såg det!

 


Nu får Ymer äta Canidryl i tio dagar för benet (dock i mindre dos eftersom han har magkatarr) han fortsätter att äta Zantac för magen och det blir en ny röntgen i början av nästa vecka. Efter det tas beslut om det blir en ny operation. Man kommer också att göra en uppföljning på hans ben.

  

  


Jag jobbar denna helg och alla hundarna skulle ha varit på Pang men näee, jag kunde bara inte lämna Ymer! Han får helt enkelt följa med till jobbet för nu vill jag ha 24-timmars koll på honom. Det råder visserligen hundförbud på jobbet men vet ni? Det sk-ter jag i!. Egoistiskt kan tyckas, men sån är jag!   Stundtals rör han sig ganska obehindrat men han är definitivt inte sitt vanliga jag. Han visar "tröghet" när han ska sätta/lägga sig. Så förutom medicinen blir det bara korta rastningar, inte gå i trappor eller hoppa. Nu är det inga problem för han föredrar att ligga stilla och vila alt sova.


Det är så typiskt att detta händer just nu. Jag och Ymer som hade planerat en comeback på lydnadsplanen. Såg verkligen fram mot att på allvar få börja träna igen och startskottet skulle vara på långfredagen då det var bokat en heldag med Helén Lindström. Jämrans osis, säger jag bara :(


Okej, nu är INTE det primära att Ymer ska prestera. Det primära är att han blir pigg & kry och jag har ju två andra jyckar som säkert ställer upp på lite träning bara jag ber snällt ;)


fortsättning följer.... 
ANNONS
 
Marie & Miqro

Marie & Miqro

27 mars 2010 17:10

Men stackars Ymer!! Vilka bekymmer han har... Jag håller tummarna för att han blir frisk och det snart! Krya på dig Ymer och se till så att matte tar hand om dig ordentligt!
Kramar från Marie
PS. Miqro hälsar att det där med att lägga huvudet på sned brukar funka om man vill få sin önskan igenom... DS.

http://www.miqro.se

 
Ingen bild

Lars P

27 mars 2010 17:39

Krya på Dej Ymer ! Håller alla tummar för att Du snart är frisk igen !!

 
Ingen bild

A-K

27 mars 2010 19:29

Anklaga inte dig själv, dina gossar kan inte ha en bättre matte, sådeså!!! Men stackars lilla Ymersnuffsemuffsen då, har han några kex kvar då?

 
Ingen bild

Karin med Y.D och A

27 mars 2010 20:04

Håller med föregående talare (A-K), de kan inte ha en bättre matte. Kex ja, jag kanske ska baka till lilla Ymer-pojken. Undrar om han vill ha "Höjdare" istället. Jag ringer till Ysterkvistarn på jobbet och frågar, Lova att hålla luren åt honom, den kan vara tung för en sjuk pojke.

 
Irene

Irene

27 mars 2010 21:52

Nejmen! Här såg man att att det fanns ett nytt Larsson-inlägg och kilade glad i hågen in för att få något att skratta åt innan man damp i bingen - också ser man att lille Ymer inte mår bra, man blir ju rent lissen i ögat... Lille Ymer - jag och huliganen önskar dig god bättring och hoppas verkligen att allt ska gå vägen utan operation!

Larsson, jag tycker du gör HELT rätt i att ta med Ymergossen på jobbet. Aldrig hört så dumt - "hundförbud". Fnys! Men alla måste ju begripa att a) ett jobb blir mycket roligare med en Ymer i närheten och b) en liten sjuk Ymer MÅSTE få vara hos matte! Så det så.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Lena

Lena

27 mars 2010 23:26

Krya på dig Ymer! Vi ska ju träna om en vecka!

Här är det också sjukstuga kan man säga! Eller vad sägs om 9 (nio) stycken hostande hundar!!!???
Tre vuxna och sex valpar. Mamma hund och Asca hostade bara i två dagar och anses nu som friska. Milla (alias Lektanten) låter forfarande som en inbiten storrökare (Husse kom med förslaget att dra ner till ett paket om dagen...) och alla de små hostar och hackar i kör, stämmor och kanon. De har drabbats av Kennelhosta trots vaccinering av de vuxna. Ingen av dem är dålig utan det äts, sovs och leks som vanligt. Hoppas att de snart ska vara kvitt hosteländet också!

Sköt om dig och Ymer!

http://www.kogar.se

 
Ingen bild

Emelie

28 mars 2010 04:27

Stackars, stackars liten igen. Tur i alla fall att han har en matte som dig att ta hand om honom. Håller fingrar och tår för att det kommer att gå fort över.

 
Jeanette och Kung Dino

Jeanette och Kung Dino

28 mars 2010 07:52

Stackars liten Ymer, och stackars liten orolig Matte... :(
Jorå, kom inte och påstå något annat än att Larssonskan är liten, jag såg allt på bilderna på Oxbergsbloggen att så var fallet. Dock hade Larssonskan inte riktigt lika korta ben som Ymer...
Eftersom påsken närmar sig och jag liksom många andra kommer att förvandlas till häxa i dagarna, så är vi många som kommer att läsa "krya på Ymer besvärjelser" så du ska se att han snart piggar på sig.
Lite extra kex och ligga under täcket i soffan och sappa har även hjälp på traven tidigare, så glöm inte att han kan behöva detta även denna gång. Krya på dig kramar till Ymer! (och ett par till den oroliga matten!)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Kerstin

Kerstin

28 mars 2010 08:51

Usch det är inte roligt när hundarna blir sjuka. Som Lena skrivit är det mycket host och snörvel bland våra hundar. Man är lite orolig för de små.

Krya på dig Ymer! Det är ju klart att du ska följa med till jobbet. Man vill vara nära sin matte när man inte är riktigt kurant.

http://kerstinnilsson.blogspot.com

 
Britta

Britta

28 mars 2010 09:26

Gräsligt när hundarna är sjuka - man kan inte koppla av det en sekund!
Ekerömaffian sänder goda vibbar och bli-frisk-fort-önskningar.

http://www.oxberget.se

 
Lotti

Lotti

28 mars 2010 10:07

Stackars Ymer!! Men vad skönt för honom att få vara hos matte. Härifrån skickar vi friskenergi och kramar och nospussar.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

28 mars 2010 23:09

Ymer, krya på dig. Verkligen!

http://www.lydnadsladyn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se