Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 29 mars 2010

Röntgen ger svar

Av Larsson - 29 mars 2010 19:01


- Fan, fan, faan! var väl det första som undslapp mig vid dagens veterinärbesök. Ny röntgen gav det besked jag inte ville ha - det har bildats nya urinstenar :(


Klockan åtta i morgonbitti blir det operation för Ymer. Stenarna måste bort (kalciumoxalatstenar går nämligen inte att fördriva på annat sätt) och en ny fistelgång måste göras.


Jag tycker uppriktigt synd om liten Ymer! Att behöva genomgå en sån operation inte bara en gång, utan två!! Stackars, stackars mattes bästis...


Han hade också en förstorad mjälte som de kommer att kolla. Hans ömhet i vänster bakben, och då främst i knät, kvarstår. Vet menar att detta är en "egen" skada som vi får kolla närmare på lite senare.Nåväl, det är som det är och vi får göra det bästa av situationen. Huvudsaken är ju att han får hjälp att bli av med sitt onda.


Har ägnat dagen åt att planera för hans eftervård. Ymer får flytta in i gästrummet, jag sätter upp en barngrind i dörrhålet så att han får vara ifred från Gurra & Quba.

Jag har skottat framför altandörren så att det blir enkelt att rasta honom och jag har bäddat gästsängen till mig själv och "sjuksängen" till Ymer. (Gusten och Quba kommer INTE att gilla upplägget med att behöva sova själva men så får det bli)


Tratt och krage är framtaget, liksom en määängd lakan. Man behöver byta väldigt ofta eftersom de blöder ganska mycket de första dagarna.


Jobbet har fått veta att jag är hemma för "Vård av sjuk hund" (ska bli spännande och se vilken ersättning som utbetalas för det ;) och till långfredagens lydnadsträning har jag lämnat återbud.


Känns som allt är under kontroll.


Nu ska Ymer och jag ha lite kvalitetsmys resten av kvällen.  


"Är man sjuk vill man vara nära", säger Ymer

"Jaa, nära ska man vara", svarar jag

 
ANNONS
 
Ingen bild

A-K

29 mars 2010 20:00

Stackars dig och Ymer! Ge lille Ymergullemuffsen en puss från mig och hälsa att jag håller tummarna imorgon! Vilken tur att han har världens bästa matte! Kram kram

 
Lotti

Lotti

29 mars 2010 20:28

Å nej!! Stackars Ymer!

Och vet du, du hjälpte ju mig att bära så ös så mycket du har på mig! Och Emil! Han kan också bära.

Lilla Ymervännen. Men att få stänga in sig med matte låter som den rätta medicinen.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Jeanette och Kung Dino

Jeanette och Kung Dino

29 mars 2010 20:31

Nej vad tråkigt! :( Jag har tänkt på er hela dagen och tittat in här hundraförtielva gånger för att se om du rapporterat något.
Man får vara glad mitt i eländet åt att de KAN göra något åt det hela. Massor med tröstekramar till er alla från oss!!!

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
pezze

pezze

29 mars 2010 21:08

bläähhh.... vilket osis situation du har hamnat i...
vet lite grann hur det känns..
för maxi (min katt) åkte dit på en kraftig urininflammation för flera år sedan..
tyckte det inte stämde ngt med honom, för han försökte kissa här o där i lgh o jag beordrade morsan att ringa till veterinären o vips så var vi där.. o de hade söv ner honom o spolade ut en massa blod ,m.m.... *blöörrkk*
o snacka om att jag var nervös under ett par dagar, samt skulle ha få pasta (medicin), fick brottas med honom en stund 2 (tror jag om jag minns rätt) ggr om dagen... nu i dag e han helt frisk(hoppas jag)...
så så jag får säga:krya på dig, lille pälsbollen... :D

http://humbybumbysknasigavarld.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

29 mars 2010 21:50

Jämmmer och elände! Stackars Ymer :(
Sänder många krya-på-dig-kramar här från oss!

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

 
Ingen bild

H & Co

29 mars 2010 22:13

Men liten...
Krya på dig Ymer.

Massor av kramar från oss i Hjorthagen.

 
Tuna

Tuna

29 mars 2010 22:23

God-bättring-hälsning skickar jag genast till snygge Ymer! Och så får han en stor nospuss också.

http://tuna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Gunvor

29 mars 2010 22:26

Fy vad jobbigt! Håller tummarna för att operationen går bra och att du snart har din goa Ymer i form igen.

 
Irene

Irene

29 mars 2010 22:34

Jämrans skit alltså! Här hålles alla tummar som kan. Och det ska jag bara säga, hade du jobbat på mitt jobb så hade du fått rejält med extratillägg på lönen i vård-av-vätte-tillägg.

Hoppas ni får en riktigt mysig kväll tillsammans!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Emelie

30 mars 2010 03:19

Nääää vet du vad! Nu igen, fy för vad orättvist! Hoppas att det läker snabbt.

 
Ingen bild

Lars P

30 mars 2010 07:55

Lycka till Ymer snart är Du i gammal god form igen och redo för nya roligheter !!

 
Ingen bild

Fru uppfödare

30 mars 2010 08:39

Stackars Ymer! Krya på Dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se