Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Denna dagen, ett avbrott

Av Larsson - 21 april 2010 21:29


Den här dagen har gått i avbrottets tecken. Ja, morgon förflöt riktigt bra men fram på förmiddagen började det köra ihop sig.

I väntan på hundvakten tog jag mig för att påbörja tvättsorteringen. "Någon" hade nämligen kört maskin efter maskin utan att sen sortera den rena tvätten. Bara lagt den på hög! Misstänker starkt att denna "någon" är Hjalmar. Ja, för själv skulle jag ju ALDRIG vara så slarvig...

 

Hade precis fått upp ångan då telefonen ringde. Avslutade samtalet då Hjalmar den Misstänkte gjorde klart för mig att han måste ut. Och det på den berömda bumsen!

- En sekunds fördröjning och du kommer att få skura, såg han ut att säga där han stod vid dörren och trampade.


Och så fortsatte det. Hela dagen!


Sorterar - hundvakt kommer

Ut med hundar - veterinär ringer

In med hundar - åka till klinik

Hem från klinik - hundvakt kaffesugen

Dricker kaffe - Ymer kissnödig

Sorterar - båda telefonerna ringer!

Lagar mat - Hjalmar vill in

Äter mat - Hjalmar hungrig

Pratar i telefon - mobilen ringer

osv osv osv osv osv


När jag till slut gav upp försöken att få något gjort och helt sonika satte mig i soffan, DÅ verkade allas mat-och-sov-klocka ha ringt och det blev tyst som i graven.


Men det är väl ändå typiskt!!, tänkte jag men kände ändå inte för att utmana ödet utan förblev i soffan.

 - Finns väl alltid nåt sk-tprogram att glo på, tänkte jag och slog på TV`n.

Det som visade sig i rutan var pixlar, pixlar, lite "Myrornas krig" och mera pixlar. Avbrott i mottagning p g a dåligt väder, med andra ord...

 
ANNONS
 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

22 april 2010 06:21

Vilka vann då? De svarta eller vita myrorna?

Vet du, du fråga... Det är alltid de svarta som vinner så den behöver du inte svara på! ;)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

A-K

22 april 2010 08:00

Haha... Den där rackarns Hjalmar har med största sannolikhet varit hemma hos mig också, men det är disken han inte sköter hos mig! Jäkla katt!!

 
Irene

Irene

22 april 2010 08:03

Den där Hjalmar - hur SKÖTER han sig egentligen? Du kan hälsa honom att han lämnat min tvättstuga också i en förfärlig oreda. Den där gröna duken som han skulle mangla, till exempel, den ligger i en liten sorglig skrynkla. "Det är Hjalmars fel" kommer jag att säga nästa gång vi har gäster - eller också får jag ta en annan duk.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

22 april 2010 08:51

Jeanette; Å som jag har undrat över just det!!!
Tack för att du bringade klarhet!

Vad Hjalmar beträffar, så håller jag med. Är det inte så att han olovandes skriver kommentarer i bloggar så ränner han runt i gårdarna.

Jag har VERKLIGEN försökt få honom att rätta in sig i ledet! Jag har hotat med Herrans tukt och förmaning, jag har lockat med välhängd strömming, jag har erbjudit kvalitetskel i obegränsad mängd men icke. .
- Nice try, but no will do, har varit Hjalmars respons och har han vänt rumpan till, lyft svansen i vädret och skridit iväg på en "catwalk".

SUCK!

 
Lott

Lott

22 april 2010 12:22

Nä nu känner jag att jag måste träda fram till Hjalmars försvar! Håller han inte huset musfritt kanske? Och för den delen håller han inte hela familjen med föda? Jag frågar: HUR skulle ni överleva utan Hjalmars slit och släp? Hela dagarna ute på jakt, allt för familjen. Och vad får han till tack?! Va vavava??

Liiiiille Hjalmar. det är bäst du flyttar till oss!

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Bitte

Bitte

22 april 2010 13:40

1) Så där är alla mina dagar men det sorgliga är att det är JAG som avbryter, är hungrig, vill gå ut, ringer och allt det där. 2) Den som bringar en aning reda i eländet är Hjalmar (har du aldrig funderat på vart han tar vägen när han går ut?) och 3) Kan jag låna din skämsmössa ett tag (Lotti avgör hur länge)?

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Ingen bild

Lars P

22 april 2010 14:25

Sympatiserar nog med Hjalmar i det här fallet ! Visserligen var det inte bra det här med tvätten men stackars katt om han måste åka 15 mil för att diska åt nån slöing !!!

 
Ingen bild

Qsinen

22 april 2010 14:37

Alltid är det nån som ska bära hundhuvet...
Känns rimligt dock att det är en Hjalmar.

 
Marie & Miqro

Marie & Miqro

22 april 2010 14:57

När jag läser kommentarerna här, och framförallt Larssons kommentar, så tänker jag: "Klart att Hjalmar struntar i mutor, han är ju katt och katter gör PRECIS som dom vill, vare sig det passar eller inte"

Hemma hos mig har jag lagt fram en ryggsäck. Igår morse hittade jag en katt inne i ryggsäcken. Jag suckade lite över katthår i ryggsäcken och tänkte "Ja, ja, den var väl inte stängd då" och så drog jag igen dragkedjan. Vem låg i ryggsäcken imorse om inte samma katt.... Jag brukar kalla henne "inbrytarkungen". Hon är helt makalös på att ta sig in PRECIS överallt.

Så du vet dessa katter, Larsson, de är inte som snälla och fogliga vättar ;)

http://www.miqro.se

 
Ingen bild

Larsson

22 april 2010 16:05

Lotti; Hmm...nog för att epitetet "gourmand" passar bättre på mig än "gourmé" men möss det äter jag INTE!!! Så även om han sliter och släpar hela dagarna så inte är det för familjens uppehälle! Nej, det ligger allt på min lott det.

Och en sak till, man kan inte med bästa vilja i världen kalla Hjalmar för "liten". Nä, inte ens om man lider av svår synnedsättning. På båda ögonen!!

Bitte; 1) Skulle Hjalmar bringa reda? Nähädu, du känner inte min Hjalmar du. Och funderat på vart han går behöver jag inte. Jag vet! Han går nämligen runt knuten, sätter sig ner och börjar räkna minuterna. Efter lagom många så ställer han sig flåsande bakom dörren och propsar på att få komma in. Med flåsandet vill han göra gällande att han farit runt som en tok och fångat ALLT i skadeväg som området kunnat uppbringa.
HA! No fool me...

2) Låna skämsmössan?? Hyra, menar du väl? sa hon som inte försitter en chans att tjäna en krona eller två...

Lars P; Men det förstår du väl, det är ju just slöingar som behöver hjälp med disken!

Qsinen; Yes! Det känns gott att ha nån att skylla på ;)

Marie; En inbrytarkatt!! Men ni borde ju uppträda på cirkus. Eller i nån affär efter stängningsdags! :)

 
Lotti

Lotti

22 april 2010 20:06

Bitte: Eftersom Larsson inte har någon skam i kroppen och varken skäms eller tänker låna ut skämsmössan, så kan jag tänka mig att sponsra med hyran!

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

A-

22 april 2010 20:31

Tack Larsson så skönt att någon förstår mig! Jag är inte alls slö, jag tycker bara det är väääldigt roligt att diska veckans disk en timme varje lördag :-D

 
Ingen bild

Larsson

22 april 2010 21:11

Lotti; DU vill sponsra för att JAG inte har nån skam för att BITTE vill låna för att HON sa att r inte skorrar som DU sa att IRENES gjorde...

QUE??????????

A-K; Klokt av dig att optimera arbetsinsatsen på det där viset. Duktig du! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se