Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Fredag hela dagen

Av Larsson - 24 april 2010 08:43


Igår var det fredag i det Larssonska hushållet. Och det var inte bara fredag, det var dessutom en BRA fredag!


Ymer var pigg och kunde följa med på en liten promenad. Gurra Aktersnurra var galet glad och ville leka boll. Mycket och länge ;) Quba var arbetssugen och fick spåra. Oj, oj, oj så han spårade!! Med vibrerande näsa sög han sig fast i backen och bara flööööt iväg.

Min bästa schefur, han må ha spöken på loftet men näsan är det minsann inget fel på!


Efter denna fm i vårsolens glans vände vi hemåt för att vittja postlådan. Där bland allehanda reklam, tidningar och trista brev från bank och myndigheter låg ett stort, vitt kuvert. Där hade någon på framsidan nogsamt och med versaler, skrivit:


YMER YSTERKVIST,

QUBANEN

GURRA AKTERSNURRA



Och då kan ju vem som helst förstå att man skulle finna något skoj däri. Mycket riktigt, i kuvertet låg ett häfte med berättelser om Kung Dino!


Tack snälla, snälla Jeanette, vi känner oss verkligen utvalda!!

Läste den från pärm till pärm med stort nöje. Den var helt enkelt

KANONROLIG :))

 


På kvällskvisten kom Granne m familj över för att intaga middag. Liten Granne hade även med sig ett paket till Ymer.



Ritsch, ratsch - paketet var öppnat och innehållet kunde beskådas. OCH beundras!!

Meen, vilken chick liten sak! Med det rätta vårfärgen dessutom. Ursnygg!!


Lycklig Ymer förevisar sin nya "kulpåse" :)  



Sen ville Liten Granne lägga pussel.



Och Ymer var inte sen att lägga sig i själva läggandet.  


  


Han hade väl inte riktigt klar för sig vad det gick ut på men Liten Granne var tålmodig.  


  


Hon försökte mycket pedagogiskt förklara och visa...  



...men Ymer tände inte på förevisad metod utan körde med charmoffensiv istället.


När inte det föll i god jord då tog han helt sonika pusselbiten och försökte modifiera (läs; gnagde) den till att passa in. Resultatet blev en MYCKET arg Liten Granne och en Ymer som började skälla och ja, sen blev det allmän oharmoni. ABSOLUT ingenting som lämpar sig i bild, om jag säger så.


Nåväl, situationen räddades genom att pusslet flyttades upp på köksbordet, Liten Granne fick ett äpple, Ymer fick gå och lägga sig och vi andra fick påfyllning i våra glas och efter det var alla glada och fredagsmyset kunde fortsätta.


* * * *


Idag har det blivit lördag. Solen skiner och vi ämnar bege oss ut i naturen. Tror att kameran får följa. Man vet ju aldrig vad som väntar runt hörnet. Kan vara ett scoop...

























































  



 
 
Ingen bild

A-K

24 april 2010 09:58

Du är en smart grabb du Ymer, att jag aldrig kommit på tanken att gnaga pusselbitarna till passande form. Nu för tiden håller jag kanske inte på med pussel direkt men den där lilla grannen borde vara JÄKLIGT tacksam för ditt innovativa initiativ!

 
Ingen bild

Larsson

24 april 2010 18:23

A-K; Eller hur?!? Det skulle underlätta betydligt för alla pusselläggare. För i den branchen ÄR ju annars himlen ett helvete ;)

 
Ingen bild

Karin med Y,D och A

24 april 2010 19:35

Varit på turné i några dagar och ätit och sovit. Snygg krage, vår är blå. Ärren ser fina ut och Ysterkvistarn ser nöjd ut. Tänk va bra.
Jag har fått boken "Förstå din hund", så nu sitter det tre kortbenta damer och ser lite skeptiska ut"ha..ha hur ska hon, korkskallen, kunna omsätta teori till pratik, vi får nog som vanligt förklara läget". Den som lever får se...
Kramar från oss.

 
Lotti

Lotti

24 april 2010 19:54

Lille Ymer. Hon växer upp. Och då förstår hon bättre. Tålamod, min vän! Puss på nosen :)

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

24 april 2010 20:07

vassego´ :)

Själv tillbringar jag helgen i bunkern fram till i morgon kväll som alltså för mig är fredagkväll för att sedan vara ledig måndag och tisdag som för mig då är lördag och söndag oj vilken lång mening och jag tänker fortsätta ännu längre för det kände jag för just nu ja du hajjar! ;)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

24 april 2010 20:48

Förresten var det mina chefer som gick och postade kuvertet. (Ja jo, Jea har rätt bra ordning på sina chefer ibland)
De undrade MYCKET över dessa underliga namn och vad kuvertet kunde innehålla.
Men Jea flinade bara lite och sa "skulle ni bra gärna vilja veta va?!"
Den ena chefen funderade på att de skulle ta med brevsprättare och tejp för att först titta vad som var i innan de postade. :)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

24 april 2010 23:06

Karin; DEN boken skulle jag oxå behöva läsa. Säg, står det nåt om Ymerhundar??

Lotti; Det blir svårt! För du förstår, tålamod, det är något som Ymer INTE är begåvad med. Men att motta pussar, det är han en hejare på :)

Jeanette; ...åh DÄR kunde jag äntligen andas! Phuu!!
Jaha, du har jobbarhelg du. Själv är jag ledig och ledigheten sträcker sig ända till nästkommande måndag. Lördag hela veckan liksom :)

 
Irene

Irene

25 april 2010 08:13

Man ser hur ytterligt belåten Ymer är över sin otroligt fina väska!

Visade bilden för Huliganen som prompt började tjata om att han också vill ha en. "Jamen Ymer fick en som kompensation för sina kulor" sa jag då, och Huliganen håller just nu på att överväga för sig själv vilket som väger tyngst - väska eller kulor.

För övrigt anser vi båda (som inte har något som helst tålamod med pussel) att den ymerska metoden att gnaga fram rätt form är helt enkelt genial!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

25 april 2010 09:28

Irene; Jo, Ymer är mäkta stolt över sin väska och tjatar nu om att få gå på vårlig finpromenad. Gusten tjatar också. Han vill följa med och då iklädd sin vårhatt. Själv tjatar jag inte. Känner att det krävs mera mod än vad jag har, att promenera med Grabbarna om de ska vara utstyrda på det sättet. Kanske kan övertala Quba att gå med...

 
Ingen bild

A-K

25 april 2010 12:20

Nu fick jag en väldans bra idé! Jag kan mycket väl tänka mig en promenad med dina piffiga pojkar, så jag kommer till er och promenerar och du och Hjalmar kommer hit och diskar och skurar byggdamm!

 
Ingen bild

Karin med Y,D och A

25 april 2010 19:20

Vet ej om det står något om Ymrar i boken, somnar varje gång jag ska läsa, inte för att boken är ointressant utan därför att jag är så trött (du vet att jag inte kan vila på jobbet). Qsinen påstår i alla fall att det har gått att praktisera på hennes munmålande kortbeningar. Så nu ska jag med spänning fortsätta läsningen ikväll.

 
Ingen bild

Larsson

25 april 2010 22:17

A-K; "Väldans bra idé???" Tycker DU ja! Jag kan säga att Hjalmar, han var av en helt annat åsikt ;)

Karin; Aha, det är DEN boken!! Då måste jag också se till att komma över ett ex, för i vår flock behöver alla goda råd vi kan få!
Hoppas det står vad man gör med schäfrar som ser spöken mitt på blanka dan OCH Ymrar som modifierar pusselbitar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Ovido - Quiz & Flashcards