Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under april 2010

Av Larsson - 2 april 2010 13:51


Klockan tre får jag hämta hem Ymer. Enl vet så är han rätt så pigg TROTS att han fortfarande har feber. Man har provat med en annan antibiotika utan framgång. Hans temperatur fortsätter att pendla mellan 39 och 39.8


Därför har man nu helt ändrat hans medicinering till att bara omfatta kortison. Så mycket mer kände de inte att de kunde göra för honom och därför bestämdes det att han ska få komma hem.


Tror att Ymer också röstar för det beslutet (även om ingen har frågat honom ;)

Värdet av att få sova i egen säng när man är krasslig, det ska man inte underskatta!ANNONS
Av Larsson - 2 april 2010 09:16


  


  


Med den här ulliga, gulliga, gula kycklingen önskar vi alla en

 

GLAD PÅSK!


* * *När vi ändå är inne på fågelavdelningen kan jag ju ta historien om ankan också.

 

 

 

En anka går in i en bar och frågar bartendern : Har du bröd?

Bartendern : Nej
Ankan: Har du bröd?

Bartendern : Nej
Ankan : Har du bröd?

Bartendern: Nej, vi har inget bröd!

Ankan : Har du bröd?

Bartendern: Nej vi har inget jävla bröd här!
Ankan: Har du bröd?

Bartendern: Nej! Är du döv eller? Vi har inget jävla bröd här! Frågar du om jag har bröd en gång till så spikar jag fast din jävla näbb i bardisken din irriterande jävel!Ankan: Har du spik?
Bartendern : Nej.

Ankan: Har du bröd?


ANNONS
Av Larsson - 1 april 2010 18:46


Veterinär som nu vårdar lille Ysterkvist har ringt. I nuläget har man ingen aning om vad som orsakar Ymers tillstånd. Man har bara ett antal olika troliga alternativ. När vet började rabbla kändes det nästan som att Ymers åkomma passade in på det mesta i Veterinärens A - Ö. Suck!


Nåväl, följande alternativ är vad man jobbar med (med reservation för att jag missat alt missuppfattat alt glömt något)


  • Man vill göra en djupgående blodanalys för att söka DNA från det som orsakar borelia alt ilichios. Även om antikroppstestet visade negativt kan man inte helt utesluta att det trots allt rör sig om detta.

  • Man söker i blodet efter bakterier som han kan ha fått  t ex genom ett litet sår

  • Man kommer att ta ett benmärgsprov (vilket tas i lårbenet under narkos) för att säkerställa att det ser friskt ut. Det är tydligen där som de vita blodkropparna bildas.

  • Man kommer även att kolla om det kan röra sig om testikelcancer. Hundar kan drabbas av en "djupsittande" tumör som kan ge liknande symptom som den Ymer har.

Man behåller liten Ymer över natten. Dels för allmän observation, dels vill man ha lite koll på hans temperatur som svänger både upp och ner. Man hade en idé om byta till en "bredare" antibiotika men det var inte riktigt bestämt när vet ringde.


Trots allt så var Ymer vid gott mod, hälsade vet (det är min grabb det! Han viker inte ner sig i första taget!!) och känns han stabil så får han komma hem imorgon em. Visserligen kommer man inte att få några provsvar förrän efter påsk men vet menade att var det inte så att Ymer behövde "expertvård" så skulle han må bättre av att vara hemma. Sicken klok veterinär! :)

 

Jaha, där står vi nu. Bara att avvakta.


Mitt i allt elände så har jag ju två andra i flocken som behöver underhållning så idag åkte vi till Hundpensionatet. Jag började med att ta en promenad med Mini och Quba. Quba fick köra uppletande med Mini som störning och gick det bra eller gick det bra? Alltså Quba...det är allt en riktigt goding det! :)

Fast mitt i glädjen och solskenet så kom tanken; men Ymer då? - han hade älskat att få göra ett uppletande i vårsolen glans! Då snörptes hjärtat ihop och tårarna började rinna.


Ja herregud, som man är ändå!


Gurra tog med sig Jammie på promenad och vi lekte "Fånga Kong", något som både tyckte var galet roligt.


Nu tar vi kväller och peppar oss själva att imorgon...imorgon kommer allt att vända!

Av Larsson - 1 april 2010 12:53


Jag avskyr att åka berg- och dalbana. Har aldrig gillat det och nu avskyr jag det mer än någonsin :(


Ymer temp på morgonen visade 40,3. Samtal med veterinär Nina som bara kunde konstatera;

- Han måste läggas in!


Ymer transporterades till Södra Djurkliniken där han nu är inlagd.

Mottgande vet hade väl inte någon klar idé om vad som fattas honom. Ytterligare prover ska tas och man kommer att göra en noggrannare kontroll av hans leder eftersom han idag även uppvisade smärta i alla ben och tassar.

Som tur är så jobbar Ninas sambo där som veterinär, så indirekt så har hon fortfarande en inblick i vad som sker med Ymer.


Veterinär Nina ringde precis när jag kommit hem för att meddela att borelia och ilichiosprovet var negativt. Och det var väl bra i sig men dåligt ändå eftersom man nu måste söka vidare efter anledningen till hans dåliga blodbild. Någon form av autoimmun sjukdom är vad man nu tror att det handlar om.


Jaha, där står vi nu. Inte så roligt men jag tröstar mig med att han nu är på ett ställe där han kan få all hjälp han behöver.


- Jag har sagt att till dem att han är speciell och att de måste ta väl hand om honom, var det sista vet Nina sa innan vi avslutade samtalet.

 

Känns helt klart jäkligt bra att Ymer har en sån omtänksam vet! :)fortsättning följer....


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se