Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 24 maj 2010

Bubblor hos Grannen

Av Larsson - 24 maj 2010 12:00


Nu går jag inte bara på Svartbergskurs eller hänrycker mig i skogen eller tar körlektioner. Nähädå! Jag är hos grannen och dricker bubbel också!


  

Häromkvällen packade jag min polska picknick-korg...


med mååånga läckerheter och med den i högsta hugg traskade jag över till grannen.Där dukades allt fram och det hördes ett P Å F F F ! följt av ett välbekant kluckkluckkluck sen ett SKÅL! avslutat med ett uppskattande aaaaahh!!! 


Och därmed hade vi skålat för att vi snart inte kommer att vara grannar. DET i sig är verkligen inget att fira. Nej, ABSOLUT inte!!!!  Men fakta kvarstår, vi kommer snart inte att vara grannar eftersom jag har sålt mitt hus. Jovisst, förstår ni!

Det kom nämligen förbi ett par som önskade köpa och jag....ja, jag tänkte "Varför inte?" och slog till! 


Sen slog det mig... var tusan ska JAG bo då??????????


Måste jag tälta? Bygga mig en koja i skogen? Ska jag flytta in i den lilla stugan som jag hittade häromdagen? Eller blir det en etta med vädringsfönster i någon betongförort???? Som ni förstår är frågorna måååånga men svaren är få.


Det sista jag funderade på var att göra en "Berg flyttar in"  fast i stillbildsformat.

Javisst, jag & Grabbarna och en, till skillnad från Berg, gul väska flyttar in hos olika hundbekanta och bekanta med hund, provligger sängar, inventerar kylskåp och sonderar terrängen efter kissvänliga buskar.

Ja, det sista gäller ju inte mig då! Nä, jag är rumsren och går på toaletten som vanligt folk. No worry´s där!

  

Sen lägger jag ut bildreportaget på bloggen och får massor av nya läsare (som jag sen kan flytta in hos...he he he) och på detta sätta kan jag & Grabbarna hålla oss flytande!


Alltså, det är ju inte klokt såna bra ideér som poppar ut ur mitt huvud!!!!

  

En annan idé är att jag googlar på "Hus till Salu" ...

 
ANNONS
 
Bitte

Bitte

24 maj 2010 14:26

OK, Larsson, då säger vi så här: packa ner grabbarna, köp enkelbiljett till Lund och meddela när ni kommer så möter jag vid stationen. Sen hyr ni vårt kontor( undervåning 50 kvm + loft, dusch, pentry, parkeringsplats, stallplats till eventuell körhäst) och lever lyckliga i alla era dagar. Initial tolkningshjälp (skånska till svenska) kan ordnas. Jea kommer visserligen att erbjuda lappkåta i sin trädgård, Lotti kontrar med bete på Bassholmen och Irene kommer att locka med tulpanpussning men ingen Egen Appellplan!

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

24 maj 2010 15:01

Alltså, ska vi behöva gå igenom detta ÄNNU EN GÅNG?! Ska det vara så???? Som Sverker skulle ha sagt...

Jag har ju´ redan kommit överens om att att det är hit ni ska flytta! Punkt och slut. Kungen ska bli er nya granne! Ni är välkomna! :)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Utmanaren

24 maj 2010 15:32

Grattis!! Skönt att vare sig dom eller du skuttade av affären i sista stund! :-)
Vad gäller hus och hem kommer det garanterat att lösa sig förr eller senare!

Vi här nere på östgöta-åkern inväntar med glädje och förväntan det Larssonska hushållet paketerad i gul väska. Astilben undrade just härom dagen var ni tagit vägen då den kände sig lite "o-kissad" på ett tag, så ni är av oss alla hälsade varmt välkomna!

 
Ingen bild

Larsson

24 maj 2010 16:03

Bitte; EGEN APPELPLAN!!!!!! När sa du att tåget gick, sa du????

Jeanette; Hahaha! Jag håller med, ibland är jag mer än lovligt trögtänkt :))

Utmanaren; Passa dig för vad du säger! En vacker dag kanske vi står där bak dörren med hela hemmanet på ryggen och då blir det trångt i din stuga kan jag lova!! :)

 
Anna

Anna

24 maj 2010 16:09

Oj här händer det grejer ser jag!
Öschöttaslätten är ett självklart val säger jag - men då måste du väl byta jobb också, blir lite långt att pendla... Tyvärr kan jag nog inte erbjuda rum för den gula väskan i min lilla lägenhet för någon längre tid, men mina föräldrar har ju 300 kvadrat som de drar omkring i, gott om plats där med andra ord :)

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

 
Ingen bild

A-K

24 maj 2010 16:13

Men Larsson då, from vilket datum är ni bostadslösa?

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

24 maj 2010 16:23

Jea släpar genast bort agilityhindren och vola´, här finns även EN APPELPLAN (Nyklippt för dagen faktiskt) SÅDET SÅ!!!
JÄVLIGT nära till Kenth Svartfoting är det också!
Dessutom var jag FÖRST, Larsson och jag pratade om detta när hon var här. Och den som är först vinner! Så har det alltid varit, och så kommer det att förbli!
Dessutom blir det VÄLDIGT långt till jobbet från Skåne, och Larsson har ett så viktigt jobb så hon kan faktiskt inte byta.
Joråsåatt...

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

24 maj 2010 16:46

Anna; 300 kvadrat!!! Har man ett sånt stort hem då behöver man nog en liten, liten piga som kan skura trägolv och tömma askhinken. Visst då??

A-K; Tja...typ snart... ;)

Jeanette; Nu väger det helt klart över mot Uppland. Jo, det gör det bestämt. Egen nyklippt appellplan OCH Svartberg är svårt att motstå....

 
Irene

Irene

24 maj 2010 16:52

Tänkförattjagintegördetva! Lockar med tulpanpussning alltså. Jag förstår att detta inte alltid går hem i de breda lagren.

Nä Larsson, kom hit! Här finns ingen appellplan, medges, men en välfylld vinkällare. Och en matlagningsroad Huliganmatte. Som dessutom bakar kanelbullar, rabarberkaka och gör en grym creme brulée.

OCH (sa hon triumferande) om inte det är tillräckligt lockande, så finns här även en make om man känner för att diskutera lite skalbaggar. Sådetså!

Detta måste väl vara an offer you can't refuse, Larsson? Va'??

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Ensam Örebroflicka

24 maj 2010 17:12

Nu bestämmer jag att Larsson flyttar hem till mig!! Ni andra har säkert makar/sambos/hundar/hästar/höns etc, men jag bor alldeles ensam.... snyft... usch så ensamt det är... stackars mig... snyft... Har ju gott om utrymme också 59 kvm+balkong+parkeringsplats och nära till naturen :-)Dessutom kan jag säkert ordna semestervikariat inom kommunala äldreomsorgen, alltså Larsson KAN NI FÅ DET BÄTTRE????

 
Jenny

Jenny

24 maj 2010 19:49

Jag vill också flytta till Svartfoting land! Det måste väl ändå innebära en fribiljett in till eliten. Eller? Isf skulle du Larsson kunna flytta hit till Norra Skånes vackra skogar och slätter. Du får en man och en femårig lillhusse på köpet. Deal?

http://Jenny utan uppdaterad blogg

 
Qsinen

Qsinen

24 maj 2010 20:16

Men nu är det dags för Småland att kliva in på bostadsmarknaden och erbjuda Larsson asyl i den lilla stugan med egen badstrand och flera appelplaner (klippning ingår) att välja mellan! Oroa dig inte för att stugan är liten, gula väskan knör vi in under soffan och polska byggsnubbar dräller omkring som påtända arbetsnarkomaner och utvidgar stugan till minst 300 kvm i ett nafs. Ymer får naturligtvis jobb i Vaktmästarteamet, dom behöver definitivt en überförman inför sommaren, och försörjningen är också fixad.

http://www.dogart.se

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

24 maj 2010 21:36

Jenny;
Huhum.. Den där fribiljetten har jag inte sett till ännu här i Svartfotingland, den måste ha kommit bort med posten...
Menar du att jag kan få dig ISTÄLLET? Nä, då vill jag nog att BÅDE du och Larssonskan flyttar till svartfotingland, ju´ fler desto trevligare lixom...

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Hon som o gillar sär skrivning

24 maj 2010 21:49

Här kommer ett litet "s" till slutet på Svartfoting

 
Lotti

Lotti

24 maj 2010 22:48

Mail till dig på FB!

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Grannen

24 maj 2010 22:53

Jag förstår, när jag läser ovan, att jag är en oerhört priviligerad Granne. Som har fått bo så nära det Larssonska hemmet en längre tid. Ja, nästan kunnat komma och gå som jag vill. Ett stenkast bort bara.
Snart är det över – vad ska jag göra med mitt liv då?

 
Lotti

Lotti

25 maj 2010 00:05

Jag har en apellplan på två tunnland! Ska bara plocka bort lite hagar och så... Sen har jag kirskål! Ochcdet säger ju Ernst att man kan göra paj av. Det finns även gott om sork i gräsmattan trots att jag har en kattherre som är säkert lika stor som din kattherre! Hovis kommer med på köpet. Vasäjerunurå?!

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

25 maj 2010 01:12

Vad jag säger, Lotti, är: HIMMEL & PLÄTTAR!!!!

Hur, jag undrar bara HUR hade ni tänkt att jag skulle kunna välja mellan alla dessa lockande erbjudanden????
En balkong med egen p-plats i Örebro
En välfylld vinkällare med vidhängande bullbakande generös och godhjärtad kvinna i Skåne En sorkrik gräsmatta OCH två (2) tunnland appellplan i Skara.
En stuga med egen badstrand i Småland
eller...eller...eller...
En karl och en 5-åring i Norra Skåne!!!!!!!!!!!!

Uj uj uj, NU snurrar det i Larssons huvud....

* * * * *

Ja du Grannen, du och Hjalmar, liksom.
Skillnaden är bara att du haft egen nyckel :))

Vad du ska göra med ditt liv? Fråga heller vad JAG ska göra med mitt. Vem ska jag nu låna stegar och flismaskiner av? Vem ska nu skriva ut fåniga texter? Och vem, VEM ska nu vattna mina blomster när jag åker till fjärran land och dricker paraplydrinkar??? Du ser, det kommer ju gå rent åt pipsvängen!!

Nä, jag ser ingen annan lösning - du får helt enkelt flytta med :)

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

25 maj 2010 08:13

Hum, funderar och funderar... Är S:et till mig månne?
Jag skrev utan s, men gjorde inte en särskrivning på svartfotingsland.
Jenny däremot gjorde sär skrivning, kanske ändå att vi båda behöver ett S, kan du skicka ett i var?
Och om det är så att man vill antyda att han bara har en svart fot, hoppar man över S:et då?
Tacksam svenskaelev eller svenska elev. (välj själv;))

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Bitte

Bitte

25 maj 2010 13:07

Nu undrar jag: kan JAG och Briarden och Valpen möjligen få utnyttja några av ovanstående erbjudanden. Jag känner ju liksom att något vaknar i mig när jag läser Svartfotingland, badstrand, vinkällare, semestervikariat och, framför allt, nyklippt. Om vi kom flyttande till er så slipper jag ju klippa appellplanen, gå på systemet, åka utomlands och köra hur långt som helst för att träna hos de bästa. Vad säger ni? Vi är lugna och timida (de flesta av oss), hela och rena, glada och entusiastiska, rimligt nyktra och inte besvärande morgonpigga (Lotti, kirskål har jag själv!).

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Ingen bild

Jenny

25 maj 2010 13:57

Jeanette! S:et är från mig till mig, blev ju så upphetsad över fribiljetten jag såg framför mig att jag inte hann läsa igenom!! Men jag är inte sån så du får ett du också, kan vara bra att ha ;)

Ps min "favorit" inom ämnet är kassabiträden vs kassa biträden, fast nu kom jag ju helt utanför bloggens ämne! Ds

 
Qsinen

Qsinen

25 maj 2010 14:21

Man blir ju alldeles överväldigad av det enorma behov av nya grannar som uppstått här bland bloggkommentarerna. Varför inte packa era väskor och vinkällare och bullar och makar och Grannas (det berömda S:et) i Småland? Här kan ni sprida ut er på appellplanerna och tränga ihop er i Larssons stuga med vinet och svartfotingar och annat knytt kommer som ett brev på posten.

http://www.vaxjovandrarhem.nu

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

25 maj 2010 14:41

Till Bitte:
Klart att du får!
Och nu var jag förhoppningsvis FÖRST IGEN, vilket innebär att jag får BÅDE Larsson och Bitte inflyttandes till Svartfotingland. (äh, jag skiter i det där s:et om det var menat till mig!)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Jeanette

Jeanette

25 maj 2010 17:58

Jag tycker de flesta röster ligger på skåne o jag håller juh med!!!
Du kan, normalt sett, spåra o träna i skog o mark nästan året runt ;-)... tänk på den du!

http://www.dizza.se

 
Ingen bild

Larsson

26 maj 2010 22:54

Vilken flyttkarusell det blev! "Triangelbyte" är NADA i jämförelse med detta!!!

Men se NU har jag tänkt. Håll i er nu, för nu kommer tanken.

Om det ska bli nån rättvisa (och DET vill man ju att det ska vara) så tycker jag att alla, enligt ett i förväg fastställt schema, flyttar till alla.
På så vis kommer alla att få egna appellplaner, vinkällare, nybakta bullar, grannar och få nära till både Svartfötter och Öresundsbroar. (ber samtliga uppmärksamma s´et!!)

Slut på tanke.

Några frågor på detta?

 
Lotti

Lotti

26 maj 2010 23:59

Ehm ja en. Hur kommer det sig att det är så dåligt fokus på kirskålen?

Och Bitte. Vaddå "har redan"?? Det kan man ju ha hur mycket som helst.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

27 maj 2010 06:33

får man ta med sig hunden?

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Grannen

27 maj 2010 07:40

När flyttar vi?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se