Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under oktober 2010

Av Larsson - 16 oktober 2010 00:06

Marie och jag tar en grupp hundar...


och går på tur.


Vi passerar bäverhyddan...


och tar oss upp på berget.


Vi (eller det kan ha varit jag ;) vill ta en bild på hanhundarna i flocken.


Ymer tänder dock inte på idén utan det krävs lite "övertalning".Sickna fina grabbar!


Vi zickzackar oss fram bland knotiga tallar.


Sjön ligger alldeles spegelblank.


Mini funderar på ett dopp...


...men ändrar sig och inlåter sig i istället i lek...


med pinne på torra land.


Jag ville inte leka med pinnar utan tyckte vi skulle öva gruppfotografering.


- Okej, då kör vi. Titta mot kameran!!Tre bilder senare är alla ivriga att fortsätta.


Ivrigast är nog Ofelia ;)


Hon tar sig t o m ett dopp!


De andra är inte så ivriga utan spatserar på i maklig takt.


Fast liiite pinne måste jag nog leka, sa Putte


Och sen avslutas allt med "Jakt på liten vätte"   


Som sagt, en helt vanlig promenad med en grupp helt vanliga hundar.              

ANNONS
Av Larsson - 15 oktober 2010 23:04


Brudar, alltså.


- Wow! En riktig puma på ingående...


- Vad sägs om en liten svängom med brorsan å mej? *flirt, flirt*- Alright, alright vi fattar!! *tsss, vicken trist donna*- Uuuhhu!!  Jag siktar en urping!


- Heeej....- HENNE ska jag ha!!


- Du, DET kan du glömma!! Jag såg henne först...


- Tjena! Bry dig inte om brorsan, han e för knubbig för att shejka loss...

 

...å dessutom *visk, visk* har han inga kulor...he he

 

- Får jag lov eller ska vi dansa först?- Okej, dansa var det...


*Vaddå "inga kulor"?? Jag har ju för tusan plussaldo på kontot!*- Shake it, baby!!


- Yes, come on...

 

- .... S H A K E  I  T  ! ! ! ! ! ! 


- Du, får jag lov NU då?

 

Men Gusten, SKÄMS!!! Det här är faktiskt INTE någon Paradise Hotel-blogg...


ANNONS
Av Larsson - 15 oktober 2010 21:24


Blir svaret nej så tycker jag ändå att du ska titta på följande musikvideo (du kan ju alltid stänga av ljudet ;)


Jädrans cool, tycker jag :)


Av Larsson - 12 oktober 2010 23:56


Gick igenom bilderna jag tog i helgen. 


En del kunde jag direkt lägga i högen "Får duga".

Andra hamnade obönhörligen i högen "Man kan inte lyckas jämt".


Men sen blev det några bilder över. Bilder som jag inte riktigt vet i vilken hög de hör hemma. Inte heller är jag säker på vad de egentligen föreställer.


Hmm...kan det vara...


En huvudlös omkullvält grävling?


En trebent pälsmössa??


En ansiktslös kängururäv ???


 En gigantisk kaninhare? Med svans??????      

Av Larsson - 12 oktober 2010 04:36


Då var vi där igen, frost, färgglada löv och älgjakt. Ja, det sista är ju inget jag ägnar mig åt men frost och färgglada löv är absolut min melodi!

I helgen var det just så där frostigt och färgglatt att man fick lust att gå utomhus. Sagt och gjort, ut med Grabbarna med mig i släptåg. Vi strosade runt lite på tomten och i närliggande skog. Sen fick jag en sån oemotståndlig lust att göra upp eld.


Skrapade ihop en liten hög och sen....fjutt, fjutt, spraaaak. Uj, så fint den lilla högen brann! När jag stått där en stund och betraktat lågorna vaknade grottmänniskan i mig, här skulle min själ eldas!!


Som en furie skuttade jag runt tomten och samlade in kvistar, grenar, kottar och barr och matade den hungriga brasan. Risiga grangrenar och torra tallkvistar gick samma väg. Jädrar vad det tog sig! :) Grabbarna tyckte att jag hittat på en riktigt rolig lek och kom med sina bidrag av brännbart materiel. Utom Gurra då, han nöjde sig med att sitta och gotta sig i doften från grannens löptikar.

Suck, den lille häradsbetäckaren...


Flera timmar ägnade vi åt att mata denna till synes omättliga brasa. Och som tack bjöd den på stora, vackra lågor och kvävande rökslöjor. Ja, jäklar. Så roligt har jag nog inte haft sen jag lånade Grannens flismaskin :))


Men, men allt roligt har ett slut och så även detta. Elden dog ut så jag & Grabbarna övergick till att träna. Det blev lite sitt, ligg, stå och fot innan mörkret smög sig på. Det är ju en klar nackdel med just hösten, det mörknar fort :( 

Tur då att man kan gå inomhus och pyssla i lampans sken.


Ägnade kvällen åt att packa upp mina gamla köksattiraljer och stuva in dem i mina nya kökslådor. Alla tallrikar fick plats - bra! Skålar och karotter likaså - bra, bra!Bestick hittade sin plats - finemang! Vinglasen fick plats - mycket, mycket bra!!

Men kokböckerna - nix! Å andra sidan måste man kanske inte ha trettio kokböcker. Jag menar, hur många recept behöver man på kokta makaroner?? Nä, jag får helt enkelt gallra. Plocka ut de bästa och...och...och...ja, vad gör man med resten? Inte kan man väl kasta kokböcker? Inte heller lägga dem på brasan. Och bort kan man ju inte ge dem - vem vill ha en begagnad kokbok i present?!? 


Under tiden jag klurar på  vilket öde dessa böcker kommer att gå tillmötes så kan jag berätta att det även blev en del fotograferande under helgen. Det blev bilder på stora hundar, glada hundar, hundar med svans och hundar med öron. Hundar som lekte och hundar som satt. Det blev helt enkelt en väldig massa hundbilder. Återstår bara att få in dem i datorn.Men det får anstå för nu måste jag jobba.

*trallar "Hej å hå, jag till min gruva gå"*

Av Larsson - 11 oktober 2010 22:46


En del roliga historier är...ja, de är liksom roligare än andra. Som den här som Utmanaren skickade mig häromdagen.


Att lära av andras misstag...

 

En sexåring och en fyraåring sitter på övervåningen i sovrummet.
Sexåringen säger "Vet du, jag tror det är dags för oss att börja svära." Fyraåringen nickar och håller med. Sexåringen fortsätter "När vi går ner och äter frukost tänker jag säga något med helvete och du kan säga något med fan."

Fyraåringen håller entusiastiskt med. När modern kommer in i köket och frågar sexåringen vad han vill ha till frukost svarar han "Men för helvete morsan, du vet ju att jag vill ha Havrefras och mjölk!"

SMACK! Han flyger ut ur stolen, snubblar omkring i köket, ner på golvet, och sedan upp på övervåningen som en raket, gråtandes medan hans mor förföljer honom och slår honom i rumpan för varje steg han tar. Hans mor låser rummet och skriker "Du kan stanna där tills du har vett nog och jag släpper ut dig igen!"

Hon går sedan ner igen, tittar strängt på fyraåringen och frågar honom "Nå, vad vill DU ha till frukost då, min unge man?"

"Jag vet inte" svarade han "men du kan ge dig fan på att det inte är Havrefras i alla fall!"

Av Larsson - 7 oktober 2010 03:39

...altanräcket, målat och klart.


Oh, sååå nöjd jag blev :)  *klappar i händerna av förtjusning*


Och se så vacker den grå vätten görs sig mot det svarta räcket!  


Sen måste jag också få visa...


Skicklig plattsättare sätter kaklet där det ska sitta. 


Och se så vacker den röda rosen görs sig mot det grå kaklet!

Av Larsson - 7 oktober 2010 03:28


Häromleden var det kallat till kennelträff på Chipsmakers Kennel i Julita. Och är man kallad, ja då kommer man. Trots att det just den dagen var ett hiskeligt regnande :(


Här ett par tappra vid "ringside"


    

Och i ringen en tapper kennelinnehavare!


  

Trots regnet så minglades det för glatta livet


Och vättar av alla varianter...


...visade upp sig.


Tack bästa Fru Uppfödare för en trevlig dag!

 

Å du ska se, på 2011 års träff då kommer solen åter att lysa över oss :)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se