Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under december 2010

Av Larsson - 10 december 2010 03:05

Vad sägs om en liten historia så här inför helgen? Följande kommer från Utmanaren, tillika min generalleverantör av roliga historier.


 

Sjuåringens mamma satt i köket och läste. Då hörde hon sonen som lekte i sitt rum med sina nya tåg...

 
- Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.

- Välkommen till SL s pendeltågtrafik, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.

- Och för allas trevnad, ber vi Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena.

Mamman slutade le och rusade in i rummet.
- Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg. Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren.

Efter två timmar tyckte hon att han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.

- Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.
- Välkommen till SLs pendeltågtrafik, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.


- Och för allas trevnad, ber vi Er att inte sitta med Era fötter på sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.

- Och vi på SL vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla surkärringen i köket."


ANNONS
Av Larsson - 8 december 2010 21:07


Farbror Veterinär vill att Gusten ska vara badad när han kommer för operation. Och jag som är en ordentlig hundägare, jag gör som jag blir tillsagd.

Gusten som är en ordentlig hund, han gör också som han blir tillsagd... 


Marsch in i duschen!

Stå!

vattna, vattna, vattna

Bra!!

Schampo

löddra, löddra, löddra

Duktig!!

skölja, skölja, skölja

Balsam (ja, vaddå ´rå?????)

skölja, skölja

Finast!!

torka, torka, torka

Varsågod!!


Och det är NU som Aktersnurran gör själ för namnet...


S K A A A A A A A A K A ! ! ! ! ! ! ! ! !


G N U G G G G G G G G A ! ! ! ! ! ! ! !


Se upp!!....men herregud!!....ge dig, knallkork!......AKTA!!.....din galning!....NEJ! inte på katten!....STÖN!!!

 

Det var som man blåst upp en ballong och sen bara släppt den! Runt, runt, runt i rummet for han. Tills luften gick ur....


ÄNTLIGEN! *sätter mig på köksstolen och pustar ut*

 

När lugnet väl lägrat sig var det bara för mig att kavla upp ärmarna och försöka återställa hemmet till ursprungligt skick.


Håhåjaja...


Men en sak är säker, även om hundbad medför att hem & hus vänds uppochner så kan jag lova er; att bada en vätte är en SMEKNING i jämförelse med att duscha katten!

ANNONS
Av Larsson - 5 december 2010 21:18


Snart är detta år tillända. Ett händelserikt år i mina mått mätt. Snöskottning, presenter, flytt, ombyggnad, kalas, resa, nya vänner, gamla vänner, shopping och förkylning. Eller rättare sagt, förkylningAR!! Ett tag i början av året var jag nästan övertygad om att jag såg döden i vitögat. Visade sig sen vara ett berg av näsdukar, men likafullt en skrämmande syn!


Nåväl, jag kryade till mig men istället insjuknade Ymer. När det efter tusen våndor blev stabilt med honom då trampar Gusten av en sena i framtassen. Samtidigt insisterar ögondoktorn på att lägga mig under kniven eftersom jag fått någon märklig liten utväxt på ögonlocket.


Suck, pust, haltande gång och några stygn men sen är vi friska igen, både Gusten & jag. Ymers status är fortsatt stabil och Quba är hälsan själv. Man hade ju önskat att detta tillstånd skulle fått råda, att vi haft vår beskärda del av oflyt men en högre makt ville annat.


Den högre makten visade sig vara Quba.


Han och Gusten blir en dag okontanta över äganderätten till en tjurmuskel och olyckan är ett faktum. Gusten får fyra rediga hål (efter hörntänder) i det ena bakbenet och skadar hasen på det andra. Jämmer & elände! :(

Efter lite omvårdnad läker såren snabbt och snyggt medan hasen inte kryar på sig ett dugg. Vi blir remitterade till ortoped på Södra Djur som konstaterar att Gustens has måste opereras. 


Jaha, vad säger man?


Ja, man säger så klart Ja, tack!  till operation eftersom man vill att liten Gurra ska bli både kry och rask. Inte för att han på något sätt har slagit ned på tempot bara för att han har en trasig has. O nej, o nej han är lika glad och pigg och alert som vanligt :) men om hasen lämnades åt sitt öde skulle det medföra pålagringar som i sin tur skulle medföra smärta och mycket troligt, även att Gusten skulle sluta använda benet. Och en trebent hund är absolut inget jag önskar!


Alltså blir det operation och den går av stapeln fredag den 10 december. Veterinärens plan är att sätta dit en metallplatta som hålls på plats med några skruvar. Detta kommer att stabilisera hasen och hindra den från att röra sig sidledes. Gusten blir kvar ett dygn efter ingreppet och efter 10-14 dar gör man röntgen för att se hur det läker. I samband med detta tar man stygnen. Därefter påbörjas rehab.


Veterinären var full av tillförsikt och menade att utsikterna var mycket goda för att Gusten skulle bli fullt återställd i benet.


- Glad och positiv jycke med förvånansvärt mycket muskler, så jag ser inte att det här ska bli några problem, sa veterinären och klappade Gurra på huvudet. Gurra själv sa inte mycket eftersom han var drogad och befann sig i en annan värld. Förmodligen en som bara beboddes av tikar ;)


Där är vi alltså nu.


Är det då någon osämja mellan hundarna efter detta, kanske någon undrar och svaret blir: Nej, allt är frid & harmoni. Jag vill nog se det som en inte alldeles ovanlig händelse när det gäller grabbar, ibland tar de till "nävarna" för att lösa meningsskiljaktligheter ;) Sen är det ju tokigt att det som i detta fallet, handlar om en som väger 13 och en som väger 40 kg. Det blir liksom inte en jämbördig kamp, om man säger så.
Såren på höger lår har som sagt läkt jättefint och "stödstrumpan" på hasen hjälper kanonbra i avvaktan på operation. 


- Här vilar inga ledsamheter! gläfser Gurra och skuttar runt i mjuka snön.  


Nu hoppas jag INNERLIGT att detta är det sista jag ser av sjukdom/skador detta år och att 2011 blir ett år där jag & Grabbarna kommer att vara ett föredöme vad gäller hälsa och sundhet!!

Av Larsson - 5 december 2010 01:23


Det slog mig häromdagen att lille Quba faktiskt fyller två år nästa månad. Två år! Hur är det möjligt? Det var ju bara igår som han var så där liten och söt. Och lugn och snäll. Ja, snäll är han ju fortfarande, och väldigt, väldigt söt :) men liten - nix! "Lugn" och "Quba"  passar sig heller inte i samma mening nuförtiden, vilket ju är lite bakvänt. Hundar ska ju vara busiga som valpar för att sen växa upp och bli mera vuxna, liksom. Men inte Quba.


Han var ganska allvarlig och försiktig när han var valp/unghund. Hade lite drag av Ferdinand över sig. För att inte tala om alla ideér om alltings farlighet som spökade i hans hjärna under en tid. Altaner t ex ;)


Idag är han allt annat än allvarlig och försiktig och altaners farlighet är ett minne blott. Numer är det röjröj & tjosanhejsan som gäller. På fritiden, vill säga. När vi tränar uppvisar han drag av att hans hjärnaktivitet inte står i paritet med kroppens,

men herregud, vem har inte såna problem? :))

Så vi övar och övar lite till. Allt det grundläggande övar vi på och sen lite annat lullull. Bl a har jag börjat lära honom Vedhämtning. Tycker inte det är mer än rätt att även han tar sin del av hushållssysslorna. Jag menar, om nu Ymer stänger lådor så kan väl Quba hämta ved eller hur?


Förutom ved så är Quba en jäkel på att hämta även andra saker.


Upptäcka och identifieraGripa


Vända uppMållåsa och....


sätta fart mot matte!

  

Av Larsson - 4 december 2010 19:59


    * * * * *

 

Det var en bonde som inte hade någon hink.

Han hade en katt som spann.


      


Katt åt lampa - lös i magen


* * * * *

Av Larsson - 4 december 2010 00:46


Jämt och samt och hela tiden är det något. Är det inte snö i massor, så är det frusna vattenledningar som tarvar föning. Och är det inte det så är det katter. Fast mer i bestämd form; katten. Katten i det här fallet är förstås Hjalmar. När det var som kallast då lekte han huskatt och låg mest ovanför elementet och trynade hela dagarna. Men när temperaturen steg och snön stod som spön i backen då ville han helt plötsligt gå ut!


Så och idag.


Hela dagen drev han omkring utomhus och det var inte förrän mörkret började lägga sig som det hördes ett utdraget Maaauuuuuuu! utanför. Öppnade dörren men såg ingen katt. - Märkligt, tänkte jag och tog på mig  glasögonen och tände utebelysningen. Och då blev den synlig, en stor hårig snöboll. Med svans!


- Jösses, är det du Hjalmar?!?


Och även om den håriga snöbollen inte direkt svarade, så undslapp den ännu ett utdragen MAAAUUUU!!! och kutade med blixtens hastighet in i huset och min skarpa hjärna drog slutsatsen att ja, det var Hjalmar!


Väl inomhus insåg jag ganska kvickt att katten på något sätt måste befrias från all snö. Försökte med att borsta - tji håken. Försökte med att torka - resultatlöst. Försökte med att skaka - obra idé.


- Nä du, Hjalmar det finns ingen annan råd, det blir duschen, sa jag och tog ett stadigt tag om "snöbollen".


Nu undrar jag om det är någon av er som har erfarenhet av duschning av katt?

Inte? Då kan jag berätta att duschen kan förvandla den timidaste av katter så till den milda grad att nästa punkt på befriakattenfrånsnö-listan bara kan beskrivas på ett sätt;


C A T F I G H T ! ! ! ! !

 

 

Asch, här kanske jag överdriver lite. Någon egentlig fight var det inte tal om. Mer att Hjalmar "bjöd upp till dans". Men här var jag på! Jamen jösses, man har ju baxat runt på både det ena och det andra på dansgolvet under sina dagar så situationen var liksom bekant.


- Come on katten, det svänger ju! utropade jag med ett brett flin och jazzade runt i duschen med katten i den ena handen och duschslangen i den andra.


Resultat - katten ruskigt sur men snöfri, jag ruskigt glad men blöt.


Jag förstår att ni helst önskat detta drama i bilder men därav blir intet. Istället får ni se några andra bilder. Bilder på Hjalmar....


med sin exellenta svansföring...


  

sin fluffiga vinterpäls...


och sin alltid lika milda och vänliga uppsyn...* * * * * * * * * *

 

Bitte om du läser detta, jag hoppas verkligen inte att jag tagit död på din längtan efter en vän liten purrande kissemiss. Du vet, man MÅSTE ju inte duscha dem ;)

Av Larsson - 1 december 2010 05:12

Aj, aj, aj - de här bilderna vred då om hjärtat. Rejält!! Tulle liten....

  


www.icanhascheezburger.com

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se