Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 15 januari 2011

Lite om det mesta....

Av Larsson - 15 januari 2011 01:18


Det har minsann inte blivit mycket skrivet i bloggen efter årsskiftet. Mest bara bilder, bilder och flera bilder (det i sig, kan ha sin förklaring i att det HAR blivit en del fotograferande de senaste veckorna ;) men nu tänkte jag även ordledes uppdatera er på vad som försiggått/går i det Larssonska hemmet.QUBA

Den gode Qubanen hade födelsedag i torsdags. HELA 2 år fyllda han och ALLA var där och gratulerade. Nja....kanske inte alla då, men vi som var där gratulerade iaf så som det anstår när man är på tvåårskalas.


"Med en enkel gul banan uppå bemärkelsedan....trallalala"  GRATTIS QUBA!!!!

 

Quba har också tränat. Vedhämtningen går framåt, likaså Runt. Lägga snusdosor i papperskorg är en annan färdighet som han har jobbat på.

Uj, uj, uj du kommer att gå långt, du Quba :)GUSTEN


Gurra har varit på återkontroll och fick mer än tummen upp. Efter att veterinär Elfström granskat röntgenbilderna så stämplade han "LOVANDE LÄKNING" i journalen och sen fick jag intyg på att Gusten får börja simma. Bra, bra, mycket bra!!!

 

En gång i veckan ska han nu få sträcka ut sin lekamen i bassäng i akt och mening att kunna träna upp sitt bakben. Jag tror, nej, jag vet att Gurra Aktersnurra kommer att gilla det! Visserligen fortsätter koppeltvånget när han befinner sig på torra land men att få den möjligheten att  "röra sig fritt" gör ändå att vi ser ljust på framtiden.


 

Se så fint det har läkt!JAG


Själv har jag jobbat hårt på att leva upp till mitt motto. Med blandat resultat måste jag väl erkänna, men än är jag inte beredd att förkasta det, nä för tusan, jag stretar vidare ett tag till :)


Tittade på filmatiseringen av Ken Follett´s "Svärdet & Spiran". Huuuu, så bra den var!!

Där fanns allt; kärlek svek avundsjuka hämnd girighet elakhet empati lycka olycka ja, helt enkelt A L L T ! ! ! ! (förutom en liten pigg västgötaspets då, förstås ;) 


Har även hunnit med att läsa. En bok som jag varmt kan rekommendera är;

"Borta bäst" av Sara Kadefors. Boken handlar om Sylvia som är hemlös och tillbringar dagarna på IKEA och....nej, jag berättar inte mer, ni får läsa själva.

Jag garanterar att ni inte kommer att bli besvikna! :)HJALMAR


Några av er kanske undrar vad katten han håller hus nuförtiden? Jag vet att Gunvor gör det iaf ;)  Ja, häromkvällen satt han tydligen mitt på vägen och mumsade i sig en råtta. Allt enligt Granne som var åsyna vittne.


- Din katt sitter mitt på vägen och äter en stor råtta! En jääääättestor råtta!!!! Jag kan inte gå förbi med mina alla schäfrar för han fräser när de kommer nära. Jäääättemycket fräser han!!! sa Granne uppbragt på en knastrig mobil.


Hihihi, hon var nog bara avundsjuk på min pansarkatt....

 

YMER


Ymer har också övat sig i Vedhämtning. Ni skulle bara se honom när han skuttar till vedskjulet, kavar upp i vedtraven, grabbar tag i första bästa klabb och sen rejsar tillbaka så fort som hans knubbiga kropp tillåter. Och allt för en yttepytte liten gottis!! Mattes liten bästis :)

 

Nej, nu får det vara nog med skrivandet. Jag slänger in några bilder här på slutet istället. Dumt att frångå ett vinnande koncept ;)

 

- Nänänänänänä....

 

- Nu kommer Stora Sygga Vargen och....


- ...TAR DIG ! ! !


- HA, knappast!! Feel this and then....

(OBS! se Ymers hörntand i Qubas ben!)

 

- ... S M E L L  T H A T  ! ! ! !

 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria B

16 januari 2011 11:33

Även jag har läst Sara Kadefors bok. Håller med dig, den är bra. Lilla Avvi har tagit slut på cortisonet och har tyvärr börjat linka stundtals. Veterinärbesök i morgon med provtagning på ledvätskan.
Maria

Larsson

16 januari 2011 20:35

Asch, så typiskt :(
Jag håller tummarna för att vet hittar orsaken. Och inte bara det, att man också kan fixa så hon blir pigg & alert igen!

 
Qsinen

Qsinen

16 januari 2011 11:34

Söndagsmorgonsläsning! Ska genast säga upp svenskan...
Kalaset ser ut att ha haft en schysst inledning, välpyntat och väluppfostrat, och rapporterna verkar uttömmande förutom att det refereras till ett visst motto? Vadan detta stilbrott? Eller har jag missat nåt inlägg där ett motto avläggs?
Och bildsviten är ju bara sååå söt!

http://www.dogart.se

Larsson

16 januari 2011 20:31

I ett svagt ögonblick där runt nyår, fick jag för mig att jag borde ha ett motto för 2011. Det offentliggjorde jag på självaste nyårsafton.

"Det är bättre att vara omsorgsfullt overksam
än att arbeta slarvigt"

Det är DET som jag nu jobbar på!

 
irene

irene

16 januari 2011 17:13

Bra med uppdatering, Larsson!

Rackarns trevligt fölsekalas såg det ut som! Och väldans tjusig läknng av gurra-ben. Hjalmar vågar vi inte möta en mörk natt... och sjutton vet om man vågar möta Ymer! (Kanske med munskydd?).

För övrigt anser vi som du; visst var den bra, Spiran och Svärdet, men alldeles för lite västgötar i den. Herregud de hade gjort sig bra där, bitit alla elakingar i benen. En avgjord miss från regissörens sida.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

16 januari 2011 20:23

Men Irene, hur menar du nu??...*kliar mig i huvudet*..."kanske med munskydd?"..eh...vågar man mer om man bär munskydd?!?

 
Ingen bild

A-K

16 januari 2011 21:03

Grattis Quba på födelsedagen ni ser ut att ha ett riktigt kul kalas, men det fattas nån på bilden.... hmmm Larsson var är du med din partyhatt?

Larsson

16 januari 2011 23:13

Nu tycker jag du begär underverk av mig. HUR ska jag kunna befinna mig både framför och bakom kameran? Samtidigt!!

(och kom inte dragandes med "fjärrutlösare" och andra såna teknikaliteter, de fungerar nämligen inte i Stora Skogen... ;)

 
Irene

Irene

16 januari 2011 22:23

Äsch, det blev ju fel; NÄSskydd måste det ju vara. Med tanke på hur han skrämde Quba den Skräckinjagande med sin andedräkt.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

16 januari 2011 23:11

Hmmm, du menade SÅ du...
Kanske ska vi helt enkelt säga att det är rekommenderat att man bär __skydd__ när man träffar Ymer ;)

 
Marie & Miqro

Marie & Miqro

22 januari 2011 14:33

Idag läser jag det här inlägget. I förrgår fick jag precis den boken som du rekommenderar i ditt inlägg. Är inte det ett sammanträffande så säg ;) För övrigt är det trevligt att läsa lite text också även om dina bilder är underbara! Trevligt att läsa om hur ni har det och skönt att se att Gurra är på rätt väg! Kramar till er alla och ha det bäst!!

http://www.miqro.se

Larsson

23 januari 2011 10:13

Ja, det måste man säga!
Nu får du ha högläsning för Miqro. Jag tror att han också kommer att gilla boken :)
Må gott & kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se