Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 9 februari 2011

Jag gillar....

Av Larsson - 9 februari 2011 22:49




Det  slog mig häromdagen:  Det är inte klokt vad jag GILLAR  mina hundar!!


Och då inte som i ”Oh så fina ni är, här  får ni varsin Frolic”-gillar utan som i ”Jädrar vilka sköna individer ni är!!”-gillar.


De är absolut inte världens  bäst uppfostrade jyckar, det är jag den första att erkänna. De är heller inte de lydigaste. Nä, de kan faktiskt uppföra sig som ett gäng förortsligister och vara ganska påfrestande för omgivningen.


De är heller inte några ”A-hundar”.  Alla har de något som man skulle önska mer av/mindre av/fanns/inte fanns osv osv men – då vore de ju inte just de individer som de är. Och det är ju precis DE jag gillar!



            



Jag gillar Ymers egensinnighet (för att inte tala om hans fluffiga rumpa :)  Gustens gosighet och hans tjolahopp-inställning. Jag gillar Qubas vilja att försöka förstå och göra rätt. Och  hans kel & mys-sida :)


Jag gillar deras bussiga attityd, sköna stalj och deras glädje inför allt.

Föreslår jag promenad;  Kul! träning; Yes! vila; Nice! vara ensamma; Helt ok! få besök; Skoj!  ja, i stort sett ALLT ställer de sig positiva till.

T o m mindre roliga saker som att klippa klor eller gå till veterinären.


Och sist men inte minst – håll i er nu! – jag gillar lukten av deras tassar!!!  Jodåsåatt, så långt ner i hundträsket har jag sjunkit :))

 

Som sagt, jag gillar verkligen Grabbarna, med hull och hår och jag är genuint och innerligt glad att jag delar liv och leverne med just dem! 


PS. Om nu någon undrar så gillar jag Hjalmar oxå. Nästan varje dag... ;) DS

 
 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

10 februari 2011 06:39

Och här trycker jag på "gilla knappen" ;)
Jag gillar också lukten av hundtassar, trots att det ibland påminner lite om lukten av ostbågar - som jag verkligen INTE gillar... Märkligt...

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Irene

Irene

10 februari 2011 08:30

Du har verkligen ett skönt gäng jyckar, Larsson - med tasslukt och allt. Väluppfostrad? Pah, vad är väl det jämfört med en härlig attityd?

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Utmanaren

10 februari 2011 09:30

Oj, vad jag förstår vad du menar!
Har insett med årens gång att många i min omgivning tycker jag är helt vriden i hjärnan för att jag är så kär i mina hundar, men kan bara inse att det är DE som är vridna i hjärnan som inte förstår! Som de går miste om!
Och ja, dina grabbar är verkligen fantastiska med allt vad de innebär!
(fast inte lika fantastiska som mina förstås... ;-) )
Vad sägs om en rendez vous någon dag? Hångla med varandras hundar, rita ett hus, dricka en massa kaffe och vin, äta det där som vi inte bör äta men inte kan låta bli ändå och passa på att snacka en massa strunt?
Ma casa eller Si casa?

 
Bitte

Bitte

10 februari 2011 10:23

Hej, jag heter Bitte och jag gillar huntassedoft. Ja, det var ju inte så farligt, faktiskt. Mossa, luktar mina hundars tassar. Hästars andedräkt luktar, by the way, knäckebröd och det är också gott. Dessutom ska jag be att få säga: Det är inte klokt vad jag gillar din blogg, Larsson!

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Ingen bild

A-K

10 februari 2011 13:15

Ja det vore ju INTE klokt om inte gillade dina fina gossar. Tror jag vill komma och våldgästa er i sommar :-)

 
Ingen bild

Gunvor

10 februari 2011 19:05

Jag känner som du, för mina fyra västgötatjejer. Dom ser ganska lika ut, men oj vad de är olika.
Jag gillar din blogg och dina berättelser om ditt liv med fyrbeningarna också. Tur att du gillar HJalmar också, det är han säkert värd. Enn spinnande katt att gosa med, är riktigt rogivande.

 
Ingen bild

Karin med Y,D och A

10 februari 2011 22:41

Jag gillar också mina tre flickor, mer och mer faktiskt och i takt med att de har fått fler och fler olater, precis som jag.
Tasslukt, jag vet inte, men att snusa på hjässorna ja....
Jag sällar mig också till din stora beundrarskara som gillar att läsa din blogg.

 
Ingen bild

Larsson

10 februari 2011 23:12

FÖRBENAT!!!!!!!! :((

Här har jag nu en god stund suttit och skrivit svar på era kommentarer. Mycket noggranna svar riktade till var och en av er och vad händer??
Jo - den %&#%"&%#"&& datan bestämmer sig helt sonika för att koppla ner, stänga av, logga ut!!

Jämmer & eländes elände!!!!!!!! :(

Därför blir det som så här;

Tack för era kommentarer! Ni är så snälla. Jag blir glad. Och när jag är glad då ler jag. STORT :)

Och du Utmanaren; det spelar väl ingen roll vilken "cassa" vi tar ur, bara det blir vin, vin och sen kanske lite kaffe. Visst då? ;)



 
Ingen bild

Utmanaren

11 februari 2011 09:25

Bokat!
Vi höres i luren och bestämmer en dag.

 
Kerstin

Kerstin

11 februari 2011 10:46

Jag har alltid älskat mina hundar. Dom har alltid varit min familj och jag kan gå genom eld och vatten för dom. Nu har jag ju bara en för tillfället men destom mera älskar jag henne. Dessutom tillhör även jag skara som gillar doften av tassar och köra in näsan i pälsen och bara dra in doften och mår så himla bra av det.

http://kerstinnilsson.blogspot.com

 
Gunilla

Gunilla

11 februari 2011 12:22

Det här med hundtassdoft... Hur mycket jag än älskar min Sture, så hans tassar...nej nej nej. Han har ruskig fotsvett, kanske inte fullt så hemsk som min 17-årige son har, men inte långt ifrån. Siv däremot, hennes tassar luktar lite skog o sand - helt OK - hela hon luktar för det mesta ganska gott. Man undrar ibland hur det vara sån skillnad.
Ha en go helg med vin och "hundhångel" :-)
Gunilla med Sture, Siv o Agaton

http://stureosiv.blogg.se

 
Marie & Miqro

Marie & Miqro

12 februari 2011 15:01

Jag fick faktiskt en liten tår i ögat när jag läste det här inlägget... Klart att man gillar sina hundar. Själv har jag förstås världens bästa hund och jag gillar HELA honom! Och ju mer personlighet (roliga eller mindre roliga egenskaper) desto mer att tycka om eller hur ;) Vad gäller tasslukt så har jag ingen kommentar men jag ska undersöka saken när nästäppan släpper, det lovar jag ;)
Nu ska vi ta oss ut på en liten promenad, lilleman och jag, så får vi se om det blir nåt blogginlägg hos oss senare men annars blir det nog det imorgon för då ska vi iväg och träna agility igen och det ser vi fram emot båda två :)
Slutligen instämmer jag i hyllningarna kring din blogg, men det vet du ju redan. Ha en fortsatt underbar helg och krama hela din flock (även Hjalmar) från oss!!

http://www.miqro.se

 
Anna

Anna

12 februari 2011 16:39

De är fina, dina grabbar!
Det är konstigt vad man kan tycka om de små liven, med olater och allt ;) Många som inte har hundar kan ju inte förstå hur man kan ha tre hundar - så MÅNGA! Vad ska det vara bra för liksom?! "The more, the merrier" eller hur!

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

 
Qsinen

Qsinen

13 februari 2011 10:31

Härlig läsning en söndagsmorgon som denna! Solen skiner, snön gnistrar. Vi har haft sedvanligt morgonhångel med näsan djupt i tassarna - allihop! Det blir som ett rus som går rätt opp i hjärnan. Mmmmmmm. Var Grabbarna sätter sina näsor i och njuter av skiter vi i.

http://www.dogart.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Ovido - Quiz & Flashcards