Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

www.dramatik.skriii

Av Larsson - 24 februari 2011 18:00


Här kliver man upp på morgonen. Man är glad till sinnet och känner sig redo att möta dagen.


So far so good. 


Vad man inte vet är att bara någon timme senare kommer det att utspelas ett drama, värdigt att sättas upp på vilken som helst av de största världsscenerna!!!


Ta nu någon hårt i handen för nu börjar berättelsen!


* * * * * * *


Termometern visar minus 14 denna torsdagmorgon. Vi har alla just ätit frukost och ägnar oss åt lite morgongos framför den nyligen tända brasan.

Hjalmar vill också mysa...kurr, kurr, kurr!

Efter lagom mycket kel (enligt Hjalmars mått mätt, alltså) visar han klart och tydligt att han vill besöka "bekvämlighetsinrättningen". Denna är, som så ofta ute på landet, placerad utomhus. Jag öppnar dörren, Hjalmar slinker ut, jag stänger samma dörr.

 

"Frid och fröjd - rumpan i höjd", tänker jag och går och duschar.


När jag fräsch som en nyponros kommer tillbaka till köket så tittar jag ut genom fönstret.

"Men...vad i A L L världen....? Vad är det där för en hund??" säger jag till mig själv och tar på mig glasögonen för att om möjligt utröna hundens identitet.


Och det är nu jag ser att det jag trodde jag såg inte alls är det jag faktiskt ser!!


- Men jäklar, det är ju en räv!! Och bara ett stenkast bort sitter Hjalmar!!!Räven var otroligt vacker i sin röda päls, tjocka rumpa och hade...


...ett underbart näpet ansikte!


Men hans/hennes närhet till Hjalmar gjorde att jag just då inte ville fördjupa mig i detta.


Plötsligt...


...börjar räven röra sig i rikting mot Hjalmar!


Hjalmar ligger kvar men han har full koll på inkräktaren.


Mitt i steget stannar räven, kryper ihop något och fäller bak sina öron.


Jävlar i havet, kvider jag och anar att Hjalmars sista stund är kommen.


Men attacken uteblir och istället viker räven undan.


Jaha, vad hände här då??? tänker jag förvånat men när jag tittar åt Hjalmars håll förstår jag varför.


Hjalmar tänker minsann inte finna sig i rollen som "Sitting duck"  utan börjar sakta röra sig mot räven och det är verkligen inte ett friendly face han uppvisar!


 

Räven tittar misstänksamt på den annalkande uppblåsta pälsbollen samtidigt som den på raska fötter försvinner bort bakom snödrivan.


Jag drar en djuuuup och låååång suck av lättnad. Phhuuuuuu...!!!


Sekunden senare fryser jag till is....


H J A A A A L M A R ! ! ! skriker jag, SE UPP!! Den luriga räven ligger i bakhåll!!!


fortsättning följer.....


        


 
ANNONS
 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

24 februari 2011 20:10

Meh!!! En cliffhanger såhär på torsdagskvällen!

Nåja, jag känner mig trygg med att Hjalmar kommer att jaga bort inkräktaren, det såg jag på hans not so friendly face, om man säger...

För övrig måste jag tillstå att det var en rasande fin inkräktare och vilka fantastiska bilder du lyckats ta. :)

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

 
Annika

Annika

24 februari 2011 20:12

Vilka underbara bilder, men du är ju förskräcklig som slutar berättelsen mitt när den är som allra mest spännande!! Ser fram emot fortsättningen, som jag innerligen hoppas får ett lyckligt slut.

http://quiltar-och-silver.blogspot.com

 
Ingen bild

Lars P

24 februari 2011 20:32

Vilken jättefin räv !! Jag tror att Hjalmar fixar det här så räven får nog vika ner sej men olidligt spännande blir det !!!

 
Qsinen

Qsinen

24 februari 2011 22:24

Uppskattar att storyn publiceras allteftersom skrivandet fortskrider. Men kan du vara så vänlig och SKYNDA PÅ MED FORTSÄTTNINGEN för nu är det läggdags och hur ska vi kunna sova med den oupplösta dramatiken surrande bland drömmolnen.

http://www.dogart.se

 
Bitte

Bitte

24 februari 2011 22:41

Men! Nu kan jag ju inte gå och lägga mig, ju. Dels för att det är så spännande-läskigt. Och dels för att jag riskerar att missa fortsättningen. Hur kan du göra så mot oss, dina bästa vänner i världen? Extra läskigt blev det ju för att räven var väldigt lik Beardisen i ansiktet: HU!

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Anna

Anna

24 februari 2011 23:02

Men du kan ju inte sluta mitt i!!! Biter på naglarna och inväntar upplösningen - hu, så spännande! Vilken fin räv och kanonfina bilder, mycket duktig och påpasslig fotograf, imponerad :)

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

 
Kerstin

Kerstin

25 februari 2011 01:42

Spänningen är oliiiidlig!!!! Phu tur att du tog en pause för jag vet inte om jag hade orkat fortsätta utan att stänga av datorn en stund och hämta andan. Nu hoppas jag att slutet blir gott (för Hjalmar då förstås). Fast jag tycker att räven var väldigt stilig mitt :)

http://kerstinnilsson.blogspot.com

 
Ingen bild

Pia

25 februari 2011 08:27

Åh, jag tror att Hjalmar o räven är kompisar! Micke & Molle story i kattversion, de bara leker, visst är det så? Jag vill att det ska vara så iaf. Bra att räven ser så frisk ut, ingen skabb o ingen mask i magen har jag bestämt men jag håller med föregående skrivare; snorej´med fortsättningen, det är ju´spännande ju!

 
Ingen bild

Utmanaren

25 februari 2011 10:16

Jag hade inte velat vara räv och möta Hjalmar den Förskräcklige. Asså, vilket face den killen har!! Han kan ju skrämma vad som helst på flykten!
Jag trodde att om man har 2 rottishannar och en liten fjantig kamphund så är man trygg mot inkräktare, men inser nu att det är först med en Hjalmar vid sin sida som tryggheten infinner sig.
Skicka hit honom bums! Lägg honom i ett vadderat (eller nej, det är nog onödigt....) kuvert och lägg på lådan redan idag. Vi har ett par elaka rävar här som gett sig på OjOj och som behöver veta sin plats.
Sen måste jag säga att det känns som att se bilder tagna av National Geographics bästa fotograf!! Snyggt jobbat!!

 
Ingen bild

Ninnie

25 februari 2011 10:34

Men.... så där kan du ju inte göra... sluta mitt i en så spännande skildring!! Och nu är det fredagnästanmittpådagen och ingen fortsättning på storyn... Hjääälp jag står inte ut! Vill veta fortsättningen NUUU!!

Fantastiskt vacker räv och lika fantastiskt modig (eller kanske dumdristig?) katt.

Ninnie

 
Marie & Miqro

Marie & Miqro

25 februari 2011 15:35

Men hallå!! Du kan inte sluta skriva där!! Hade jag haft nån snygging att hålla i handen hade du kunnat vänta lite med fortsättningen men jag har ingen att hålla i handen så jag vill höra slutet ;P

Jag fick lite ont i magen när jag läste det här. Läste nämligen på ett annat ställe om en räv som följde efter en hund och dess ägare och verkade inte vara ett dugg skygg... Vad håller på att hända med rävarna..? Lite fundersam kan man ju bli när man läser två rävhistorier på så kort tid...
Mycket fina bilder dock!! Som vanligt...
Ha en mycket trevlig helg!! (även Hjalmar hoppas jag)

http://www.miqro.se

 
Irene

Irene

25 februari 2011 17:30

Hade jag varit räv så hade jag nog tvekat inför att ta en dust med en Hjalmar med den uppsynen... så jag hoppas innerligt att räven raskade över isen och försvann.

Väldigt fina bilder, hörredu!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Gunvor

25 februari 2011 18:50

Vad säger man som inte blivit sagt om din fotokonst? Kan bara instämma med de andra kommentarerna. Fantastiska foton och en spännande berättelse. Mera sånt och snabbt !!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se