Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 25 februari 2011

www.dramatik. skriii - del 2

Av Larsson - 25 februari 2011 22:49


Innan vi kastar oss över upplösningen i detta drama i två akter vill jag bara säga;

Tack! och Tack! och Tusen, tusen tack!!

för alla kommentarer.

Det är sååå roligt att få sån respons. För att inte tala om alla

snälla omdömen ni ger mina foton!

 

Jag blir GLAD! :)

 

* * * * *

 

Är ni redo för fortsättningen?


Eller vill ni hellre vänta till nästa vecka? Ja, ni kanske har fullt upp i helgen. Det är ju ändå Melodifestivalen och damernas störtlopp och sen har ni säkert barn/hundar/hästar/äkta hälfter/jobb med mera, med mera som ni vill spendera tid med.


Om jag blir ledsen? Inte då!!


Vad säger ni om att vi hörs om måndag? Är det nån som INTE kan då??


Så bra, alla kan! Ok, måndag får det bli!


Trevlig helg på er!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Nääe, nu skoja jag allt till det lite :)


Klart att ni ska få veta hur det gick. Jag vill för allt i världen inte vara ansvarig för att ni ligger sömnlösa hela helgen och kommer till jobbet alldeles hålögda om måndagmorgon, yrandes något om Larssons pansarkatt och dennes eventuella hädanfärd. Det kanske i värsta fall får er chef att allvarligt betvivla er mentala hälsa och det i sin tur skulle leda till ett entledigande. Och att bli ansvarig för en stigande arbetslöshet, det är VERKLIGEN det sista jag vill.


Så, här kommer då (ÄNTLIGEN!) fortsättningen!


* * * * *


En kort resumé; torsdag, räv, katt, jag skriker...


Men inte lyssnar Hjalmar på mitt gälla skrik. Nejdå, han fortsätter på den väg han slagit in utan en tvekan i steget. Den luriga räven hukar bakom drivan...


...och FÖRBLIR i den ställningen tills Hjalmar passerat. Först då kommer han fram, tittar läääänge efter, vad jag nu inser är, PANSARKATTEN Hjalmar!


Sen nosar den lille Mickel i Pansarkattens fotspår...


... och ställer sig sen med nedhukat huvud och...jo, banne mig!!!...han....


... L I P A R ! ! !


Jag skrattar så jag nästan trillar omkull :))


Sen väller sympatin över mig som en jättevåg.

- Men du lilla räv, är DET allt du har att sätta emot en katt? Må vara en av pansarmodell, men ändå...Nu nöjer sig inte Mickel bara med en förstulen lipning. Nej, för att verkligen visa att han sket fullständigt i den i hans ögon, fåniga katten så gjorde han bokstavligen det.


Sket, alltså...


Glad och nöjd med att ha demonstrerat sitt ogillande på ett så "vuxet" sätt, lommar räven så slutligen iväg.


Jamen...HERREGUD ÄNDÅ!!!


När det kommer till "Hur gör djur"  har vi nu fått lära oss att djurens värld inte skiljer sig nämnvärt från människans. Det är ganska mycket "sandlåda" över båda! ;)


* * * * *


För den som nu oroligt tänker;

räv = dvärgbandmask = smittad katt / smittbärande hund = sjuk hundägare

kan jag rekommendera SVA´s  hemsida.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yvonne och Racke

26 februari 2011 06:04

Och JAG blir glad av din blogg och dina fantastiska foton! Men det är inte konstigt att Hjalmar måste ta på sig rollen som Pansarkatt, eftersom hans matte står kvar vid husknuten med en ivrigt rasslande kamera i stället för att med mod i barm rusa sta till den lille kissens undsättning.

 
Ingen bild

Britta ,Eztah, Nicke

26 februari 2011 07:11

Iiiihhhh så spännande!! Dina bilder är fantastiska! Jag instämmer i hyllningskören och gör vågen för dig!

 
Annika

Annika

26 februari 2011 10:10

............ nu kan jag äntligen andas ut. Har ju hållit andan sedan jag läste akt 1 i denna rysligt spännande historia!
Vilken pansarkatt och om igen vilka fantastiskt vackra bilder. Har suttit och tittat på dem om och om igen!

http://quiltar-och-silver.blogspot.com

 
Ingen bild

Karin med Y,D o A

26 februari 2011 10:24

Nähä du Larsson så lätt blir man inte med dvärgbandmask.
Vilket äventyr, vilka bilder, ett stort tack till dig Larsson att du delar med dig.
Kram o Trevlig Helg

 
Ingen bild

Lars P

26 februari 2011 10:35

Tack Larsson för att Du förgyller tillvaron för oss med alla trevligheter !!!

 
Solweig

Solweig

26 februari 2011 12:26

Vilka fantastiska fotografier. Jättehärlig historia. Du borde bli naturfotograf på riktigt!
Sällan man får se nått liknande.

http://superninja.bloggagratis.se

 
Ingen bild

A-K

26 februari 2011 12:39

Haha du är underbar Larsson!!!

 
Ingen bild

dagny

26 februari 2011 13:49

Du är en mästare med kamera, och räven vilket underbart exemplar nog den friskaste jag sett på många år.Hjalmar är ju bäst som alltid,måste ha en del år på nacken nu.Kram

 
Kerstin

Kerstin

26 februari 2011 17:21

Det var nästan så jag inte visste om jag skulle våga läsa resten av äventyret. Men så tog jag sats och så skönt att du har en Pansarkatt:-) Stackars räv, tog till det västa han kunde, lipade och sket i allt.
Jag tycker räven är bedårande!

http://kerstinnilsson.blogspot.com

Larsson

26 februari 2011 19:31

Jaa, DET tycker jag också! Även fast den förorenade på tomten :))

 
Ingen bild

Larsson

26 februari 2011 20:05

Yvonne; Men Hej!! Kul att du tittar förbi!

Du ska veta, jag stod inte ens runt knuten. Jag stod inomhus! Och det var inte utan att jag slets mellan "Rädda katt i nöd" å ena stunden och "Nu jäklar har jag chansen! Full glugg, Larsson!!) å andra sidan.
Ja, herregud som man är ändå :))

Britta; Hej tjejen, det var inte igår! Men nu blir jag ju ryyysligt nyfiken - "..."Nicke"???
Har du blivit med valp? För inte har du väl skaffat dig en apa?? (tänker på Nicke Nyfiken )

Annika; Men kära värld, DET var ju inte meningen!
Nu får du se till att andas ikapp. Men se upp så du inte går över i hyperventilering! Ser ju inte så fränt ut att sitta vid middagsbordet med en bruna påse framför munnen ;)

Karin; Tack själv! :) Bye the way, Gurra undrar om flickorna skulle vilja träffa honom. Kanske leka "Sportlov"?

Lars P; Tack själv för att du (och alla andra)vill läsa. Utan er skulle det bli RYSLIGT tråkigt att skriva blogg.

Solweig; Men sååå snällt sagt!! *blir alldeles generad*

A-K; Det är du oxå!! :)

Dagny; Jodu, liten Hjalmar fyller elva i år. Kommer du ihåg när han var nyinflyttad? Trodde man väl aldrig att han skulle bli en sån "vaktattackkatt" och inte heller att hans päls skulle bli så....OMFÅNGSRIK!!! :))

 
Ingen bild

Pia

27 februari 2011 09:36

Puh, det var ju skönt att veta att Hjalmar OCH räven är ok! Antar att äventyret inte är slut än även om Hjalmar satt sig i respekt rejält. Vilken fart du har där på nya "boendet", lugn o ro på landet får liksom en ny mening, ;-). Kram.

Larsson

27 februari 2011 19:57

Yes, på landet händer det saker. Jämt och samt och hela tiden! :)

 
Weird-life

Weird-life

27 februari 2011 15:57

Äntligen kom uppföljaren! :D
Och en sak till vill jag säga/skriva: Wow, vilka bilder. Hur lyckas du egentligen, är det tur,skicklighet? vad? :)

http://www.weird-life.bloggplatsen.se

Larsson

27 februari 2011 19:56

Kul att du gillar mina bilder!

På frågan hur jag lyckas...jaa du, skulle säga att ALLT hänger på TT, som i Tur och Tillfälle!! :) Och en duktig kamera förstås!

 
Irene

Irene

27 februari 2011 15:59

Men jösses, vilken dramatik det är på din tomt, Larsson! Jag begriper inte hur du hinner jobba, vem skulle vilja åka från något sådant?

Hjalmar - en redig

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

27 februari 2011 19:49

Hinner gör jag nog, fråga är mera varför jag vill. Fast...*tänker*...vet´e sjutton om jag verkligen vill??...*tänker mera*...
Nix, allt handlar om "måste"! Trist men sant.

MYCKET roligare (men ljug) vore det om jag sa;
"Nej, hinner gör jag inte men det gör inget för jag behöver inte jobba!" :))

 
irene

irene

27 februari 2011 16:00

men herregud, din blogg svalde min kommentar innan jag var klar! Så glupskt och hialöst av den.

"Hjalmar, en redig grabb!" skulle det ju stå. Och att räven var rysligt söt ändå.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

27 februari 2011 19:50

Japp, i det Larssonska hushållet hugger vi snabbt och utan urskiljning, på allt. Det gäller även bloggen :)

 
Qsinen

Qsinen

27 februari 2011 21:19

Lyckligt slut!!! Och båda vann. Pansarkatt och Listigräv. Och formidabelt foto. Tack!

http://www.dogart.se

Larsson

27 februari 2011 22:10

Det är du (+ alla övriga läsare) som ska ha tack för att läser (och tittar) på allt stoll som jag lägger ut på denna blogg!

 
Ingen bild

Utmanaren

28 februari 2011 11:28

Har du lagt Hjalmar på lådan än?
"Mina" två rävar har cirklat runt huset hela helgen och undrar var deras lille smakbit OjOj gömmer sig. Jon med liten bjäbbande Ella i släptåg försökte visa sig på styva linan i lördags genom att springa efter staketet och tro sig vara läskiga, men jag betvivlar att de når upp till Hjalmars nivåer i rävarnas ögon.
Så, slicka igen kuveretet nu och lämna till närmaste postkontor. ojOj vill gå ut!

Larsson

2 mars 2011 20:39

Jag lovar, jag HAR försökt! På alla upptänkliga sätt, faktiskt men...ja, kuvertet fick liksom fötter! Kan inte fatta så STELA ben en katt har, helt omöjliga att vika ner i ett kuvert!!
Gjorde även ett försök med en kartong men det var om möjligt ÄNNU VÄRRE!! Hur jag än vek ihop och tryckte till så nog f-n, stack det ut nån kattdel!! En tass, två svansar, *eh...kanske var en svans och ett ben, svårt att se skillnad när allt bara är lurvigt* ett gäng morrhår ja, you name it...

Kan du inte bara printa bilden på Hjalmar och hänga upp vid staketet? Frågar du mig så kommer det funka kanon. Och inte bara på rävar. Nej för tusan hakar, sorkar, möss, vilda tamfåglar, lösspringande grannar m m kommer även de att hålla sig far, far away!!!

 
Ingen bild

inger

2 mars 2011 12:10

Hej Lena! Vilka härliga bilder. Jag har också en räv som stryker omkring här, det kanske är samma?
Mina tre katter finns med på Allas blogg "Gunilla och Frasse" gunillaochfrasse.allas.se/nya-vänner-tre-delikata-missar-med aptitretande namn/ Kika gärna! Hejdå från Inger/Täppan

Larsson

2 mars 2011 20:55

Kul att du har hittat till min blogg! :)

Absolut säkert samma räv! Vad säger dina missar om Mickel då? Han låter väl bli de, hoppas jag. Annars får du kalla på Hjalmar så styr han säkert upp vem som får göra vad :)

Må gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se