Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 9 maj 2011

Hänt i helgen

Av Larsson - 9 maj 2011 09:26

  

Grannen bjöd på middag i fredagskväll. Glad tackade jag Ja! till detta och infann mig uthungrad vid utsatt tid. När magen stod i fyra hörn tackade jag artigt för mig och drog mig tillbaka till mina rum.


Nu är väl detta med "mina rum" en sanning med modifikation eftersom jag i stort sett bara har ett rum i min lilla stuga. Jovisst förstår ni, stugan är så liten att det inte ens finns plats för en garderob. Fast det kan ju kvitta lika, slipper jag ju jobbet med att städa den. Garderoben, alltså ;)Sen kom lördagen och då ringde grannen och bjöd på middag. Grillat skulle det bli, med potatisgratäng. Topp! utropade jag glatt och infann mig utsvulten på utsatt tid.  

När maten var uppäten stånkade jag fram ett Tack! och vankade däst och nästan dräktig, hem till mitt rum.


Efter detta kom söndagen men ingen inbjudan från grannen (visst var väl DET märkligt eller hur??) 


Nåja, jag får jag väl ordna nåt själv då, tänkte jag

 

- Hörrni Grabbar, vad säger ni om att äta ute idag?

 

De tände direkt på idén! Ymer blev alldeles till sig och....


 


började dra och rycka mig i tröjärmen. Budskapet han ville få fram var nog;

 

Mat!!! NUUUU!!!!


Typ.Quba som inte riktigt greppade det där med att "äta" men som mycket väl förstod "ute", tog sin boll och sprang glad i hågen ned på ängen.Gusten var inte sen att hänga på, glatt ylandes; Vi ska äta ute, vi ska äta ute!!  Väl nere på ängen visade Ymer de andra sin tolkning av "äta ute".


- Du menar alltså att vi ska äta det här??  


- Japp, det kallas sallad, serru ! Sketanyttit´ 


- Sa...tugg, tugg...llad, sa du. Asså, jag är tveksam... 


Beta, beta, tugga, tugga...

  


- Tja...sååå äckligt var det väl inte. Tror jag....

 

Här fick jag rycka in och förklara för samtliga att beta gräs inte stämde med min syn på uteätning.


- Jag menar att äta på restaurang eller att den hemlagade maten bärs ut på altanen och inmundigas där. Förstår ni?

 

Tre jourhavande fågelholkar stirrade nu förvånat på mig och såg ut att tänka att människan, det är allt en mystifik varelse. Äta ute och sk-ta inne, typ...Sädesärlan for ivrigt runt på ängen. Han kanske också vill prova på att äta ute ;)Hundarna och jag tog vändan förbi sjön.Jag hittade en gammal potta och började genast fundera över hur den hamnat där mitt i naturen. Vad som eventuellt varit i den ville jag däremot INTE fundera över!  Satte oss en stund och tittade på liljekonvaljen i hopp om att få se den slå ut. Insåg efter ett tag att det nog skulle ta mer än en stund så istället begav vi oss hemmåt.  Tittade till mina odlingar och kunde konstatera att...  jädrar, vad det....inte händer mycket.


Bäst som jag stod där och studerade den icke-växande odlingen gjorde Ymer sig hörd.


- Hörru, nu är jag hungrig! Äta ute eller inne eller borta spelar ingen roll bara jag får käk!! 


Och så fick det bli, middag på altanen.Först åt Grabbarna.


I samma veva dök Hjalmar upp. Han trodde vi hade knytis så han kom med egen mat.

  


- Schysst idé å käka ute, du Morsan...  


...smakar ju så mycket godare! ...krasch, krasch, slurp...  


sa Hjalmar och sög i sig det sista av råttan.


Alltså, jag vet inte vad som hände men någonstans i höjd med det sista slörpet  tappade jag aptiten. Fullständigt!!

 
ANNONS
 
Jeanette och Dino

Jeanette och Dino

9 maj 2011 15:39

ja usch Larsson.... Det där med katter som kraschande och slurpande drar i sig råttor har jag lite svårt för jag med. Förstår att du tappade aptiten. stackars lilla råtta.

http://jeanettesochdinosblogg.blogspot.com

Larsson

9 maj 2011 20:56

"...stackars lilla råtta" - jahaja, du menar såå du...

 
Ingen bild

A-K

12 maj 2011 16:08

Taskig granne som bjuder så sällan, ni är välkomna allihopa hem till min balkong så kan ni få beta lite penséer :) Det är säkert sketanyttit!

Larsson

13 maj 2011 14:29

Åh tack! Pense'er som är så gott! (tror vi...)
Quba undrar om han kan få äta i köket, han tycker det låter läskigt med balkong...

 
Ingen bild

A-K

13 maj 2011 20:32

Ni är såååå välkomna, jag kan nog slänga några korvar i stekpannan om ni inte vill ha penséer (kan tyvärr inte grilla då jag inte äger någon grill) Förstår att Quba tycker balkonger är läskigt, jag bor ju faktiskt högst upp = två trappor :)

Larsson

17 maj 2011 00:42

Två trappor? UPP!!!! Iiii, sa Quba, kan vi inte sitta utanför porten? På marken? På gården? Allra bäst vore om vi kunde sitta i bilen. I min bil då, vill säga.

 
Marie & Miqro

Marie & Miqro

16 maj 2011 21:06

Jag måste bara dela med mig av en bild. Jag tror nämligen att jag klår dig i konstigaste stället att hitta en potta. Min potta är nämligen inte bara mitt i skogen utan även högt uppe i ett träd. Förklara gärna för mig hur den har hamnat där ;)
Här är en länk till en bild:
http://iloapp.mariemarie.se/data/_gallery//public/27/1269799183_resized.jpg?width=308&height=464
Tack för underbara bilder, underbar text och flera skratt, precis som vanligt! :D

http://www.miqro.se

Larsson

17 maj 2011 00:39

Hmm...jo, jag tror...eller kanske inte...med den kan ju...fast det låter ju långsökt...*tänker så det knakar & pyr*...nej du Marie, där gick jag bet, ngen aning what so ever! Fast bilden var ju kul :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se