Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Dagar kommer...

Av Larsson - 17 maj 2011 00:43


och dagar går och nya titlar plitas på mitt visitkort.


Jodå, numer står det som följer;


Tillförordnad chef Hundpensionat


Potatisuppfödare - med rätt att skördaJo jo, nu blev ni allt imponerade va`? Chipsen bara frodas, liksom :)


Och från chips hoppar vi raskt över till vedtillverkning.Gott folk, om ni inte har provat att klyva ved med en sån här manick då har ni sannerligen gått miste om något! Jädrar i havet, så roligt det är!!!

 

Gnirk, gnirk, gnirk...knaaaak - klonk!

Gnirk, gnirk, gnirk...knaaaak - klonk!

Gnirk, gnirk, gnirk...knaaaak - klonk!

 

Alltså, så roligt har jag inte haft sen jag körde gamla grannens flistugg. Ni kommer väl ihåg den? Brrrrut...rassel...tugg, tugg...krrrrrsch...SCHLOPP!

 

Oj, oj, oj - tror jag måste ringa gamla granne och fråga. Tänk om jag får låna den igen då kunde jag ju köra båda maskinerna! SAMTIDIGT!!!

Jamen, tänk er själva -

Gnirk, gnirk, gnirk...knaaak-klonk!...brrrrut...rassel...tugg,tugg...krrrrsch..
.SCHLOPP!!


Oooo, då skulle jag sjunga; "Just idag är jag stark, just idaaag mår jag braaaa..."När jag inte tillverkat ved så har jag tänkt.

Bl a har jag tänkt på hur många nyanser av grått det finns.Det finns ljusgrått, mellangrått, grågrått, gråblått, mörkgrått, klatchigt grått, cementgrått, betonggrått, kommunalgrått, silvergrått och en lång radda andra jävla grånyanser!!

Alltså, jag klara inte det här, jag bryter snart ihop! Varför kan det inte bara finnas EN grå nyans att välja på?? *kryper hulkande ihop i fosterställning*
En som är långt ifrån ett sammanbrott är Quba. När han väl fick en ny boll var krisen avvärjd och det strålar "Filbunke" om hela honom!Strålade gjorde det också om den här dygnhögen. Eller mera stank, kanske. Detta mina vänner, är nämligen äkta vildsvinsdynga och den hade grisen lämnat på vår bästa skogstig! De kan tydligen inte läsa. De heller...

Eftersom det var relativt färskt blev jag lite vaksam och plötsligt......fick jag syn på den! OOOOOiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! ! ! ! ! ! !
Mina bilderböcker som jag knåpat med under våren, har kommit. Jag blev riktigt nöjd med resultatet! När jag satt där och bläddrade började jag fundera på om jag inte skulle ta och göra en barnbok. Det konceptet ligger ju liksom för mig; många bilder och lite text ;)


= = = = = = = = = = = =


SAGAN OM PIFF OCH PUFF

 

Det var en gång en...

 

 

Piff och en...


 

Puff.


En dag flyttade den stora stygga svarta vargen in och...sen levde de lyckliga i alla sina dar.

 

Snipp, snapp, snut

så var sagan slut.

 

 


= = = = = = = = = = = = =


Fotnot; För den synsvage vill jag bara göra ett förtydligande - grisen på bilden är INTE ett vilt svin! Hade det varit det hade jag INTE stannat kvar för att fota.


Eller hade jag det? Hmmm.....

 
ANNONS
 
Irene

Irene

17 maj 2011 10:44

Klart du hade stannat kvar och fotat, det är jag övertygad om. (Och sen hade du sprungit snabbt som f-n...)

Den bilderboken, den köper jag! Kan man få den med dedikation?

För övrigt röstar jag på "klatschigt grått". Kommunalgrått tycker jag inte ALLS passar in, vare sig på dig eller dina grabbar.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

17 maj 2011 21:01

Du Irene, jag tar inte det som en röst, jag tar det som ett beslut. Jösses, så bra det kändes!! *andas ut och sträcker ut kroppen*

Sen undrar jag; det där dede..didi...äsch, strunt samma. Jag skriver;
Till Irene & hennes enastående Huligan

 
Ingen bild

A-K

17 maj 2011 15:25

Jag tycker du ska måla huset cerise så matchar det vildsvinet! Mycket fin saga du gjort, jag har också funderat på att skriva barnböcker, vi kanske skulle bli kompanjoner?

Larsson

17 maj 2011 20:50

Men vilken idé!! Vi skulle kunna sitta på din balkong och knapra penseér (eller nåt annat skoj som du "lånat med hem från jobbet") och sen skulle vi ha Nobelpriset som i en liten ask. Häpp!

 
Lotti

Lotti

17 maj 2011 17:48

Hej (eller hejje,s om man säger i Västergötland)!! Vad kul att du är tillbaka, och vad roligt att läsa om allt... Myror, och Piffar och Puffar och Stora vargar, Pansarkatter, (O)vilda svin, kloklippning och uteätning. Och sedan lite tråkigt att läsa att kursen inte var rolig... men insiktsfullt av dig att droppa den tycker jag. Glädje är ju liksom din grej, tycker jag, och då ska ju inte någon sabla kurs få komma och sno den! Ju.

Stor kram till dig, och blöta pussar till grabbarna!

http://www.bassholmen.com

Larsson

17 maj 2011 20:45

Tjena tjejen! Kul att du dyker upp sådär by the way :)

Jo, det händer diverse i omgivningarna just nu och då göre sig icke tråkkurser besvär. Så ÄR det bara!

Kram & Hej!

 
Qsinen

Qsinen

17 maj 2011 19:33

Vi lite mera flegmatiska skåningar låter oss inte så lätt imponeras, men det kan inte hjälpas en och annan ögonbrynshöjning blir det. Framförallt är det intressant att ana vilken utstyrsel som gömmer sig i skåpen där mittiskogen. Ställer mig omgående på kö för ett signerat ex barnbok om Piff, Puff och Quba.

http://www.dogart.se

Larsson

17 maj 2011 20:40

Hahaha, jo det kan jag nog säga att mina gömmor liknar nog inte andras gömmor.
Och vi får väl alla vara tacksamma så länge inte jag ikläder mig nämnda persedlar ;)

Kan för övrigt meddela att du har plats 2 i kön ;)

 
Bitte

Bitte

20 maj 2011 22:02

Åh, jag älskar sagor med lyckligt slut – som den här. Mera! Bara en till, Larsson! Men vedtuggare ska du akta dig för för annars kan du bli som Jeppe Stridh.

http://www.dietdog.se/dogblogg

Larsson

20 maj 2011 22:46

Nej, nu får du allt lov att sova. Klockan är jäääättesent förstår du. Seså, natti natti!

PS. Jag lovar att akta mig. Jättenoga!!!! DS.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se