Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 13 juni 2011

Grävning med "grundstötning"

Av Larsson - 13 juni 2011 02:58


När man ska bygga ut är det bra om man börjar med grunden. Och för att göra en grund behöver man gräva, och man gräver allt annat än grunt.Jag satt förstås på första parkett, redo att rycka in med goda råd (host, host) om problem skulle uppstå.


Och rätt som det grävdes så hände det som man inte vill ska hända. Från ingenstans dök det upp en vattenledning och...ja, jag behöver nog inte säga mer...När vattnet forsar, och det på HELT fel ställe!, då blir man lätt...man känner...man tappar...ja, man blir liksom lite %&%¤#"&#%&!!!!!


Och det blev jag och utbrast i ett; Oj! Så det vart...Ska jag ringa Röris? frågade jag medan det spekulerades i vad? hur? och framförallt vad göra?Ymer frågade också, fast det handlade mera om han kunde vara till någon nytta.- Tjena gubbar, behöver ni hjälp?- Hörru, hör du inte?? Jag frågade om ni behöver hjälp!

 

Ring Röris! blev svaret men det var riktat mer till mig än till Ymer.Jag ringde och inom en halvtimme var Röris på plats och återställde ordningen. Eller iaf vattnet ;)


Att han var så snabbt på plats och kunde fixa allt gjorde att de andra gubbarna misstänkte att Röris faktiskt inte var en riktig röris.


 - Nämen det vet ju alla att ringer man en rörmokare så tar det två dagar innan han dyker upp. Och då tittar han bara! Sen åker han hem för att hämta grejer och på den vägen är det sen, sa Grävmaskinisten och sneglade skeptiskt på Röris.


Hahaha, ja ska det j*vlas så ska man iaf ha roligt åt det. Blir så mycket lättare då :)


Nåväl, efter denna lilla malör så fortskred allt enligt plan...och vi kunde skåda berget i dagen.Ymer som haft fullt sjå med att övervaka grävningen...satt flämtande på altanen och kände stor lättnad att arbetet var klart.

ÄNTLIGEN kunde han ta rast - vila!


Nästa steg blir att gjuta plint. Det borde ju gå som en dans.... *hoppas, hoppas* ;)Före 


Efter  

 
ANNONS
 
Irene

Irene

13 juni 2011 06:05

Så du menar, Larsson, att "oj, så det vart" kan kvala in i kategorin "goda råd"? Hm.... jag tycker ju att Ymer verkar mer handfast i sitt medhjälpande, det får jag nog säga.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

13 juni 2011 06:26

Jasså...du tycker SÅ du...

 
Ingen bild

A-K

13 juni 2011 09:32

Ohh ska du ha swimmingpool Larsson, trodde du hade nära till sjön? Tur att Ymer styr upp det hela, han ser dock verkligen ut att behöva semester :)

Larsson

13 juni 2011 21:46

Med tanke på den senaste tidens värme så har jag faktisk funderat starkt på att skippa utbyggnaden och istället omvandla utgrävningen till en pool.
Och på vintern kan jag ju göra en hockeyrink av hela middevitten och sen bjuda in Foppa :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se