Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Tveksamma budskap

Av Larsson - 20 juli 2011 00:13


I måndags var jag ute och for på vägarna i min bil. Målet var den lokala bygg- och träaffären där jag skulle beställa list och läkt och böjar och rör. Mycket är det när man bygger till ;)

 

Nåväl, nu var det väl egentligen inte det jag skulle berätta utan om den skylt som satt utmed vägen till nämnda affär. Där utmed vägkanten hade någon satt upp en stor, vit skylt med texten;KÖR


SAKTA


BARNJag måste säga att jag blev smått fundersam, skyltens budskap var inte direkt glasklar enligt min hjärna. Vad ville man egentligen ha sagt?


Var det månne en uppmaning till barn att köra sakta?

Eller skulle man gasa på för att det fanns långsamma barn??


Medan min hjärna hade fullt upp med att processa informationen så hade jag passerat både skylt (och ev barn) med god hastighet och det var först efter nästa vägkrök som jag kom till slutsatsen att skyltens budskap nog var att man skulle köra sakta för att barn kunde uppehålla sig vid vägen.


Och vad vill jag ha sagt med detta? Tja, att det finns olika sätt att skriva skyltar och det finns olika sätt att tolka dem. Och sen finns det hjärnor som arbetar med olika hastigheter ;)


Här är en annan variant på samma tema.


 


Alltså, jag tycker att skyltars budskap ska vara glasklara. Det ska inte råda det minsta tvivel om vad som gäller.


Som den här, t ex ;


 


En SÅN ska jag sätta upp på min väg! :)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se