Ymer Gusten & Co

Alla inlägg under september 2011

Av Larsson - 15 september 2011 08:16


Det går framåt med bygget. (även om jag inte kan sticka under stol med att jag önskar att det vore klart nu. Eller ännu hellre, i förrgår!)

Just nu är det en form av "flerfrontsbygge" vilket gör att jag framlever mitt liv i köket bland flyttkartonger och byggdamm. Nåväl, det är bara att bita ihop och se framåt mot dagen K som i Klart!


Fasadbelysning har kommit på plats. Mycket bra nu när det blir mörkt redan vid 20-tiden.


 


Ny takbeläggning är på gång. Kommer att förvandla min lilla stuga till ett riktigt hus :)


    


Vardagsrummet håller på att ta form. Öppningen som ni ser mitt i bild är inte en dörröppning! Nix, där ska det sättas in ett stort fönster så att jag, och framförallt Ymer, kan ha full uppsikt över infarten.Titta vilket snajsig kontakt (?) jag har fått i taket!


 


Elektrikern fick också i uppdrag att byta den antika elcentralen.

- Det fixar jag, sa samme elektriker glatt och kastade sig över uppgiften.


När jag en stund senare kollade hur arbetet fortskred, reste sig håret i nacken och jag utstötte ett litet G U  L P ! ! !


 


Det såg minst sagt lite....lite....trassligt ut och jag satte allt mitt hopp till att han, elektrikern alltså, INTE var släkt med Lukas. Ni vet, han som uppfann mörkret...


   


Några timmar senare kunde jag dock andas ut!  Alla trådar snyggt förpackade i ny central och allt fungerade till full belåtenhet.


  

- Vad gör du i garderoben? 


 

- Ahh, du leker! DÅ vill jag va´me!!


 

- Schysst gul och plastig pinne du har, den skulle jag kunna gnaga sönder på inga sekunder alls. Vill du se?

 

Det ville nu inte hantverkaren.


Tyken typ, konstaterade Quba och gick iväg för att om möjligt, hitta någon annan som ville leka.

 

En blomma i ett bygginlägg...hm, hur tänkte jag här??


   


Sovrummet har nått stadiet Låtom oss spackla!  Och med "oss" menar jag Målarmästaren :)


  


Häromdagen var det dax att öppna mellan gamla och nya delen. En riktig högtidsstund må jag säga! Då först blev det ju liksom ett hus och inte bara en gammal del med en tillbyggnad. 


Japp, då hade man en ingång till vardagsrummet då! :)

   


Grabbarna kollar nyfiket ut över de nya domänerna.


    


Efter att ha öppnat mellan gamla och nya delen fortskred arbetet...


 


med att riva väggar. Här för att skapa en större hall.

  


Man upptäcker tidigare ägares inredningssmak när man river :)


  


Sen revs det för nya badrummet.


 


Här ska det bli tvättstuga! Visserligen delar den rum med duschen men det låter ju flottare att kalla den delen för tvättstuga ;) Fönstret ni ser till höger i bild ska bytas ut mot en altandörr. Blir finemang att kunna gå direkt ut och hänga tvätt. För att inte tala om att kunna ta in blöta och leriga hundar direkt i badrummet utan att först gå via hallen.

Som sagt, det går framåt med bygget. Idag kommer röris och sen står elektrikern i tur. Efter honom kommer snickaren som följs av plattläggaren och sen är det åter tur för elektrikern som i hälarna har både plattläggare och röris! Jodå, nog är det fart i byggsvängen, alltid :)


   


Ta nu en ordentlig titt på min nya pump för den kommer ni inte att få se när ni kommer på besök. Såvida ni inte vill krypa ner ca 50 meter i dennes bohåla, förstås ;)

ANNONS
Av Larsson - 12 september 2011 22:29


Jag förstår ju att ni efter att ha sett gårdagens (läs; i förrgår. Jag ligger liksom lite efter i bloggandet) smakprov, ivrigt sitter och väntar på fortsättningen. Och här kommer den!


OBS! Det hela kommer att illustreras med väääldigt många bilder med snarlika motiv! Så ni som känner att det här med skydds är av föga intresse, ni kan ju passa på att dricka kaffe eller peta navelludd :)


- Du Morsan, vad ÄR det nu du har hittat på att vi ska leka?  


- Jo, nu förstår du Quba, nu ska vi leka "Bita buse". Kommer bli kul som attan!


Det hela började med att få Quba intresserad av liten mjukisärm.

Jodå, mjukt och mysigt är viktigt för stora starka skyddshundar :)


Figuranten lekte och lekte och...   


Quba tittade och tittade.


Tills...


han tröttnade på den retliga figuranten och satte tänderna i mjukisärmen! 


Sen utspelades en kamp som... 


Quba naturligtvis vann! Dutti, dutti schefur :)


- Mattes bästa Quban, du ska få ett så HÄR stort ben när vi kommer hem!   


Sen fick Quba vila en stund i bilen och jag fick sitta på bänken och se och lära av de andra ekipagen. Och det är MYCKET att lära, jösses amalia!


Efter lunch var det dax igen. Den här gången gick man från mjukisärm till  "vuxenärm" och här var Quba både "med" och "på"...


 Han laddar och....


 och kör den fruktade Krumsprångsattacken!!!


Men den misslyckas och han tvingas springa ikapp busen och ta honom i flykten.


Vi monterar bort busen från Quba och gör om övningen.


Nu är Quba v e r k l i g e n med i leken och beslutar sig för att byta till Förvirra-fiende-taktiken.


    

- Hörru du du, nu ska du.... D Ö D E N S  D Ö ! ! ! !  


-  Näääe, skoja bara! Spring du, jag lovar att inte bita dig...


- He he he, fattar inte att du gick på den finten?!? LOOOSER ! ! !

 

Det sista instruktörerna ville testa var att låta Quba gå på Revir! helt lös. Uj, tänkte jag, snacka om snabbkurs ;) Men eftersom Jonas och Frida vet vad de håller på med så kände jag mig fullständigt trygg över deras beslut.  

 

Stilstudie av engagerad instruktör. - Heja Frida, ta busen!! :)


Jycken är ju inte så oäven han heller...


      

Aber genau...eine schutzenhunden mit klös i :))

Omdömet över denna första prova-på-dag blev att Jonas log stort och Frida skrattande klappade mig på axeln och sa; Du, det är allt en riktig björn du har!

Och det gladde mig storligen, ÄNTLIGEN fick jag svar på frågan som jag ställt mig så länge: Är Quba verkligen en schäfer?

Och nu vet jag - han är ingen schäfer, han är en björn!!!

  

Jag vet inte vad ni tycker,  men kan man inte här ana en viss stolthet hos hund & förare? Jag menar bara ett liiitet uns av ödmjuk JÄDRAR-VA-VI-ÄR-BRA!!-stolthet?? :D   


 

  

Bonusbild att klicka på!

 

Fotnot; Vill bara förtydliga att jag är medlem i Föreningen för Utropstecknets Bevarande!

ANNONS
Av Larsson - 11 september 2011 22:55


I lördags var det dax att infinna sig som åhörare på en skyddskurs för Frida och Jonas Wallén. Det här var inte en direkt följd av händelsen häromnatten utan var planerat sen länge, men lägligt kom det, det kan jag inte sticka under stol med ;)


Jag har ju klurat på vad jag & Quba ska träna och skydds är en bruksgren som jag aldrig varit i närheten av förut. Kunde ju vara kul att fylla den kunskapsluckan, tänkte jag.


Nu blev det inget av med åhörarbiten eftersom jag blev erbjuden att gå med Quba då de hade ett återbud. Klang & jubel, tänkte jag och tackade JA! JA! JA! till erbjudandet :)


Nu börjar klockan pinna på och imorgon går reveljen i ottan så jag berättar mera en annan dag. Tills dess bjuder jag på två "smakprov" ;)


Sådan herre, sådan hund och like förundrade var de över detta med skyddsträning :D


Men järnspikar - har ni NÅGONSIN skådat något så vackert?!? sa hon som inte kunde stava till blugsammhett :)

Av Larsson - 11 september 2011 18:41Jessika (hon med www.rottisar.eu ) undrade var "Hasta la vista" Helmer var någonstans.

- Helmer??? tänkte jag lite förbryllat, men kom sen på att hon måste ju ha menat Hjalmar. Jodå, jag är inte bara blond, jag är snabbtänkt också ;)

 

Nu ÄR det ju inte så konstigt att det blir en viss förvirring när det gäller namnet på min fyrfota lurviga vän, han har ju uppträtt under både Tjocka Trisse, Pansarkatten, Missen och Kattrackarn´ så att lägga till ett Helmer gör ju varken till eller ifrån :)


Men som svar på din undran Jessika, här är han!
Fast nu blir jag liiite osäker, är det verkligen han?!? Tycker liksom det saknas nåt...kan bara inte sätta fingret på vad det kan vara...

Av Larsson - 9 september 2011 22:39


Nu är det fredagsmys hos Larsson vill jag lova!! (som oxå tillhör utropstecknets fan club ;) 


Har grundat med ost och vin av det röda slaget och nu blir det snart hopp i säng.

Jodåsåatt, ibland får man till det! :)


Vill passa på att slänga ut några bilder på mina alltid så alerta och tjänstvilliga vakthundar.


Ymer "Come on, punk!" Ysterkvist


Gusten, the great guard


 

 Make my day-Quba


Sen får ni också ett bonusfoto att njuta av. Jag har valt att kalla det;


                             Mossa på sten  Det var det för denna gång.


Nu ska jag, som sagt, hoppa i säng som, by the way, för första gången står i mitt NYA sovrum. Precis så, mitt ALLDELES NYA sovrum!


Nu ska här premiärsovas :)


* * *


Vaddå... "om jag ska sova"?

Klart jag ska sova. Vad trodde NI jag skulle göra???


Av Larsson - 8 september 2011 07:48


det är banne mig ett bedrägligt lugn. Är det inte så man vaknar av KAPOFF! så vaknar man av ett SKRIK!


I nattens mörkaste timme vaknar jag av Gustens varnande morr.  Till skillnad från hans kompanjon Ysterkvist som friskt blandar skarpa och falska larm hej vilt, så är Gustens varningslarm att ta på allvar. Jag tänder lampan och hör obekanta ljud utifrån (här kan jag säga, att det blev en adrenalintillströmning modell tsunami i Larssons kropp!!!)


Jag vacklar i beslut mellan att dra täcket över huvudet eller att faktiskt gå upp och titta efter men när även Quba går i gång i skall, då bestämmer jag mig.


Beväpnad med min Iphone (ja..jo, man tänker inte så rationellt när rädslan slagit klorna i en) går jag ut i hallen och sneglar ut i tillbyggnaden och ser väl till min fasa skuggan av en person utanför! Jag inser att vem det än är så inte har vedebörande kommit för att låna en kopp socker...


NU är det puls på Larsson vill jag lova!


Han (jag skriver "han" för det är nog bara såna som smyger runt på annans tomt mitt i natten) har nu förstått att huset både har vaknat och är fullt i hundar, så han beger sig springande från mitt hus och ut mot vägen och sen hör jag en bil som startar och åker iväg.


Kvar står jag, stel som en isstod, med tre ursinnigt skällande jyckar runt fötterna.


Vad skulle jag göra nu då? 

Skulle jag släppa ut hundarna? Nä, tänk om någon var kvar, man vet ju aldrig vad såna där kan göra med hundarna. 

Skulle jag gå ut själv? HA, skulle väl inte tro det va´?!?!

Skulle jag gå och lägga mig? Springa till grannen? Ringa en vän?


Beslutet blev att tända i hela huset, fixa en kopp fika, krypa upp i soffan med alla jyckarna tätt bredvid och invänta gryningen.


Nu är morgonen här och jag känner att jag behöver några timmaras vila. 

Av Larsson - 6 september 2011 19:28


... vem behöver rinnande vatten?


Jag menar, det går ju lika bra att surfa på nätet,


sa hon som återigen hade en strejkande vattenpump.
* ber om ursäkt för det dåliga skämtet men...tja, hjärnan kunde inte prestera bättre idag.


Av Larsson - 5 september 2011 22:56


Som Kerstin så riktigt påpekade, har man ett fungerande bredband är man i fas med omvärlden. Inte för att jag riktigt har koll på vad omvärlden haft för sig idag, jag har liksom haft fullt upp med min lilla värld. Och där handlar med mest om byggnation, byggnation och lite byggnation. Och hundrastning. Jovisst, jag har i några dagar åter varit Chef Hundpensionat. Den här gången dessutom med utökat ansvarsområde.

Jojo, man är ju en kvinna i karriären liksom ;)


I det utökade ansvaret ingick att tillse att katten fick vad den behövde. Vilket visade sig vara mat, mat och lite mera mat. Och sen ville den gå ut.

Om jag får säga det själv (å det får jag ju eftersom det är min blogg),  tycker jag att axlade detta ansvar med bravur. Kanske att jag nästa gång även får förtroendet att klappa den lilla missen också. Se DET skulle se fint ut på visitkortet det - 1:e kattklappare!


Annars som sagt, handlar det mesta om byggnation. Nu ska jag inte trötta er med en massa detaljer (de visar jag istället på bild vid ett senare tillfälle) utan jag nöjer mig med att säga att jag nu nått punkten för ett besök på det Stora Varuhuset (ni vet det där som börjar på IK och slutar på EA) Och när jag ändå är där ska jag nog botanisera lite efter hundträningsprylar också. Gurra han säger att han gärna vill ha något ny pryl att öva balans på, Ymer önskar sig en rolig mössa och Quba tycker att jag ska köpa bollar.

 - Heter man Quba kan man ALDRIG få för många bollar, säger Quba med emfas. 


Ja ja, får se vad jag kommer hem med. Bäst vore ju förstås om jag kom hem med det som besöket egentligen föranleds av, vilket är garderober, men man kan aldrig vara för säker. Iaf inte när det gäller mig ;)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se