Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2011

Skyddsträning...forts

Av Larsson - 28 oktober 2011 00:01


Det här med skyddsträning är galet roligt men RUSKIGT jobbigt. Och då är det inte det myckna springandet jag tänker på. Nej, det är den belastning min hjärna utsätts för!  Jag måste nämligen tänka. Hela tiden!!


Okej, tänker gör man väl vid all träning men det här är ju en ny gren för mig och jag måste erkänna; jag har INTE hela bilden klar för mig. Nääe, verkligen inte!

Övningarna är nya, begreppen är nya och i viss mån, även metoderna. Det är sektorövning hit och modprov dit, det är bevakning där och överfall här. Det är bitstockar, selar, expanderlinor och skyddsärmar så det bara drööösar om det och mitt i allt detta finns jag & Quba.

Det känns som jag springer där med en massa olika pusselbitar utan att ha en BLEKASTE om var i målbilden de passar!

Jamen, ni förstår ju själva - kan ju inte bli annat än hjärnsmälta!!


Quba däremot, han struntar fullständigt i bilden! Han bara kör på; - Yes, där fick jag dig! - Gubbe, kom ska du få smaka på schefurtänder! SMACK!! - Haha, där kom du allt i obalans! - Nu kommer jag och TAAAR dig!!!


Ja, så jobbar Quba och känner sig mäkta stolt över sin insats. Och jag måste erkänna att det känner jag också, stolthet över Qubas insats, alltså ;)Till nästa träningstillfälle ska jag & Quba bedriva lite hemstudier. Vi ska öva Backa - som är precis vad det låter som ;) Urkallning - typ inkallning, Sidan -  variant av Fot fast hunden ska titta rakt fram för att hålla koll på figurant och Pass på! - hunden ska ensam bevaka figurant.


Lite taktikprat


Träningen startar upp med lite sektorövningar. Hunden som är i sele och lina...


 får göra några "uppvärmningsbett".


Sen blir det till att jobba på avstånd. 

Här är det urviktigt att figuranten vet vad han gör! Det gäller ju att hunden får/har fullt förtroende för figgen så att den vågar satsa ordentligt!


Figurant gör sig beredd för att ta emot...40 kilo Quba och...


sedan "hjälpa" Qubanen bibehålla balansen genom upphoppet... 


tills alla tassar är åter på marken!


Vi övade även överfall från stillastående.


Quba har F U L L koll på "Fulgubben"...


som gör ett försök att överfalla oss men...


tja...av minen att döma tror jag han ångrar sitt tilltag ;)


Dutti, dutti schefur :)


* * *


Ett klarläggande;  anledning till att min målbild har en viss oskärpa har på INTET vis  något med instruktörerna att göra.

O nej, o nej, ingen skugga ska falla på dem!  Det hela hänger mera på att min hjärna inte hinner "photoshoppa" i den takt som jag skulle önska ;) 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lina & Quben

28 oktober 2011 07:42

Duktiga duktiga Ni!!

Kram

Larsson

28 oktober 2011 14:36

Tack! :)

 
Irene

Irene

28 oktober 2011 08:19

Näe - jag känner att det där kan INTE vara något för oss! TÄNKA??!! Hu, så jobbigt.

Däremot tror jag att Huliganen hade gillat det där med uppvärmningsbett och få vara lite macho. Han hade kanske kunnat få hugga folk i knäskålarna, längre upp når han kanske inte?

Jag beundrar även ditt mod när du blir överfallen - du ser inte ett dugg skräckslagen ut! Modiga kvinna! (Fast med en sån schefur som beskyddare så kan man väl vissla glatt vartän man än drar hän?)

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

28 oktober 2011 14:36

Precis! "Jobbigt" var ordet!! Man kan ju tycka att man borde få slippa det på sin fritid ;)

Nog visslas det mycket hemma hos oss - men det är mest för att det inte finns något lås på toaletten...

 
Ingen bild

Qsinen

28 oktober 2011 10:06

Photoshoppa!??? Kör obehandlat original vettja. Så här från läktaren ser det mest ut som din uppgift är att stå. Still. ?
Röda byxor är ursnyggt.

Larsson

28 oktober 2011 14:21

Jamen, det är ju DÅ som det blir så oskarpt. Och rörigt! Men du har rätt, mycket av mitt jobb ÄR att stå stilla. Och det är bra så att det iaf är delar av träningen som känns glasklara :)

 
Jessika

Jessika

28 oktober 2011 17:41

Kan du inte ta med Ymer och Gusten nästa gång, så de kan ta varsin vrist på gubben. Quba verkar ju inte få omkull honom ensam! Han behöver nog lite hjälp av vättarna:-)

http://www.rottisar.eu

Larsson

28 oktober 2011 19:10

Jag har faktiskt tänkt den tanken men...neeeh, det skulle nog knäcka figgen för tid och evighet och vem skulle Quba sen ha att bita i??

 
Bitte

Bitte

2 november 2011 18:24

Vilken tur att vi bogghelgade (helgbloggade gjorde vi faktiskt också!) innan ni hade blivit så där väldigt på bettet (för då hade VI varit tvungna att tänka). Men pampig är han; Qubanen!

http://www.dietdog.se

Larsson

2 november 2011 23:03

Se där, ett bra ordval - pampig - det gillade vi :)
Om du nu inte med det tänker pampig som i pamp som i Göran Persson för då vill vi hellre vara...pumpiga. Det ligger ju åtminstone i tiden.

 
Lena

Lena

14 november 2011 20:55

Jamen så väl jag känner igen mig! Jag och min yttepyttelilla Tervflicka Vittra var nämligen på skyddläger i somras. Det var naturligtvis de där Stockholmarna som lurat dit mig. Jag kände mig som en verklig pappskalle som mest stod i vägen och med lätt gapande mun tittade på hur folk jobbade med min hund. Att jag verkligen gapade fick jag bevis för efter ett par dagar, då hade jag solbrännt mig svårt, på INSIDAN av underläppen! Men det var ändå fantastiskt roligt, fast man inte fattade så mycket =D Jag tycker att du och Ssschäfern ser ut som riktiga proffs!

http://www.kogar.se

Larsson

14 november 2011 23:18

Först; tur att jag började med denna gren på den här sidan året. Jag hade INTE klätt i solbränt svalg!

Sen; det där med "proffs".... jag säger bara: fotomontage! I själva verket försökte Quba pussa figgen. Och som du vet så blir det inte många points av det.
På tal om points; Stort grattis till finfina poäng!! Snacka om att lägga ribban :))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se