Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 4 februari 2012

In i dimman

Av Larsson - 4 februari 2012 22:09


Nyss kommit in från kvällsrundan och det ska jag säga er; det känns INTE som våren är i antågande!


Jag kände mig som madame Flood i Hemsöborna när jag med knarr under fötterna stretade fram över ängen i minus 20 och med månen som enda belysning. Nästan lite kusligt. Men samtidigt tryggt,  eftersom jag hade en livvakt och två påhejare med mig :) 


På tal om madame Flood, isen har nu lagt sig på sjön och den är i högsta grad promenadvänlig. Idag blev det en tur i sällskap med granne och en strålande sol på klarblå himmel. Några bilder från dagen blir det inte. Nej, det var för kallt men ni kanske kan hålla tillgodo med bilder från en annan, liknande promenad ;) 


Även den dagen strålade solen och...


snön låg fluffig och vit.


Ymer, som alltid iklädd sin gröna boll, var på ett strålande humör.
 

Jag föreslog att vi skulle ta den "blå rundan"...  (jomen, i vår skog har vi ordning på rundorna :) 


- Bra förslag! sa Gusten och tog täten


När vi närmade oss sjön såg vi till vår häpnad att det låg som en dimma över hela sjön.


Det såg ju minst sagt spännande ut så vi avvek från tänkt runda och gick ut på isen.


Minusgrader, strålande sol, klarblå himmel, en något diffus måne och sen dimma - bara över istäckt sjö. Märkligt!


Bäst som jag stod där och funderade gjorde Gusten mig uppmärksam på att något/någon var i antågande.     

Det var grannen som (likt ett skogsrå ;) kom vandrande genom vassen.


   

Gusten blev glad för det betydde ju att han skulle få leka med tjejjerna.    

Tillsammans gick ut på isen och in i dimman...       

I direkt motljus ser det nästan ut som vi gick i en sandstorm!


Gurra slösade ingen tankekraft på hurvida det vara dimma eller snörök eller sandstorm. Nej, han var bara lycklig över att promenaden var kantad av tjejer :)


     


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gunvor

5 februari 2012 10:08

Underbara foton.

Larsson

5 februari 2012 10:24

Tack!

Jag blir så glad att du orkar och vill titta på mina bilder. Jag menar, det är ju inte så stor variation på motiven. Men det är klart, en vätte är ju alltid en vätte :)

 
Ingen bild

Lars P

5 februari 2012 11:49

Man blir glad när man tittar på Dina fina bilder !!!

Larsson

5 februari 2012 15:30

Det gläder mig. Stort! :)

 
Irene

Irene

5 februari 2012 14:15

Nä, våren känns lååångt borta - men man blir glad av så fina foton på glada jyckar! Och, som så klokt påpekas, en vätte är (gudskelov) alltid en vätte!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

5 februari 2012 15:36

Det är ju tur att naturen är ordnad så. Att en vätte alltid är en vätte, menar jag. För tänk om en vätte ibland var en...en...Beardis!? DET hade varit alldeles förfärligt!

Fast kanske inte, de verkar ju vara rätt skojiga. Har jag hört...

 
Ingen bild

A-K

6 februari 2012 22:04

Tänkte på en sak, ni har väl isdubbar och flytväst på er när ni är ute och traskar på isen? Är ju liksom rädd om er allihopa!

Larsson

7 februari 2012 07:45

Du är omtänksam, du! Men här får jag nog krypa till korset och erkänna; nej, vi har varken eller. Men inbyggd värmedräkt har vi, iaf jag ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se