Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 26 mars 2012

Canis lupus och hans vänner på bild

Av Larsson - 26 mars 2012 19:56


Ny vecka och nya utmaningar. Som att vårda magsjuk Gurra t ex. Fast den utmaningen började redan i fredags så den borde vara i mål vilken dag (kan man hoppas på timme?!!?) som helst. Sätter all min tillit till Canikur och naturens självläkande krafter!


Ska vi prata om andra utmaningar från förra veckan så blir det 1) övernattande gäster tors/fre och 2) övernattande gäst lör/sön. Ni kan inte tro så bra det känns att huset nu är klart (nåja, så gott som iaf ;) och jag åter kan bjuda in släkt, vänner, bekanta, grannar och förbipasserande för mat & prat kryddat med några enstaka (host, harkel) glas vin.

Helt klart något det kommer bli MYCKET av den närmaste tiden! :)


Men nu ser jag främst fram mot kommande veckas utmaningar, Gurra födelsedag, bil till verkstad, jobb, jobb, jobb och månadsskifte. Och just det sistnämnda kan vara en nog så svår utmaning ;)


Visst ja, det höll jag på att glömma, jag hade ju ytterligare en utmaning förra veckan! En som jag dessutom i ett tidigare inlägg (ni kommer ihåg; vild frisyr, kamera i högsta hugg) lovade att berätta mera om.

Och det man lovar måste man hålla så här kommer berättelsen om;


LARSSON OCH FREDAG


I fredags tog jag min kamera och två kamrater och begav mig till Kolmården. Målet där var varghägnet. I en timme kröp jag sedan runt i hägnet och fotade och fotade. Och fotade lite till. Väl hemkommen ägnade jag timmar åt att gå genom bildskörden och fundera på hur jag skulle presentera de på bloggen. Hur skulle jag förmedla upplevelsen?

Hur ville jag förmedla upplevelsen?


Jo, helt enkelt genom bilder på vargen, inte som någon klappvänlig attraktion utan som just det grandiosa djur som det är. Mycket nöje!

 
 


 


   


     


 


 


 


 


    


    


 


    


   


 


     


    


   


    När jag tittar på de här bilderna kan jag inte annat än förundras över det faktum att detta magnifika djur är Sveriges mest hatade vilda djur. Varför?....* * * * * *Måste erkänna att jag avstod ju inte helt från att klappa de mäktiga gråbenen. Det är ju trots allt inte var dag man har möjlighet att "hångla varg" :)   

 
ANNONS
 
Kerstin

Kerstin

27 mars 2012 12:36

Har även jag pratat med vargarna på Kolmården. Det är verkligen så häftigt som du visar i bloggen :-)
Att folk hatar vargar är helt obegripligt. Tror att det kan både handla om konkurrens om bytesdjur och att en del hundar dör under jakt (att fler dör efter ha blivit påkörda av bil är en helt annan sak). För att inte tala om okunskap och gamla traditioner.

http://kerstinnilsson.blogspot.com

Larsson

27 mars 2012 13:18

Och den konkurrensen känns som överdriven om man ser till antal fällda djur av respektive grupp. Lätt snedvriden, skulle jag vilja säga : /

Man undrar ju såååå varför vildsvinet inte väcker motsvarande starka aversion? Den dödar/skadar fler hundar, den förstör låååångt mer, både mark och grödor och den förökar sig med blixtens hastighet!!

Märkligt, för att uttrycka sig milt....

 
Jessika

Jessika

27 mars 2012 14:53

Vilken häftig upplevelse!! Så fina djur, stämmer det att de är ättlingar från vättarna:-)
Nu är jag avundsjuk.

Ang vargens icke omtycknad: Rovdjuret människan tänker med magen (stavas ibland plånboken...) Vildsvin kan ätas och köttet kan säljas. Tyvärr tror jag att det är så enkelt.

Gratulerar till en underbar upplevelse och vilka härliga bilder. Imponerande.

http://rottisvatte.wordpress.com

Larsson

27 mars 2012 18:02

Japp, det stämmer, först kom vätten sen vargen. Det kan man ju nästan se, så lika som de är!

Där slog du huvudet på den berömda spiken! Jag tror som du att det hela ENBART handlar om pengar och åter pengar. Trist :(

Ja, det var en kanondag! :)

 
Irene

Irene

27 mars 2012 19:31

Först vill jag bara undra: "några enstaka glas vin"??? Hur menar du då? Vad är det för ett märkligt begrepp?

Sen måste jag säga att nu blev jag seriöst avundsjuk! Så många långbenta vättar av vildaste slag. och den där bilden på den sovande vargen, det var Gusten upp i dagen! Underbar bild(er)!!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

27 mars 2012 20:15

Jo...alltså...jag läste det i någon tidning och ja...jag tyckte det lät bra.
Modest på någon sätt...och väldigt mycket jag.
*håller tummarna för att ingen avslöjar min lögn*

Tack! :) Kul att du gillade bilderna! Jag är väl inte alltigenom nöjd, det var VÄLDIGT skuggigt i hägnet och jag hade bara telezoomen och den är inte så ljuskänslig. Men, men man ser ju att det är vättar iaf :)

 
Ingen bild

A-K

27 mars 2012 20:02

Skumt att jag och Gurra fick magsjuka samtidigt :) Jättefina vargar förresten!

Larsson

27 mars 2012 20:06

Har ni varit på samma fest eller...? ;)

Ja, det var verkligen urmysiga vargar!! Och fina pussar fick man oxå ;)

 
Ingen bild

Lars Pi

27 mars 2012 20:11

Vilka fina bilder på vargarna !! Helt suveränt bra !!! Obs ej varghatare !!

Larsson

27 mars 2012 20:22

Det var väl det jag visste!! Det blir guldstjärna till dig, Lars! Och en gigantisk födelsedagstårta! Och världens största julklapp!! Och en redig sup till midsommarsillen :D

 
AnotherBlågg

AnotherBlågg

28 mars 2012 23:48

Men åhhhhh och ahhhhhh och ohhhhhh. Japp, jag är grön av avund men det tänker jag då rakt inte erkänna.
Vad är väl en bal på slottet frågar mängden sig när det kommer till att få träffa på Vargen?! Precis, nada!

Jag hatar vildsvin, jag är rädd för vildsvin och här vimlar av vildsvin! Jag är mkt missnöjd med det skall erkännas....

Sen tycker jag att det är väl lite dumt att bara ta ett och annat glas vin! Det blir man ju inte full på?! Väl? *flinar*

http://www.worspredd.wordpress.com

Larsson

29 mars 2012 10:00

Just precis, en bal på slottet är KLART överskattat!

Och när det kommer till enstaka glas så...nej, det är ju inget man sk(r)attar sig harmynt av ;)

 
Ingen bild

Utmanaren

31 mars 2012 08:42

Du...den där revbensbågen som en av "jyckarna" snaskade på.... Tillhörde den en av besökarna...?
För man har ju faktiskt hört och läst att vargar äter människor till både frukost, lunch och middag och rövar bort barn på väg till skolbussen.
I alla fall om man frågar en stockholmare som V E T att vargar är det farligaste som finns och därmed bara måååååste utrotas.
För det vimlar ju av vargar innanför tullarna....right....

Nej, jag sällar mig till föregående talare om vådan med VILDSVINEN!! Där talar vi om läskiga prylar!! Ge hit en bazooka så jag kan göra rent hus! Brrrr!!!
Och när ni ändå är igång. Ge hit en varg oxå. Jag är på hångelhumör. :-)

Larsson

31 mars 2012 19:18

Nu känner jag att jag måste träda fram till stockholmarens försvar. Johodå!
För det är ju folket UTANFÖR storstaden som vill utrota. Och viljan att utrota står helt i paritet med hur långt utanför storstaden de bor! Nämligen...

När det gäller hånglet...går det bra om jag skickar Wanna-be-wolf-Gurra? ;)

 
Ingen bild

Qsinen

1 april 2012 17:29

Grön! Nä jag är LILA av avund men åhhh så fina bilder den sovande är ju bara uhunderbar tänk vilken upplevelse att bara andas samma luft som gråbenen och jag hatar varghatare och tycker dom är sorgliga och så tycker jag det är orättvist att man tar sån hänsyn till räven att man stänger in hönorna varför stänger man inte in fåren nä stäng in dom tvåbenta fårskallarna! Vet ja!

Larsson

2 april 2012 04:09

Det var ju en idé!

Men då tror jag att Gulla/klappa-konceptet kan strykas...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se