Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 2 april 2012

Ugått ur sortimentet

Av Larsson - 2 april 2012 19:54


Här skulle ni ha kunnat läsa dagens inlägg.


Om det hade blivit något.


Jasså, har det varit en SÅN måndag! kanske ni säger och nickar igenkännande.


Nej, det har det inte. Det hela handlar helt enkelt om att Svenska Akademin låtit vissa ord utgå ur sortimentet och det UTAN att meddela undertecknad! 


Hur, jag undrar bara HUR ska jag få ihop ett inlägg när betjäntplats, blötbalja, djäkneår, flakongpropp, försnillningsbrott och plörös inte längre finns att tillgå??


Och att man istället förnyat lagret med blipp, chip, dip - ja, det hjälper ju föga.


Jämrans! :(
Så... i stället för text får ni nöja er med en bild. En bild som speglar verkliga verkligheten här i Skogsbrynet.


 

 
ANNONS
 
Johanna och sara

Johanna och sara

2 april 2012 21:19

åå älskar de där hundarna! :)

http://geminaarts.blogg.se

Larsson

3 april 2012 10:04

En för mig ny läsare som lämnar spår efter sig, kul! :)

Och som kommentar till kommentaren;
Det gör jag också! :)

 
Ingen bild

Ninnie

3 april 2012 09:40

Den bilden blir man definitivt gladare av än de "utgångna" orden.

Larsson

3 april 2012 09:55

Så kände jag det också!

 
Ingen bild

dagny

3 april 2012 12:30

Du skulle bo här,här har de alla konstiga ord som jag aldrig hört i sitt korsord i Vk,fast så småningom fastnar de väl.

Larsson

3 april 2012 19:53

Konstiga ord i korsord? Tror inte att det är det enda stället de har konstiga ord där uppe i norr. Tror det tar cirkus tre generationer innan man behärskar det "språket" ;)

 
Bitte

Bitte

3 april 2012 13:26

Jädrar i min flakongpropp! Inte undra på att mina CV kommer i retur när jag söker betjäntplats via Arbetsförmdelingen; hade ju liksom tänkt mig ett djäkneår i annan verksamhet, bara för att prova på. Och nu kan jag ju inte ens försörja mig på försnillningsbrott! Återstår väl bara att taga sig av daga genom dränkning i närmaste blötbalja (om någon nu händelsevis skulle ha glömt att sortera ut sin ur sortimentet). Suck!

http://www.dietdog.se

Larsson

3 april 2012 19:50

HAHAHAHA!!! Du är ju bara FÖR underbar!!!! :D

 
Irene

Irene

4 april 2012 08:39

Men detta är ju oerhört sorgligt. Här har jag gått hela livet utan att veta att det finns ett ord som "plörös", ja utan att ens veta vad det betyder. Och nu är det för sent!!! Detta kommer att gräma mig in på dödsbädden, sanna mina ord.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.se

Larsson

4 april 2012 14:31

Ja, jag blev också besviken. Rent av ledsen.
Tänk så mycket nytta man kunde ha haft av just det ordet! Men nu är det, som du säger, försent.
F-n, det kommer inte att bli någon rolig påsk i år inte...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se