Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 15 april 2012

Ingen lek

Av Larsson - 15 april 2012 16:59


Gårdagen var minsann ingen lek!


Lilla Larsson slår upp sina ljusblå vid pass tidigt på morgonen och känner sig så där vårlycklig som man bara kan känna sig en lördag i vårmånaden april. Och vad möts hon av? Jo...


 ett tjockt lager snö!!!!


Det förstår ju ALLA att ingen kan vara vårlycklig när det ser ut sådär utanför fönstret, så lilla Larsson satte sig på en stol och bestämde sig för att vara sur och trulig resten av dagen.


Men framåt dagen var det som att någon (där uppe??) tyckte att en trulig Larsson gör ju ingen människa glad och hängde upp den så efterlängtade solen.


 


"Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min" trallade Larsson glatt och tog Grabbarna Grus med sig ut.Vi njöt av ljudet från ploppande smältvatten och...åsynen av de uppstickande vårlökarna.

(jag lade dit en träbit så att ni ska få en uppfattning om hur stora vårlökarna är.

Var inte DET fiffigt, så säg?)   


Efter promenad tog jag mig för att såga lite ved medan Grabbarna skrotade runt på tomten.


Quba skrotade väl inte så mycket utan höll sig mest på altanen (jodå, efter att ha vuxit från fobin han hade i sin ungdoms dar så är altanen hans favoritplats ;) tillsammans med sin boll.


 


Här; boll mellan framtassarOch här; boll mellan framtassar. Fast från andra hållet.Helt plötsligt ser jag att han "släppt" bollen och istället fokuserar på en liten mygga. Jag hinner nästan tänka;

Meen pluttegull, du är väl allt bra söööt....  när han kastar huvudet åtsidan samtidigt som han...smäller igen käftarna så det tjongar om det!!!

Nääe Quba, är man stor måste man vara snäll och det är INTE snällt att svälja liten mygga!! utropade jag samtidigt som jag funderade på hur jag skulle få ut myggan ur Tyskens svalg. Kanske kan vända uppochner på honom och slå lite lätt med mattpisken??

 

Nu behövde jag inte utveckla den tanken då myggan inte alls gått en förtidig död till mötes utan levde i högsta välmåga :)


 


BILDBEVIS!


Efter den dramatiken kände jag att vi behövde nå lite harmoni så jag tog Grabbarna, kameran och gick på fotoexpedition.


 


Här en sorts fågel högt upp i någon sorts träd.


Efter den framgången riktade jag objektivet åt ett annat håll och vad får jag se?Jo, en trana!!


Jag smyger mig närmare för att få en bättre bild men då...  

  Neej!! Inte veckla ihop dig! Snääälla!! nästan skriker jag och känner att det börjar likna Kalle Anka av hela expeditionen.


 


Men tranan är av den förstående typen och står kvar så att jag kan få en bild till. Om än inte av bästa kvalitet, men det syns ju att det är en trana! Väl?     

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin med Deja o Alva

15 april 2012 18:58

Vilka toppenbilder! En undran bara hur stoe är träbiten vid vårlökarna?
Är frisk nu!
Kram

Larsson

15 april 2012 20:02

Men Karin, vet inte du att träbitar ALLTID är lika stora?!

Finemang att du är kry & alert! Jag ringer.

 
Lotta

Lotta

15 april 2012 19:37

Det känns oerhört tryggt att du la dit den träbiten vid vårlökarna. Träbitar är ju ALLTID lika stora. :)

http://www.bruksterrier.se

Larsson

15 april 2012 20:00

Just det! ;)

 
Irene

Irene

16 april 2012 08:32

Klart det syns det är en trana! Ingen gråsparv där inte, det ser jag tydligt.

För övrigt tycker jag att nog kan väl Quba få käka lite mygg - det finns ju så många menar jag.

Och sen, för övrigt nr 2, tycker jag att det var jättefina bilder!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.se

Larsson

16 april 2012 09:53

Många mygg, säger du? Nä, vi har bara en och jag har lärt mig att man ska värna om minoriteter. Så det gör vi!

Tack för din positiva kritik ang bilderna. Särskilt den på tranan :)

 
Jessika

Jessika

16 april 2012 21:24

Jag uppskattar också särskilt träbiten. Det är bra med en måttstock. Så att man kan jämföra storleken på olika biologiska organismer. Antingen har ni större mygg hos er, eller mindre schäfrar...Om schäfrarna är mindre så är ju vättarna det också, och människorna och husen och...nä nu blev det snurrigt.
Fin trana!

http://rottisvatte.wordpress.com

Larsson

16 april 2012 22:21

Jamen visst är det bra! För det är ju just de man vill jämföra. De biologiska organismerna, alltså. För vad annat vill man jämföra? Jag menar, priser är ju så trist och räntor är ju så oförutsägbara och...träbitar är ju så lika ;)

 
Ingen bild

A-K

17 april 2012 19:40

Fina rejäla framtassar :) Skulle allt vilja se dig med mattpiskan i högsta hugg och en uppochnedvänd Quba :D

Larsson

17 april 2012 20:08

Det skulle du va? Åkhej...ska se vad jag kan göra ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se