Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 2 maj 2012

Märkligt

Av Larsson - 2 maj 2012 21:05


Vissa saker är allt bra märkliga. Som att det så fort solen kommer fram och värmen stiger så går man liksom bananas!!

Man är uppe med tuppen (nåja...) och kan inte fort nog få i sig morgonkaffet för att sen kasta sig ut genom dörren. Och där förblir man sen. HELA dagen!!


Det är som man tror att det är sista gången solen kommer att visa sig, som att värmen kommer att beläggas med extra energiskatt vid nästa val och att man inte kommer att ha varken tid eller råd att få njuta av det igen. Never ever!!


Dessutom får man för sig att så fort solen visar sig måste man göra en massa saker. Typ samtidigt! Som att kratta, klyva ved, elda ris, rensa högar, klippa buskar, skura altanen, rengöra trädgårdsmöblerna och miljoner andra ting. Man blir helt enkelt ÖVERIVRIG!Sen vill ju hundarna ha sitt. Det promeneras och det letas bollar, det kardas och det borstas. För det är klart, när solen börjar värma då vill ju Grabbarna slippa vinterpälsen. Och det säger jag, finge jag en krona för varje hårstrå så vore jag megafetmiljadär vid det här laget! Suck, suck och dubbelsuck... 
Sen vill man ju träna hundarna också. För det är ju så trevligt när det är varmt och torrt ;)

Främst är det Quba som drillas i diverse färdigheter, bla ställandet. Här har vi lite att jobba på kan jag säga. Jag vill ha ett distinkt ställande, där hunden verkligen lägger A L L tyngd på sina fyra fötter och verkligen står/ställer sig som vore han huggen ur granit. Det här skulle man ju tro låg helt i linje med Tyskens anlag för precision men Icke sa Nicke!

Nääe, han stannar med ett "Nämen hoppsan, hörde jag Stå!? Redan??" Suck!! 

 

Till nästa träningstillfälle har jag dock en plan. Jag ska damma av min skoltyska och det vore väl tusan om inte "Schtanden Sie genau zum vier fussen, bitte" kommer att göra susen!


 


I måndags stod det Valborgsmässoafton i den Larssonska kalendern. Att tända brasa var inte aktuellt för den brann upp redan i slutet av förra veckan men däremot var det aktuellt att leka Halv åtta hos mig. Deltagarna var fd sommargrannen och "innangrannen". 


Med svängigaste musiken på högsta volym (fick duga istället för Helge, liksom ;) så rörde jag ihop;


Välkomstdrink med snittar  


En grönsaksröra med tomaterna som "gosat till sig" i ugnen i tolv timmar


Ärtor som mixades med philadelfiaost och creme fraiche


Rostade potatishalvor


Och till detta serverades varmmarinerad fläskfile och några glas rött.


Till kaffet blev det en mördegskaka toppad med vit choklad, pistagenötter och torkade tranbär.    


Några poäng blev inte utdelade men gästerna såg nöjda ut och sa sig vara så mätta att de inte ens orkade på husesyn och glutta i garderoberna. Räddad av gonggonen alltså. Eller om det var fläskfilén ;)       


 
ANNONS
 
Ingen bild

Pia

3 maj 2012 15:15

Ser ut som ni har det mycket trivsamt i skogsbrynet! Visst är det skönt att det äntligen är dags för utedagar. Ser att dina Jerusalemglas lever fortfarande, mina är puts väck sen länge.
Önskar dig o djuren många mer soliga dagar! Tja.

Larsson

3 maj 2012 17:02

Hallå min Pia!
Jodå, de glasen håller faktiskt formen än! Ångrar att jag inte köpte flera, det gick ju trots allt bra att få hem de. Undras om de går att få tag på över nätet?

Får man bara se solen så blir allt såååå mycket lättare! Tror t o m att jag själv har tappat i vikt. Nåt gram iaf ;)

Hur går det med "omlokaliseringen"?

 
Ingen bild

Pia

4 maj 2012 11:43

Ja, säg vad man inte kan köpa på nätet...;-)Tappar man ett gram då o då , det gör ju inget. Låt det bara ligga!
Jag låter det mesta ligga just nu pga ryggskott pga "rensning i röran". Inget nytt på omlokaliseringsfronten men jag rensar för att vara beredd. Jag tror att det är bra att inte rota sig för djupt, hujeda mig vad saker det samlas om man bor på samma ställe ett helt liv-eller?

Larsson

4 maj 2012 20:54

Så tänkte jag också att inte tusan kan man springa och plocka upp alla gram man tappar ;)

Håller tummarna för att du får ett erbjudande som passar dig som handsken. Vilken dag som helst!

 
Ingen bild

A-K

5 maj 2012 13:07

Du är allt bra söt du Gurra! Puss på dig!

Larsson

5 maj 2012 23:29

Tänk, det tycker jag med! säger Gurra och ler sitt allra största leende :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se