Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Bäverspaning

Av Larsson - 15 maj 2012 10:47


Igårkväll var jag på bäverspaning.


Tog på mig bästa smyga-tyst-skorna, lämnade jyckarna hemma men tog med kameran. Jo, för det handlade ju inte bara om att få se den lilla gynnaren, jag ville ju ha honom/henne på bild också.


Väl nere vid sjökanten kunde jag glatt konstatera att vinden låg åt rätt håll, ingen risk för upptäckt. Utmärkt! tänkte jag och satte mig tillrätta med kameran skjutklar.


Hann inte sitta många minuter innan jag fick syn på den! Alldeles ljudlöst gled den fram i vattnet och fram till några stora aspar som den tidigare fällt. Där stannade den upp. Jag höll nästan andan, rädd för att den skulle upptäcka mig, men nej, den anade ingenting utan började glatt mumsa på barken.


Njum, njum, njum....njum, njum...njuuum, njum, njum, njum, njuuuummmm... 


Hans mumsande hördes klart och tydligt. Men det var också allt som var klart och tydligt, han själv var nämligen dold bakom grenar och kvistar så att utsikten att få honom på bild var lika med noll.


Men du, kan du inte vara lite samarbetsvillig? vädjade jag tyst, bara en bild, det är allt jag begär. Snäääälla!!


Och faktiskt, minuten efter blev jag varse att det inte bara är Gud som hör bön utan även bäver! :) Han slutade med sitt mumsande och kröp upp på stammen och satte sig. PERFEKT!!!


Det här kommer att bli Årets Bild, tänkte jag rusig av glädje och skulle bli precis trycka av....................då gör han "Bomben"!!!

Och när han träffar vattenytan smäller han även till med sin platta svans så det fullkomligt DÅNAR över nejden! 


Vem är beredd på någon sådant? Inte jag iaf, jag hoppade ju högt och med mig hoppade kameran och fokus och skärpa flög all världens väg och med det, även Årets Bild.


JÄDRA FÖRBENADE BÄVERBUSE!!!! :(


Alltså, nog tycker man väl att han kunde ha förvarnat? Gett en liiiten vink om vad som komma skulle. Om nu inte för min skull så för er bloggläsare som nu går miste om bäverbilden med stort B.  Eller...?

 
ANNONS
 
KIm

KIm

15 maj 2012 12:58


Men fattar han inte att han kan bli KÄNDIS!!!
Eller är han en sån där konstig kuf som bara vill leva lugnt i sitt lilla hus i skogen och leva på det som naturen erbjuder, mysko ;D

http://varmt.bloggplatsen.se

Larsson

15 maj 2012 21:36

Jaa, helt klart megamysko!

Men eftersom jag nu blivit beordrad att upprätta tältläger vid bäverstranden så kanske vi snart får veta hur det ligger till. Sköter jag mina kort rätt så kanske han t o m ger en intervju! ;)

 
Ingen bild

Pia

15 maj 2012 13:32

Näru´Larsson, mej lurar du inte! Du har fått kanonbilder tror jag. Annars skulle du inte lägga ut en sån "teaser". Väntar med spänning på nästa inlägg ;-)

Larsson

15 maj 2012 21:24

Nej, jag måste göra dig besviken - det blev INGA bilder! Varken kanon eller kalkon. Det blev bara ett gäng himlabilder med rörelseoskärpa. Suck!!

Men du kan fortfarande vänta med spänning på nästa inlägg. Det kommer att handla om falukorv :))

 
Ingen bild

Lars P

15 maj 2012 15:54

Den bäverbusen måste ha varit snabb som attan när inte ens Du hinner med att fota !!!

Larsson

15 maj 2012 21:17

Nog hann jag fota alltid!

Men ingen bäver, om jag säger så...

 
Bitte

Bitte

15 maj 2012 16:39

Jahaja, och det som inte finns på bild, det finns inte alls. Så nu är det tält på stranden som gäller för dig för VI VILL SE BÄVERN!

http://www.dietdog.se/dogblogg

Larsson

15 maj 2012 21:14

Det ante mig...och det var ju gentilt av dig att tillåta tält iaf.

 
Ingen bild

Pia

16 maj 2012 15:44

attan oxå, trodde du fått till pangbilder....men du gör väl ett nytt försök? Snääääla ;-)

Larsson

17 maj 2012 00:33

Absolut! Det finns liksom inte mycket annat att göra här i tältet.

Jo, för säger någon åt mig att göra saker så gör jag det. Som att bo i tält. Och fotografera bävrar.

 
Irene

Irene

16 maj 2012 16:12

Helt klart en korkad bäver. Vem vill inte bli fotograferad av Larsson?! Här försvann hans chans till ära och berömmelse, nu kan han plaska runt där i det kalla vattnet och gnaga på aspar, när det kunde ha varit catwalken i Paris som väntade! Dumskalle.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Larsson

17 maj 2012 00:29

Korkbäver var ordet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Ymer Gusten & Co med Blogkeen
Följ Ymer Gusten & Co med Bloglovin'

Värdering


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se